Akcie umělé inteligence, u kterých vidí Wall Street příležitost k růstu

Wall Street nemá vždy pravdu, ale může být užitečné věnovat pozornost tomu, když analytici dosáhnou konsenzu ohledně určité akcie. Někdy to může naznačovat potenciální růst na obzoru.

Většina analytiků sledovaných deníkem The Wall Street Journal udělila akciím společností Zscaler (ZS)Confluent (CFLT) nejvyšší možné hodnocení „koupit“ a žádný z nich nedoporučil „prodat“.

Akcie společností Zscaler a Confluent se obchodují 54 %, resp. 79 % pod svými historickými maximy, která byla stanovena během technologického šílenství v roce 2021. Obě společnosti byly tehdy silně nadhodnocené, ale pokles cen jejich akcií v kombinaci s pokračujícím růstem tržeb z nich dnes dělá atraktivní nákupy.

Obě společnosti jsou připraveny uspět ve světě ovládaném umělou inteligencí (AI), takže zde je důvod, proč by investoři mohli chtít následovat Wall Street.

1. Zscaler

V dnešním digitalizovaném podnikatelském prostředí jsou společnosti stále více závislé na technologiích cloud computingu. Tato závislost na cloudu je sice výhodná, ale vystavuje organizace kybernetickým útokům, které mohou pocházet odkudkoli a kdykoli. Pro řešení tohoto problému si společnost Zscaler uvědomuje potenciál umělé inteligence a začleňuje ji do svého vlajkového řešení Zero Trust Exchange.

Zdroj: Getty Images

Tato technologie přistupuje ke každému pokusu o přístup s podezřením a analyzuje přihlašovací údaje, zařízení a umístění, aby ověřila legitimitu uživatele, což je funkce, která se stává neocenitelnou, pokud velký počet zaměstnanců pracuje na dálku. Řešení Zero Trust Exchange navíc využívá umělou inteligenci, která tento proces ověřování provede během pouhých několika sekund.

Společnost Zscaler rozšiřuje svou analytickou sadu AI o nové nástroje. Jeden z nich, Risk360, dokáže vyhodnotit až 100 faktorů v digitálním prostředí a identifikovat potenciální hrozby a zranitelnosti. Přestože většina těchto produktů pro analýzu AI je stará méně než rok, významně přispívají k růstu společnosti.

S tržbami ve výši 2,167 miliardy dolarů za fiskální rok 2024, což je 34% nárůst oproti roku 2023, společnost Zscaler pohodlně překonala své prognózy. Vzhledem k tomu, že společnost odhaduje svůj adresovatelný trh na 96 miliard dolarů, nabízí současný objem tržeb náznak velkého prostoru pro další růst.

Propad akcií společnosti Zscaler v kombinaci se silným růstem tržeb stlačil poměr ceny k tržbám (P/S) na 11,8, což nabízí atraktivní investiční nabídku ve srovnání s obdobnými společnostmi, jako jsou CrowdStrike a Palo Alto Networks. Vzhledem k býčímu konsensu Wall Street by pro investory mohlo být výhodné zvážit slibné vyhlídky společnosti Zscaler.

2. Confluent

Streamování dat je technologie, která umožňuje většinu našich digitálních zážitků v reálném čase. Napájí živé datové kanály na našich platformách pro obchodování s akciemi a umožňuje internetovým obchodům poskytovat nám přesné informace o zásobách, abychom věděli, zda je produkt skutečně skladem.

Zdroj: Getty Images

Confluent obsluhuje více než 5 440 zákazníků, mezi něž patří giganti jako WalmartCitigroupDomino’s Pizza, BMW Group a další. Pomoc těmto společnostem poskytovat zákazníkům služby v reálném čase by pro Confluent mohla představovat příležitost v hodnotě 60 miliard dolarů, ale vzestup umělé inteligence vytváří pro poskytovatele datových toků zcela nový trh.Aplikace umělé inteligence se spoléhají na data v reálném čase – aby mohly interpretovat situace a přesně reagovat -, což je důvod, proč vývojáři softwaru využívají škálovatelné datové kanály společnosti Confluent. Podle průzkumu společnosti 90 % IT specialistů věří, že datové toky budou hnacím motorem průmyslových inovací v oblasti AI, což ukazuje na významný růstový potenciál.

Například aplikace AI, jako jsou chatboti, lze díky technologii Confluent výrazně vylepšit. Chatbot by mohl být schopen informovat o ceně surfovacího prkna na palubě letadla, ale platforma Confluent pro streamování dat může dodávat data přímo chatbotovi a pomoci mu tak poskytovat konkrétní informace v reálném čase, například o stavu zpoždění letu.

Pozoruhodná přidaná hodnota, kterou může tento datový tok řízený umělou inteligencí přinést – například snížení potřeby lidských pracovníků a zkrácení doby obsluhy -, pravděpodobně zvýší poptávku po technologii společnosti Confluent.

V porovnání s odhadovaným adresovatelným trhem ve výši 60 miliard dolarů naznačují příjmy společnosti Confluent za posledních 12 měsíců ve výši 865 milionů dolarů značný prostor pro růst. Navzdory krátkodobému vrcholu poměru P/S během technologického šílenství v roce 2021 jeho následný pokles na 7,1 znamená, že akcie jsou nyní atraktivně oceněny.

Konsenzus sledovaných analytiků deníku The Wall Street Journal doporučuje býčí přístup ke společnosti Confluent, přičemž 20 analytiků jí udělilo nejvyšší možné nákupní hodnocení a konsenzuální cílová cena naznačuje výrazný růst.

Závěrem lze říci, že společnosti Zscaler i Confluent představují pro investory zajímavé příležitosti. Uprostřed rostoucí dominance umělé inteligence jsou tyto společnosti připraveny výrazně těžit ze svého souladu s tímto rozvíjejícím se odvětvím. Následovat příklad Wall Street by mohlo být prozíravým krokem pro investory orientované na budoucnost.