Proč v tuto chvíli nabízí růst Bitcoinu příležitost i pro Coinbase?!

Takový růst se na dnešním trhu vidí jen málokdy.

Ačkoli o podíl na trhu bojují tisíce kryptoměn, sázka na jedinou minci, která by poskytla expozici vůči tomuto růstu, může být nesmírně náročná. Místo toho je tu jedna akcie, která by to mohla splnit – Coinbase Global (COIN).

Jako jasný lídr v oboru, který je hnací silou inovací, je Coinbase ultimátní růstovou akcií, kterou dnes můžete koupit za 1 000 USD, a to ze tří klíčových důvodů.

1. Ideální zástupce růstového potenciálu kryptoměn

Kryptotrh je plný vzrušení a potenciálu, ale realita je taková, že dlouhodobě se bude dařit jen několika vybraným projektům. Ačkoli lze bezpečně předpokládat, že blue chip kryptoměny jako Bitcoin a Ethereum zůstanou silné, u ostatních kryptoměn se riziko výrazně zvyšuje. Než se pokoušet vybírat budoucí vítěze, mohli by investoři raději sáhnout po službě Coinbase, která díky svému rozmanitému obchodnímu modelu nabízí širokou expozici na trhu s kryptoměnami a pokrývá různé produkty založené na kryptoměnách, nikoli pouze jedno aktivum.

Coinbase vydělává na transakcích, které se na její burze uskuteční, ale její platforma je mnohem rozmanitější a produktivnější než v nedávné minulosti. Kromě transakčních poplatků Coinbase generuje příjmy prostřednictvím služeb stakingu, poplatků za úschovu, úroků ze stablecoinů a dokonce i vlastního blockchainu Base. Tato široká expozice zajišťuje, že Coinbase není závislá na jediném zdroji příjmů nebo kryptoměně, což z ní dělá bezpečnější sázku pro ty, kteří chtějí využít růstu kryptografického průmyslu.

Zdroj: Bloomberg

2. Diverzifikace a odolnost na příkladu

Pokud jde o téma zdrojů příjmů, obchodní model společnosti Coinbase nebyl vždy tak rozmanitý. Po většinu své existence, která se datuje od roku 2012, byly příjmy Coinbase do značné míry závislé na transakčních poplatcích. V jednu chvíli Coinbase získávala více než 90 % svých příjmů z transakčních poplatků. Právě tato přílišná závislost vedla ve druhém čtvrtletí roku 2022 k čisté ztrátě ve výši 1 miliardy dolarů.

Od té doby se však situace změnila, protože Coinbase se vrátila k rýsovacímu prknu. Dnes tvoří transakční poplatky jen asi 60 % příjmů, protože se ukazuje, že výše zmíněné zdroje příjmů mají cenu zlata.

Během stejného období se navíc společnosti Coinbase podařilo snížit náklady zhruba o 30 % a zároveň vyvinout nové zdroje příjmů. Když to všechno sečtete, získáte neuvěřitelně dobře řízenou firmu, která funguje efektivně, neúnavně inovuje a je mnohem lépe připravena přečkat volatilitu, která je vlastní trhu s kryptoměnami.

3. Potenciál rizikového kapitálu

Poslední důvod, proč považovat Coinbase za růstovou akcii, je trochu spekulativnější, ale mohl by v sobě skrývat největší potenciál. Posiluje také myšlenku, že investice do Coinbase je jako investice do celé kryptoaktivity.
Coinbase má odnož rizikového kapitálu, která investuje do společností, kryptoměn a projektů s dlouhodobým potenciálem. K dnešnímu dni investovala do téměř 400 různých kryptoměn a společností zahrnujících jak ty vysoce postavené, jako jsou Polygon a Aptos, tak i začínající, jako jsou Aerodrome a Arweave.

Po investování miliard dolarů do některých z nejslibnějších projektů v odvětví se Coinbase staví do pozice, která jí umožňuje získat významnou hodnotu z další vlny technologického pokroku v oblasti kryptoměn. Tato strategie připomíná počáteční investice společnosti Google (GOOG, GOOGL) do společností, jako je Android nebo Uber (UBER). Podobně má riziková odnož Coinbase potenciál stát se klíčovým motorem růstu společnosti.

Investování rizikového kapitálu je často o podstupování kalkulovaného rizika. Ačkoli v portfoliu Coinbase mohou být i poražení, vítězové by je mohli více než vynahradit. Pokud se jen několik z těchto investic ukáže jako velký hit, mohly by přinést významné dividendy a v konečném důsledku vést k tomu, že Coinbase získá mnohem vyšší ocenění.

Zdroj: Getty Images