Analytici předpovídají ještě větší nárůst hodnoty akcií Broadcom 

Dynamika trhu na Wall Street se stále mění a v čele stojí technologičtí giganti jako Broadcom, kteří nabízejí nebývalé investiční příležitosti. Akcie společnosti Broadcom, která je údajně druhou nejoblíbenější hrou na trhu s čipy s umělou inteligencí hned po společnosti Nvidia, zaznamenaly v letošním roce téměř 50% nárůst hodnoty. Výrazný procentuální nárůst je do značné míry způsoben pověstí společnosti Broadcom jako předního návrháře čipů pro technologické giganty, jako je Google, jednotka společnosti Alphabet (GOOGL), a Meta Platforms (META). Tyto společnosti se při svém rozšiřování datových center do značné míry spoléhají na umělou inteligenci, což efektivně posiluje pozici Broadcomu v oboru.

V nedávném hovoru o výsledcích hospodaření vedení společnosti Broadcom vyjádřilo výrazný optimismus ohledně budoucího růstu tržeb, zejména díky rozvoji v oblasti umělé inteligence (AI). Společnost představila ambiciózní prognózu příjmů s očekáváním, že do fiskálního roku 2024, který končí v říjnu, dosáhne tržeb z AI ve výši 12 miliard dolarů, což představuje významný nárůst z předchozích 11 miliard dolarů. Tento růstový trend je podle vedení společnosti podporován rostoucí poptávkou po čipech a technologických řešeních zaměřených na AI, která se stává klíčovým pilířem jejich obchodní strategie. Ačkoli Broadcom neposkytl konkrétní číselné odhady pro nadcházející rok, vedení naznačilo, že očekává pokračující expanzi v následujících letech, a to díky silnému zájmu o jejich produkty v rychle se rozvíjejícím AI segmentu. Společnost vidí velký potenciál v dalším zvyšování dodávek komponent pro AI servery a datová centra, což by mělo dlouhodobě přinést růst tržeb a posílit její pozici na trhu.

Zdroj: Getty Images

Podle výzkumné zprávy Sebastiena Najiho, analytika společnosti William Blair, je pokračující růst giganta v oblasti výroby čipů z velké části podpořen eskalující poptávkou po čipech na zakázku. Naji uvedl, že očekává “prostor pro pokračující stabilní růst do fiskálních let 2025 a 2026” v oblasti příjmů společnosti Broadcom z umělé inteligence. Tento zásadní příspěvek k prosperujícímu podnikání společnosti Broadcom může přispět k růstu již tak rostoucí hodnoty akcií.

V současné době se akcie Broadcomu obchodují za 26násobek 6,18 dolaru na akcii, který finanční společnost William Blair předpokládá, že technologický gigant vydělá ve fiskálním roce 2025. Naji napsal, že tato hodnota je “několikrát nižší než medián skupiny srovnatelných společností, který činí 29násobek”. Vyjádřil také svůj názor, že vzhledem k silnému souladu s trendy v oblasti umělé inteligence by se akcie Broadcomu měly obchodovat s prémií.

Při pohledu na potenciální přínosy společnosti Broadcom a její pokračující soulad s vývojem umělé inteligence není překvapivé, že finanční sektor spekuluje o ještě výraznějším nárůstu hodnoty akcií. Dále je to logické, když jsou investoři ochotni platit více za jeden dolar zisku, což by nakonec mohlo akcie společnosti Broadcom vynést na ještě vyšší úrovně.

Ačkoli společnost William Blair není známa tím, že by si udržovala cílové ceny akcií, sentiment Sebastiena Najiho prozrazuje optimismus ohledně trajektorie akcií společnosti Broadcom. Naji zahájil pokrytí společnosti Broadcom s ratingem Outperform, což naznačuje jeho pozitivní pohled na budoucnost akcií. Svůj názor shrnul tvrzením, že “akcie mají stále prostor k růstu”.

Broadcom Inc. (AVGO)

Závěr

Společnost Broadcom se může pochlubit jedinečným postavením v odvětví a příznivou prognózou příjmů z umělé inteligence ve výši 12 miliard dolarů do roku 2024, a má tak dobrou pozici k tomu, aby využila celou řadu příležitostí, které představuje rychle se rozvíjející trend umělé inteligence. Vezmeme-li v úvahu stupňující se poptávku po vlastních čipech a strategické nastavení společnosti Broadcom tak, aby mohla těžit z boomu AI, nepřekvapí, že analytici předpovídají ještě větší nárůst hodnoty akcií.

Žijeme ve vzrušující době, kdy je umělá inteligence hnacím motorem budoucnosti. Příběh společnosti Broadcom je toho důkazem a slouží jako příklad obrovských příležitostí, které využívají společnosti vezoucí se na vlně AI. Její další růst bude nepochybně zajímat investory, pozorovatele trhu i konkurenty a bude fascinující sledovat, jak se bude příběh společnosti Broadcom v příštích letech dále vyvíjet.

Cesta společnosti Broadcom nepochybně ztělesňuje neomezené příležitosti pro společnosti, které stojí v čele éry umělé inteligence. S dalším postupem do této éry bude růstová trajektorie společnosti i nadále zajímat investory, zúčastněné strany, pozorovatele trhu i konkurenty.