Technologické akcie s větším potenciálem než jakákoli kryptoměna

Je těžké překonat růstový potenciál kryptoměn. Zakladatelka společnosti Ark Invest Cathie Woodová se například domnívá, že Bitcoin má dlouhodobý růst o více než 2 000 %. Ale některé akcie mají stejně velký prostor pro růst. Pokud hledáte maximální růst, tyto dvě akcie jsou pro vás.

Tato akcie umělé inteligence je raketa

Žádný seznam akcií s masivním růstem by nebyl úplný bez zmínky o společnosti Nvidia (NVDA). Jen málokterá investice kdy rostla tak rychle jako tento výrobce čipů. Investice ve výši 1 000 USD provedená před pěti lety by již měla hodnotu více než 26 000 USD. Přesto analytici z Wall Street stále věří, že v příštích 12 měsících čeká investory více než 30% růst.

Zdroj: Getty Images

Vzhledem k tomu, že tržní kapitalizace společnosti Nvidia se nyní pohybuje kolem 2,6 bilionu dolarů, lze si jen těžko představit, jak by v nejbližší době dosáhla dalších obrovských zisků. Existuje však několik důvodů k optimismu.

Stejný katalyzátor, díky němuž akcie společnosti Nvidia prudce vzrostly, nejenže bude působit i v příštích několika desetiletích, ale měl by časem výrazně posílit. V mnoha ohledech je příběh společnosti Nvidia stále ještě na samém počátku. Je to proto, že největším zdrojem růstu společnosti je rychlý vzestup technologií umělé inteligence, které se při svém fungování opírají o její špičkové grafické procesory (GPU).

Pryč jsou doby, kdy finanční situaci společnosti Nvidia diktovaly hry a malé případy použití. Dnes probíhají závody ve zbrojení o komponenty, které umožňují výzkum a inovace v oblasti umělé inteligence – a Nvidia má zboží, které všichni chtějí.

Podle odhadů společnosti BIS Research činily v loňském roce výdaje odvětví umělé inteligence na polovodiče přibližně 15 miliard dolarů. V roce 2024 však již výdaje výrazně vzrostly, což představuje vítr do plachet, který za posledních 12 měsíců více než zdvojnásobil příjmy společnosti Nvidia.

Společnost BIS Research očekává, že v příštích několika letech se tyto výdaje zvýší o téměř 32 %, přičemž se očekává, že po uplynutí této doby dojde k dalšímu velkému nárůstu. Společnost Nvidia má podle odhadů 90% podíl na trhu s grafickými procesory pro umělou inteligenci, což ji předurčuje k tomu, aby získala lví podíl na tomto dlouhodobém růstovém trendu. Nvidia by také měla přímo těžit z nárůstu kryptoměn, protože mnoho svých GPU navrhuje speciálně pro těžbu kryptoměn.

Jaká je jedna kategorie, která by mohla překonat hodnotu celého krypto průmyslu? UMĚLÁ INTELIGENCE. A v této oblasti je Nvidia akcií, na kterou je třeba vsadit.

Diverzifikujte své portfolio s touto fintechovou společností

Tržní kapitalizace společnosti Nvidia pravděpodobně zabrání tomu, aby v dohledné době vzrostla o dalších 1 000 %. Existuje však jedna fintechová akcie, která k tomu má potenciál: Nu Holdings (NU).

Zdroj: Getty Images

Většina investorů o společnosti Nu nikdy neslyšela, přestože její tržní kapitalizace dosahuje téměř 70 miliard USD. Je to proto, že banka působí výhradně v Latinské Americe a jediný způsob, jak se dostat k jejím službám, je prostřednictvím chytrých telefonů. Její strategie před deseti lety převrátila latinskoamerické bankovnictví. Místo budování a provozování nákladných fyzických poboček nabízela Nu své služby spotřebitelům přímo online. Tím se snížily náklady, což jí umožnilo agresivně konkurovat cenou a nabídkou.

Navíc to společnosti Nu umožňuje inovovat rychleji než konkurence. Když společnost spustila svou platformu Nu Cripto – službu, která lidem umožňuje nakupovat, prodávat a provádět transakce v různých kryptoměnách – dosáhla během několika měsíců 1 milionu uživatelů. Inovace, jako je tato, pomáhají vysvětlit, jak se společnost Nu dostala z v podstatě nulového počtu zákazníků před deseti lety na dnešních více než 100 milionů.

Společnost Nu však s růstem zdaleka nekončí. V Latinské Americe žije více než 650 milionů lidí a Nu prokázala svou schopnost rychle proniknout na trhy. Více než polovina dospělých Brazilců je nyní zákazníky společnosti Nu a společnost Nu kopíruje své postupy na nových trzích, jako je Mexiko a Kolumbie.

Analytici očekávají, že růst tržeb v letošním roce bude činit přibližně 44 %, v roce 2025 pak dalších 30 % a je velká šance, že si společnost Nu udrží dvouciferné procento růstu i v příštím desetiletí a v dalších letech. Jedná se o dlouhodobý příběh, ale Nu má potenciál vyrovnat se nebo překonat výkonnost většiny hlavních kryptoměn.