Růstové akcie, které by mohly zazářit ještě letos

Akciový trh roste a mnoho růstových akcií z této pozitivní dynamiky těží. Index S&P 500 potvrdil býčí trh na začátku tohoto roku, kdy dosáhl rekordu – a od té doby dosahuje nových rekordů.

I po těchto ziscích jsou některé z letošních vítězných akcií stále skvělou investicí, protože mohou dále stoupat a jejich dlouhodobé vyhlídky jsou jasné. Je však důležité sledovat růstové akcie, které se ještě nerozjely, protože právě zde můžete najít některé obzvlášť výhodné nabídky.

Tito hráči zatím zůstávají pozadu, ale někteří mají na to, aby postoupili. Mám na mysli poptávku po jejich produktech nebo službách, růst tržeb a chytré řízení jejich finanční situace.

Do této kategorie spadají zejména dvě akcie, které by mohly vyletět vzhůru již v letošním roce – a v průběhu času dále posilovat. Pojďme se na ně podívat.

Carnival
Společnost Carnival (CCL) se na začátku pandemie potýkala s problémy, protože plavby byly dočasně pozastaveny. Dlouhodobě zisková společnost přešla do ztráty a její dluh se zvětšil. Největší světová výletní společnost však své problémy řešila zefektivněním provozu a snížením nákladů a toto úsilí začalo rychle přinášet ovoce.

Zdroj: Getty Images

Počátkem loňského roku se provozní hotovost a upravený volný peněžní tok společnosti Carnival dostaly do kladných čísel a co je důležité, tento pokračující trend pomáhá společnosti splácet dluh. Když už mluvíme o dluhu, společnost loni splatila dluh ve výši 6 miliard dolarů, čímž snížila úroveň zadlužení oproti svému vrcholu. Součástí této platby bylo i předčasné splacení dluhu s proměnlivou úrokovou sazbou, což je důležitý krok, protože díky němu je společnost méně zranitelná v období vyšších úrokových sazeb.

Za nedávnými úspěchy společnosti Carnival však nestojí pouze snižování nákladů a pečlivé řízení dluhu. Společnost také roste díky poptávce po svých plavbách, a to již několik čtvrtletí. To je pozitivní, protože to ukazuje, že se nejedná o krátkodobý trend, ale o signál, že dlouhodobý zájem o plavby – včetně plaveb společnosti Carnival – se vrací.

V posledním čtvrtletí společnost Carnival vykázala rekordní tržby za první čtvrtletí ve výši více než 5,4 miliardy dolarů a objem rezervací dosáhl historického maxima. Tento nárůst počtu rezervací přišel i v kontextu vyšších cen výletních plaveb, což ukazuje na sílu poptávky po dovolené na výletních plavbách.

Nakoupit akcie Carnival Corporation & plc za $15.95 (1.66%)

Akcie společnosti Carnival zatím všechny tyto dobré zprávy nereflektovaly a dnes se v poměru k tržbám obchodují na přibližně nejnižší úrovni v historii. Vzhledem k oživení a růstu společnosti v uplynulém roce a k výsledkům společnosti Carnival před pandemií to vypadá jako krádež. Nyní je tedy skvělý čas vstoupit do této růstové akcie, která je připravena vyletět nahoru.

Chewy
Chewy (CHWY) je oblíbeným místem elektronického obchodování rodičů domácích mazlíčků, protože zde mohou najít téměř vše, co pro své mazlíčky potřebují, od krmiva a hraček až po zdravotní pojištění a léky na předpis. Společnost se v posledních letech stala ziskovou díky těmto věrným fanouškům, kteří se stále vracejí a utrácejí více.

Zdroj: Unsplash

Důležitou věcí, kterou je třeba sledovat ve zprávách o výsledcích společnosti Chewy, jsou čísla společnosti Autoship. Tato služba automaticky přeobjednává a zasílá vaše oblíbené zboží až k vašim dveřím, čímž šetří váš čas a zajišťuje, že máte pro svého domácího mazlíčka vždy k dispozici to, co potřebujete.

Služba Autoship tvoří více než 77 % čistých tržeb společnosti Chewy, což ukazuje, že tyto pravidelné objednávky – spíše než náhodné jednorázové objednávky – jsou hnacím motorem růstu společnosti. To je fantastické, protože nám to nabízí přehled o budoucích prodejích s tím, že věrní zákazníci se zpravidla vracejí.

Kromě toho společnost Chewy nedávno učinila několik moudrých rozhodnutí týkajících se expanze. Společnost rozšířila svou platformu elektronického obchodu do Kanady. To se podařilo bez velkých nákladů díky stávající infrastruktuře a softwarovému zásobníku společnosti. A otevřela své první osobní veterinární kliniky, což je krok, který diverzifikuje základnu příjmů a nabídne e-shopu větší publicitu.

Nakoupit akcie Chewy, Inc. za $25.97 (13.85%)

Další pozitivní zprávou je, že společnost Chewy právě oznámila svůj vůbec první program zpětného odkupu akcií, což je signálem, že společnost je optimistická ohledně své budoucnosti.

V současné době se Chewy obchoduje za přibližně 24násobek odhadu budoucích zisků – což je vzhledem k nedávnému růstu společnosti a jejím dlouhodobým vyhlídkám výhodná cena. Proto je nyní skvělá doba pro vstup do této zajímavé akcie, která může kdykoli vyletět nahoru.