Skvělé růstové akcie do portfolia, které lze po nákupu držet navždy

Růstové akcie se vyskytují napříč celým spektrem odvětví, ale ne všechny růstově orientované podniky jsou si rovny. Pokud hledáte skvělé akcie k nákupu na novém býčím trhu, je důležité zaměřit se na podniky, které mají solidní dlouhodobé konkurenční výhody, silné finanční výsledky a zdravou perspektivu růstu v příslušných odvětvích.

Pokud máte na investici třeba jen pár stovek dolarů, existuje spousta společností, které můžete za tuto částku pořídit buď nákupem celých, nebo dílčích akcií. Zde jsou dvě nejlepší růstové akcie, které stojí za zvážení.

Hims & Hers

Společnost Hims & Hers Health (HIMS) je známá svými nabídkami založenými na předplatném, které spotřebitelům umožňují snadný přístup k receptům i dalším zdravotním a wellness produktům. Uživatelé mohou absolvovat virtuální návštěvu u lékařů různých specializací a získat potřebné recepty, a to vše, aniž by opustili pohodlí domova.

Zdroj: Getty Images

Jen v prvním čtvrtletí roku 2024 přibylo na platformě Hims & Hers 172 000 nových čistých předplatitelů. Tříměsíční období zakončila s celkovým počtem 1,7 milionu předplatitelů, což představuje neuvěřitelný 41% nárůst oproti stavu před rokem.

Různé zdravotnické produkty dostupné prostřednictvím Hims & Hers pokrývají širokou trajektorii potřeb, včetně hubnutí, léčby vlasů a sexuálního zdraví a wellness. Namísto toho, aby lidé čekali dny nebo týdny na rozhovor s poskytovatelem a přístup k léčbě, kterou potřebují, umožňuje Hims & Hers většině uživatelů získat řešení jejich problému za méně než 24 hodin.

Možnost získat opakované dodávky produktů na předpis i bez předpisu s jediným předplatným je cennou nabídkou pro spotřebitele s nedostatkem peněz i pro ty, kteří jsou vyčerpáni obručí, kterou by museli přeskočit, kdyby šli osobně k lékaři. V prvním čtvrtletí roku 2024 vykázala společnost Hims & Hers celkové tržby ve výši 278,2 milionu dolarů, což představuje meziroční nárůst o 46 %.

Většinu těchto celkových příjmů tvořily příjmy z online předplatného, které meziročně vzrostly o 45 %. Společnost také získala 10,4 milionu dolarů na velkoobchodních tržbách z prodeje výrobků bez lékařského předpisu distribuovaných velkoobchodními partnery, což je o 58 % více než před rokem.

Nakoupit akcie Hims & Hers Health, Inc. za $20.63 (-2.87%)

Společnost Hims & Hers je teprve od nedávna zisková a v prvním čtvrtletí roku 2024 vykázala čistý zisk ve výši 11 milionů USD. Z hlediska peněžních toků však společnost přinesla provozní cash flow ve výši přibližně 26 milionů USD a volné cash flow ve výši přibližně 12 milionů USD. Tyto dva údaje byly o 172 %, resp. 70 % vyšší než před rokem.

Díky modelu opakujících se příjmů a rostoucí ziskovosti by se i skromná investice do této akcie mohla dlouhodobě vyplatit. Za posledních 12 měsíců investoři zvýšili hodnotu akcií o více než 180 %. Pokud uvažujete o investici na tři až pět let nebo déle, vypadá to na zdravotnickou společnost s vysokým potenciálem, kterou byste měli přidat do svého koše akcií.

PayPal

Společnost PayPal Holdings (PYPL) se obchoduje těsně nad svým 52týdenním minimem a za sledované období 12 měsíců klesla o přibližně 21 %. Gigant v oblasti zpracování plateb se musí vypořádat s náročným srovnáváním s růstem z dob pandemie a s frustrací investorů, protože růst uživatelů se od té doby výrazně zpomalil.

Zdroj: Shutterstock

Mějme však na paměti, že PayPal kontroluje přibližně 45 % všech celosvětově generovaných online plateb. Navíc její finanční situace není zdaleka tak hrozivá, jak by se někteří investoři mohli domnívat z vývoje ceny jejích akcií.

V prvním čtvrtletí roku 2024 dosáhla společnost PayPal čistých příjmů ve výši 7,7 miliardy dolarů, což představuje 9% meziroční nárůst, resp. 10% nárůst, pokud odstraníme kurzové vlivy. Celkový objem plateb (TPV) se oproti předchozímu roku zvýšil o 14 % na necelých 404 miliard USD. Tato tempa růstu jistě nejsou taková jako před několika lety, ale tyto údaje o čistých příjmech a TPV představují nárůst o 86 %, resp. 151 % oproti stejnému čtvrtletí roku 2019.

V prvním čtvrtletí platební transakce meziročně vzrostly o 11 % na 6,5 miliardy, zatímco počet platebních transakcí na jeden aktivní účet vzrostl za sledované období 12 měsíců o 13 % na 60. A to i přesto, že počet aktivních účtů se snížil o nepatrné procento, přibližně o 1 %.

Společnost PayPal je stále zisková a má pozitivní cash-flow. Provozní zisk v 1. čtvrtletí meziročně vzrostl o 17 % na 1,2 miliardy USD, zatímco čistý zisk se zvýšil o 12 % na 888 milionů USD. Kromě toho společnost PayPal přinesla v tříměsíčním období peněžní tok z provozní činnosti ve výši 1,9 miliardy USD a volný peněžní tok ve výši 1,8 miliardy USD. Společnost PayPal měla na konci čtvrtletí ve své rozvaze dluh ve výši přibližně 11 miliard dolarů, ale její hotovostní pozice ve výši téměř 18 miliard dolarů tyto závazky dostatečně převyšuje.

Jednou z posledních iniciativ, kterou budou investoři chtít sledovat, je nový reklamní byznys společnosti PayPal, který vedení oznámilo teprve v květnu. Informace jsou zatím poněkud kusé, ale společnost již jmenovala bývalého viceprezidenta a generálního ředitele pro reklamu společnosti Uber Marka Grethera do čela nové divize PayPal Ads. Grether se významně podílel na růstu reklamního byznysu společnosti Uber na více než 1 miliardu dolarů ročně.

Nakoupit akcie PayPal Holdings, Inc. za $65.18 (-0.91%)

Společnost PayPal má k dispozici prakticky nekonečnou zásobárnu dat od milionů spotřebitelů, kteří používají její platformu, a může tak přispět k dalším reklamním iniciativám. Oblast online reklamy je odvětvím v hodnotě několika miliard dolarů, které se v digitálním věku jen rozšiřuje. Na této firmě se stále hodně líbí její stěžejní platforma pro zpracování plateb a její novější růstové podniky.

Pro trpělivé investory s přiměřeným horizontem „kup a drž“ by společnost PayPal mohla být stále hodnotným doplňkem dobře diverzifikovaného portfolia.