Proč je Bitcoin stále kryptoměnou č. 1 — a to ve všech ohledech

Investoři by se měli držet jednoduchosti a zvážit, zda se nejedná o nejvýznamnější digitální aktivum na světě.

Nejstarší investoři do Bitcoinu (BTC), zejména ti, kteří se dokázali udržet v divoké volatilitě, jsou pravděpodobně bohatí i v těch nejdivočejších snech. Monstrózní zisky pokračují i v poslední době – jen za posledních pět let vzrostlo toto špičkové digitální aktivum o 594 %, což je mnohem lepší zhodnocení než u indexu Nasdaq Composite.

Bitcoin se obchoduje jen 10 % pod svou maximální cenou a já stále věřím, že je to ta nejlepší kryptoměna, kterou lze koupit za jakýkoli obnos. Zde jsou 3 dobré důvody, proč.

Zdroj: Shutterstock

Pevně omezená nabídka

Možná, že charakteristickým rysem Bitcoinu je jeho pevný limit nabídky: V oběhu bude vždy pouze 21 milionů mincí. Tento limit je vryt do zdrojového kódu Bitcoinu, a pokud většina uzlů neschválí změnu, zůstane to tak i nadále. Ať už to stojí, co to stojí, nevidím, že by se pevný limit někdy změnil, protože kdyby se změnil, podkopalo by to hodnotu celé sítě.

Právě pevná nabídka bitcoinu je to, co ho odlišuje od fiat (vládou podporovaných) měn, jako je například americký dolar. Federální rezervní systém, naše centrální banka, má obrovskou moc, pokud jde o kontrolu nabídky peněz. Historicky se počet dolarů v oběhu astronomicky zvýšil.

Právě díky tomuto nastavení je Bitcoin lepší než současná měnová síť. Neustále se znehodnocující měna je dostatečně znepokojující a situace, kdy vaše dolary časem ztrácejí hodnotu. Ale ve Spojených státech, nejsilnější ekonomice světa, začíná být problém s dluhem příliš těžké ignorovat. V době psaní tohoto článku má země nesplacený dluh ve výši 35 bilionů dolarů, což je číslo, které se bude kvůli pokračujícím fiskálním deficitům jen zvyšovat.

Je otázkou, zda se Bitcoin jednoho dne stane novou globální rezervní měnou. Nicméně je vám jasné, proč má decentralizovaná a digitální peněžní síť s absolutním nedostatkem obrovskou hodnotu. A to je důvodem k malé investici. mocné katalyzátory

Pozoruhodné je, že se bitcoin z obskurních internetových peněz pro technologické geeky stal legitimním mainstreamovým finančním aktivem. Nikdy to nebylo tak zřejmé, jako když americká Komise pro cenné papíry a burzy schválila v lednu 2024 spotové burzovně obchodované fondy (ETF) Bitcoin.

Spuštění těchto spotových ETF lze také považovat za razítko, které ukazuje, že Bitcoin dorazil a že by ho vedoucí představitelé na Wall Street a ve Washingtonu měli brát vážně.

Bitcoin se také stává oblíbeným nástrojem politických kampaní. Například během konference Bitcoin 2024, která právě probíhá v Nashvillu, je hlavním řečníkem bývalý prezident (a kandidát na rok 2024) Donald Trump. Je těžké si představit vítězného prezidenta, který by Bitcoin nepřijal, vzhledem k tomu, že může být schopen přilákat voliče.

Dalším nedávným katalyzátorem byl dubnový halving, který snížil novou míru nabídky Bitcoinu o polovinu. K této události dochází zhruba každé čtyři roky a je to právě to, co vynucuje pevný limit nabídky této kryptoměny ve výši 21 milionů mincí. Historicky jeho cena rok a půl poté, co došlo k halvingu, prudce stoupá.

Potenciál výnosu

Podniky, které prodávají produkty a služby zákazníkům, generují příjmy a zisky. Bitcoin samozřejmě není nastaven stejným způsobem. Proto je těžké zjistit, jaká by měla být jeho hodnota.

Na bitcoin se často pohlíží jako na digitální verzi zlata. Již dříve jste se však mohli setkat s tvrzeními o tom, v čem je tato kryptoměna nadřazená dokonce i samotnému drahému kovu. Tržní hodnota zlata činí 16 bilionů dolarů, což je 12krát více než 1,3 bilionu dolarů Bitcoinu. Nemyslím si, že je vyloučeno, že se časem toto digitální aktivum zlatu vyrovná, nebo ho dokonce zastíní.

Proto i když Bitcoin od svého uvedení na trh prudce vzrostl, stále může přinášet fantastické výnosy pro investory, kteří mohou nakupovat a držet dalších 10 nebo 20 let. To z něj dělá ultimátní kryptoměnu, kterou lze koupit za 1 000 USD.

Nakoupit krypto Bitcoin USD za $64,311.36 (-0.49%)

Zdroj: Shutterstock