Brookfield Renewable má dlouhodobým investorům co nabídnout

Společnost Brookfield Renewable má stále větší potenciál a prokazuje své schopnosti rychle růst i do budoucna.

Společnost Brookfield Renewable (BEP) (BEPC) je v posledních letech fantasticky rostoucí akcií. Přední světový výrobce energie z obnovitelných zdrojů dosáhl od roku 2016 12% složeného ročního růstu finančních prostředků z provozní činnosti (FFO) na akcii. Jeho rychle rostoucí zisky pomohly v posledních dvou desetiletích pohánět 6% složený roční nárůst dividendy.

Společnost zabývající se obnovitelnými zdroji energie má velmi viditelné perspektivy růstu, z nichž velkou část již zajistila. Díky tomu by mohla v příštích 10 letech dosahovat silných celkových výnosů.

Čtveřice faktorů růstu

Hlavní činností společnosti Brookfield je výroba energie z obnovitelných zdrojů. Většinu této energie prodává energetickým společnostem a velkým korporátním odběratelům na základě dlouhodobých smluv o nákupu energie (PPA) – 90 % své kapacity s váženým průměrem zbývající doby trvání 13 let. Zhruba 70 % těchto smluv váže výnosy na inflaci. Díky tomu společnost generuje velmi stabilní a trvale rostoucí peněžní tok. Odhaduje, že její inflační eskalační doložky zajistí 2% až 3% roční růst FFO na akcii.

Společnost očekává, že díky zvyšování marží dosáhne dalšího 2% až 4% ročního růstu FFO na akcii. Jednou z příležitostí je zajištění vyšších sazeb za elektřinu, protože starší smlouvy PPA vyprší. Společnost se domnívá, že během příštích pěti let může jen toto opětovné uzavírání smluv každoročně zvýšit FFO na akcii přibližně o 2 %.

Společnost také výrazně investuje do expanze. Společnost plánuje po několik let dodávat 10 gigawattů (GW) dodatečné výrobní kapacity obnovitelné energie ročně. Pro tento nárůst má k dispozici rozsáhlý zásobník projektů, včetně 65 GW projektů v pokročilé fázi a více než 200 GW příležitostí.

Zdroj: Getty Images

Společnost zaznamenává silnou poptávku po energii z obnovitelných zdrojů. Nedávno například podepsala pětiletou smlouvu o vývoji 10,5 GW energie pro společnost Microsoft (MSFT), kterou dodá v letech 2026 až 2030. Rozvojové projekty by měly každoročně přidat další 4 až 6 % k jejím FFO na akcii.

A konečně, Brookfield Renewable má vynikající výsledky v dokončování akrečních fúzí a akvizic (M&A). Za posledních pět let společnost a její partneři vložili do fúzí a akvizic kapitál ve výši 30 miliard USD a nedávno se dohodli na koupi francouzského developera obnovitelných zdrojů Neoen v hodnotě 10 miliard USD. Vzhledem k tomu, že její současný objem fúzí a akvizic se pohybuje kolem 100 miliard dolarů, měla by mít dostatek příležitostí k posílení svého růstu prostřednictvím akvizic.

Silný potenciál celkového výnosu

Samotné organické faktory společnosti Brookfield by měly přinést 8 až 13 % ročních FFO na akcii navíc nejméně do roku 2029. Tento růst je dobře viditelný a zajištěný. Vzhledem k dlouhodobým smlouvám, potenciálu opětovného uzavírání smluv a rozvojovému potrubí má rostoucí viditelnost zajištěného růstu až do roku 2034.

Když k tomu připočteme akreční fúze a akvizice, získává společnost Brookfield jistotu, že může v příštím desetiletí dosahovat více než 10% ročního nárůstu FFO na akcii.

To by mělo snadno podpořit jeho plán na zvýšení více než 4% dividendy o 5 až 9 % ročně. Společnost zvyšovala výplatu minimálně o 5 % posledních 13 let v řadě.

S růstem zisku o více než 10 % ročně a dividendovým výnosem nad 4 % by Brookfield Renewable mohla generovat průměrný roční celkový výnos 15 % a více. Při tomto tempu by se investice ve výši 1 000 USD mohla do roku 2034 proměnit ve více než 4 000 USD, což by znamenalo více než 300% celkový výnos.

Velmi dobrý výhled do budoucna

Společnost Brookfield Renewable má stále větší důvěru ve svou schopnost rychle rozvíjet své podnikání v nadcházejícím desetiletí. To by jí mělo poskytnout dostatek síly k dalšímu zvyšování vysoce výnosné dividendy. Tyto katalyzátory vedou k názoru, že společnost by mohla v příštím desetiletí generovat silný celkový výnos, což z ní činí skvělou akcii, kterou je vhodné koupit právě teď.

Zdroj: Unsplash