Akcie, které mají potenciál do roku 2030 zdvojnásobí váš kapitál

Zde jsou tři akcie pod 100 dolarů, které mohou zdvojnásobit vaše peníze.

Peníze rostou díky penězům. Jako investoři vždy hledáme různé způsoby, jak zvýšit objem našich peněz s minimálním rizikem. Akciový trh je dobrým začátkem a trik spočívá ve výběru akcií, které mají solidní růstový potenciál. Vzhledem k tisícům akcií, z nichž si můžete vybírat, je obtížné vybrat jen několik málo z nich. Pokud však máte trpělivost a jste ochotni držet akcie několik let, identifikoval jsem tři akcie, které mohou vaše peníze do konce tohoto desetiletí zdvojnásobit.

Tyto akcie se obchodují pod 100 USD a vypadají velmi slibně. Jako lídři v oboru mají tyto společnosti produkty, které je odlišují od konkurence, a navzdory obavám z inflace dokázaly ve druhém čtvrtletí vykázat hvězdné výsledky. Pojďme se podívat na tři akcie, které zdvojnásobí vaše peníze.

Palantir Technologies (PLTR)

Už si ani nepamatuji, kolikrát jsem v roce 2024 psal o společnosti Palantir Technologies (NYSE:PLTR). Tato společnost patří k nejlepším v segmentu umělé inteligence (AI) a v posledních dvou letech zaznamenala obrovský růst. Společnost Palantir využívá umělou inteligenci již mnoho let a má platformu umělé inteligence (AIP), která přitahuje komerční klienty.

Nyní zaznamenává vyšší nárůst komerčních klientů a 2. čtvrtletí ukončila s 295 zákazníky. Kromě toho společnost Palantir zaznamenala 83% meziroční nárůst komerčních klientů a 55% meziroční nárůst komerčních příjmů.

Její čtvrtletní tržby dosáhly výše 678 milionů dolarů, což představuje meziroční nárůst o 27 %, přičemž tržby ze státní správy činily 371 milionů dolarů a komerční tržby 307 milionů dolarů. Ve třetím čtvrtletí chce vedení společnosti dosáhnout tržeb v rozmezí 697 až 701 milionů USD.

Společnost Palantir uzavřela partnerství se společností Microsoft (NASDAQ:MSFT), aby prodávala produkty umělé inteligence zpravodajským a obranným agenturám v USA. Když jsem naposledy psal o zdvojnásobení vašich peněz, obchodovala se společnost Palantir za 25 dolarů. Od začátku roku vzrostla o 83 % a za posledních 12 měsíců o 93 % a Palantir si vyměňuje akcie za 30 dolarů.

Palantir je stabilně se pohybující a v nadcházejících měsících se bude pomalu posouvat výše. Již prokázala svou sílu a vybudovala si pevnou pozici na trhu. Díky rostoucí poptávce po službách umělé inteligence, obrovskému trhu, který je třeba uspokojit, a produktu, který vyniká, má Palantir vše, co je třeba.

Zdroj: Shutterstock

SoFi Technologies (SOFI)

Navzdory tomu, že společnost SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) vykázala působivé výsledky za první i druhé čtvrtletí, zůstává stále poraženou akcií. To je příležitost pro investory, aby nakoupili pokles.

Vedení společnosti zvolilo konzervativní cestu růstu a přechází od nezajištěných půjček k zajištěným, což může v krátkodobém horizontu vykazovat pomalý růst, ale z dlouhodobého hlediska by to mohlo být přínosné.

V těchto dnech SoFi Technologies nabízí komplexní řešení pro vše, co se týká financí, a nadále zaznamenává vysoký růst počtu členů. Druhé čtvrtletí zakončila s 8,8 milionu členů, což představuje meziroční skok o 41 %. Příjmy SoFi dosáhly rekordních 599 milionů dolarů, což je meziroční nárůst o 22 %, a čistý zisk činil 17 milionů dolarů, což je působivý posun oproti ztrátě v předchozím období.

Příjmy v segmentu finančních služeb se vyšplhaly o 80 % a vygenerovaly 176,1 milionu dolarů. Jednalo se také o třetí po sobě jdoucí ziskové čtvrtletí společnosti a myslím, že tato dynamika bude pokračovat.

Když SoFi vykázala svůj první čtvrtletní zisk, trh si nebyl jistý, zda jej bude schopna udržet, nicméně brzy vykáže jeden celý rok ziskovosti. Myslím, že se tak společnosti podařilo dosáhnout místa, kde se investoři mohou přestat obávat o ziskovost nebo růst počtu členů. Ve třetím čtvrtletí chce dosáhnout tržeb ve výši 625 až 645 milionů dolarů.

Akcie SOFI se obchodují za 6 USD a pro dlouhodobé investory představují ideální sázku na zdvojnásobení jejich peněz.

Uber Technologies (UBER)

Akcie společnosti Uber Technologies (NYSE:UBER), které od začátku roku vzrostly o 21 % a za posledních 12 měsíců o 58 %, se obchodují za 71 USD a blíží se k 52týdennímu maximu 82 USD. Za týden vzrostly z 65 na 71 USD. Akcie společnosti zaznamenaly skok po oznámení hvězdných výsledků za 2. čtvrtletí. Překonala očekávání a podařilo se jí vykázat 16% meziroční nárůst tržeb na 10,7 miliardy dolarů, zatímco zisk na akcii činil 47 centů.

Její hrubé rezervace zaznamenaly 23% meziroční nárůst a segment sdílení jízd vzrostl o 25 %. Nejvyšší příjmy Uberu přinesl segment mobility, což vedlo také ke zlepšení měsíčního počtu aktivních uživatelů platformy na 156 milionů na konci čtvrtletí.

Společnost Uber uzavřela partnerství se společností BYD (OTCMKTS:BYDDF) s cílem uvést na trh 100 000 elektromobilů v Evropě a Latinské Americe.

Kromě toho se společnosti podařilo zaznamenat vyšší růst příjmů díky segmentu reklamy a zkoumá nové reklamní formáty, aby byly pro uživatele atraktivní. Díky všem údajům, které od svých uživatelů shromažďuje, má Uber potenciál stát se úspěšnou reklamní platformou. Finanční ředitel zmínil, že její reklamní platforma překročí obrat 1 miliardy dolarů.

Akcie mohou do roku 2030 zdvojnásobit vaše peníze.

Zdroj: Getty Images