Nejlepší akcie, do kterých můžete právě teď investovat

Možná je to jedna z nejlepších dob pro investování do technologických akcií, protože stojíme před okamžikem, který mění pravidla hry. Vývoj umělé inteligence (AI) je teprve na začátku a tato technologie má potenciál způsobit revoluci v našem každodenním životě i ve fungování mnoha podniků. Její výsledky by mohly ušetřit čas a peníze a dokonce vést k zásadním proměnám, jako je například objevování životně důležitých léků. Analytici předpovídají, že trh s umělou inteligencí, jehož hodnota se nyní pohybuje kolem 200 miliard dolarů, by mohl do konce desetiletí přesáhnout 1 bilion dolarů.

Nyní je tedy skvělý čas investovat 50 000 dolarů do koše akcií přítomných v oblasti AI. (Mělo by se jednat o součást diverzifikované strategie, takže celou tuto částku bych doporučoval investovat do akcií AI pouze v případě, že již máte vybudované solidní portfolio zahrnující i jiná odvětví a akcie. V opačném případě zvažte investování menší části podle svého investičního stylu do následujících akcií a zbytek napříč kvalitními hráči v jiných odvětvích).

Většina z následujících silných společností v oblasti umělé inteligence již dnes vyhrává – jedna z nich je hrou na oživení – a všechny mohou v budoucnu ještě hodně získat. Mohli byste i vy, pokud do nich investujete včas.

Nvidia
Společnost Nvidia (NVDA) je možná první akcií, která mnohé investory napadne, když se někdo zmíní o umělé inteligenci. Je to proto, že společnost dominuje trhu s čipy pro umělou inteligenci, drží 80% podíl, a to pomohlo společnosti Nvidia v posledních čtvrtletích zvýšit zisk v trojciferných číslech.

Zdroj: Getty Images

Cena akcií ji následovala a za poslední rok se vyšplhala o téměř 200 %, ale díky odhodlání k inovacím má tento hráč stále prostor k tomu, aby se časem rozběhl. Grafické procesory (GPU) společnosti Nvidia pohánějí kritické úlohy umělé inteligence, jako je trénování a odvozování modelů, a jsou nejrychlejší na trhu. Společnost však nestojí na místě a snaží se GPU každoročně aktualizovat – Nvidia by tak mohla mít dlouhodobě velký náskok před soupeři.

Dalším katalyzátorem pro společnost Nvidia je velký katalyzátor, kterým je uvedení architektury Blackwell a nejvýkonnějšího čipu v historii koncem tohoto roku. Právě teď je tedy skvělá doba na to, abyste se do tohoto giganta na trhu pustili.

Nakoupit akcie NVIDIA Corporation za $124.55 (5.45%)

Amazon
Společnost Amazon (AMZN) těží z umělé inteligence dvěma způsoby. Tato e-commerce velmoc využívá AI k zefektivnění a celkovému zlepšení svých operací – například k určení nejrychlejších tras pro doručování zásilek. To může časem snížit náklady a zvýšit zisk, a také se k němu mohou zákazníci vracet, protože ocení optimalizované služby.

Amazon je také lídrem v oblasti cloud computingu, kde provozuje Amazon Web Services (AWS), a zde jeho investice do AI již přinášejí ovoce. AWS nabízí zákazníkům řadu nástrojů, od čipů až po plně spravovanou službu s rozsáhlými jazykovými modely, které lze přizpůsobit pro jakýkoli projekt AI. A to pomohlo společnosti AWS nedávno dosáhnout ročního obratu 100 miliard dolarů.

Je důležité si uvědomit, že společnost Amazon má také dlouhodobě rostoucí zisky a přináší tržby a čistý zisk v řádech miliard dolarů. Amazon je tedy solidní koupí pro svou dlouhodobou sílu a budoucí potenciál v oblasti umělé inteligence.

Nakoupit akcie Amazon.com, Inc. za $188.65 (1.66%)

Super Micro Computer
Společnost Super Micro Computer (SMCI) existuje již zhruba 30 let a postupně jí rostou tržby, ale její podnikání se skutečně rozjelo až díky boomu umělé inteligence. Společnost vyrábí servery, pracovní stanice a kompletní racková řešení potřebná v datových centrech AI. Díky tomu v posledních letech prudce rostly příjmy společnosti Super Micro a cena akcií ji následovala.

Zdroj: Getty Images

Zde je důvod, proč by to mělo pokračovat. Strategie společnosti Super Micro spočívající ve spolupráci s předními světovými výrobci čipů jí umožňuje okamžitě po uvedení na trh začlenit jejich čipy do svých produktů. Navíc produktové řady společnosti obsahují mnoho běžných dílů, takže sestavení výrobku na míru je rychlé.

Tato rychlost by měla udržet růst společnosti Super Micro – a klíčovým faktorem růstu se stává i technologie kapalinového chlazení. Produkce tepla v datových centrech s umělou inteligencí je velkým problémem, ale technologie společnosti Super Micro jej dokonale řeší.

To vše dělá ze společnosti Super Micro vítěze v oblasti AI již dnes a tento úspěch by měl pokračovat i v budoucnu.

Nakoupit akcie Super Micro Computer, Inc. za $847.86 (2.52%)

Intel
Společnost Intel (INTC) v posledních několika letech v závodě o AI zaostávala, ale právě nyní by tato akcie mohla být skvělou hrou na oživení. Zejména proto, že společnost dosáhla důležitého bodu obratu. Intel nedávno uvedl na trh nové portfolio produktů pro umělou inteligenci, které by mu mohlo pomoci vybojovat slušný podíl na tomto trhu – a poptávka je tak vysoká, že je zde prostor pro vyniknutí více než jednoho výrobce čipů.

Společnost uvedla na trh akcelerátor Gaudi 3, který podle ní může překonat současné GPU Nvidie, pokud jde o inferenci a energetickou účinnost – a to za nižší cenu.

Intel také může stoupat, protože postupuje tak, aby se do roku 2030 stal druhou největší slévárnou na světě. Společnost otevřela svou výrobní síť ostatním, což znamená, že bude vyrábět čipy pro tyto zákazníky. To sice nepovede k růstu zisků ze dne na den, ale v dlouhodobém horizontu by výsledky mohly být velké. A proto je nyní vhodná doba vsadit na budoucnost společnosti Intel.

Nakoupit akcie Intel Corporation za $30.79 (0.70%)

Broadcom
O společnosti Broadcom (AVGO) se v poslední době hodně mluví, protože oznámila rozdělení akcií v poměru 10:1, které je stanoveno na červenec. To však není důvod, proč tohoto giganta v oblasti polovodičů a sítí kupovat. Důvodem k nákupu akcií je poptávka, kterou Broadcom zaznamenává od zákazníků v oblasti umělé inteligence, a také růst díky nedávné akvizici společnosti VMware. Broadcom v posledním čtvrtletí vykázal 43% nárůst tržeb na více než 12 miliard dolarů a tyto dva prvky byly hnacím motorem růstu.

Zdroj: Getty Images

Společnost vyrábí tisíce produktů, které najdete kdekoli od chytrého telefonu až po datové centrum. Díky tomu Broadcomu dlouhodobě rostou zisky, ale velká poptávka po umělé inteligenci v těchto dnech by mohla podnítit novou éru růstu.

Ve čtvrtletí se příjmy z AI vyšplhaly o 280 % na 3,1 miliardy dolarů a Broadcom předpovídá, že za celý rok přesáhnou příjmy z AI 11 miliard dolarů. Jak říká Broadcom, propojení akcelerátorů AI je obtížné, ale Broadcom má technologie, které to umožňují – takže je důvod být optimistický ohledně růstu v souvislosti s rozvojem trhu AI. A to je důvod, proč Broadcom kupovat před nadcházejícím rozdělením akcií i po něm.

Nakoupit akcie Broadcom Inc. za $1,594.50 (0.14%)