Akcie společnosti Tesla je při současných cenách skvělou dlouhodobou sázkou

Podle nedávné zprávy Bloomberg Intelligence ztratí Tesla (NASDAQ:TSLA) do roku 2024 pozici největšího výrobce elektromobilů. Korunu místo toho získá německá automobilka Volkswagen (OTCMKTS:VWAGY). Studie agentury Bloomberg uvádí, že Tesla dosáhne svého výrobního limitu v roce 2024. Zároveň se domnívá, že ji německý gigant Volkswagen překoná. Než se však rozhodnete, zda loď opustit, či nikoliv, je důležité mít na paměti pozitiva akcií TSLA.

Tesla v poslední době udělala mnoho věcí, které inovují automobilový průmysl. Kromě svých elektromobilů představila několik dalších produktů, jako jsou solární panely, baterie a další.

Tesla je již několik let na špičce v oboru, zlepšuje své produkty a zákaznický servis. Udělala také velký pokrok v budování své značky a zároveň poskytuje velké inovační pokroky.

Zdroj: Getty Images

Elon Musk založil společnost Tesla v roce 2003 a od té doby se stala jednou z nejznámějších společností na světě. Díky svému inovativnímu přístupu k elektromobilům, jedinečnému image značky a úspěchu ve složitém světě finančních trhů je Tesla připravena změnit způsob, jakým všichni cestujeme.

Částečně za to může celkové makroekonomické prostředí. Dlouhou dobu tížily ekonomiku obavy z inflace. Obavy z inflace vedly k očekávání dalšího zvyšování sazeb Fedu, což způsobilo, že výnosy státních dluhopisů a růstové akcie se dostaly pod tlak.

Na podnikové frontě je také několik problémů, které je třeba řešit. V Číně administrativa nadále udržuje strategii nulového Kovidu. V důsledku toho nejproduktivnější závod společnosti v Šanghaji zastavil výrobu a pracuje na sníženou kapacitu.

Akcionáři navíc nejsou spokojeni s Muskovou akvizicí společnosti Twitter (NYSE:TWTR) za 44 miliard dolarů. Výrobci automobilů, jako je Tesla, mají potíže se sledováním rostoucích nákladů na suroviny, které se používají při výrobě baterií, ale také musí počítat s nedostatkem výrobců čipů způsobeným omezením dodavatelů společnosti Covid v Šanghaji.

Považujte akcie TSLA za dlouhodobou investici

Společnost v poslední době zaznamenala mnoho poklesů ceny svých akcií. Na akcie mají vliv znepokojivé fundamentální faktory, jako je nedostatečná podpora ze strany klíčových investorů.

Jaký rozdíl však může udělat rok. V roce 2021 se zdálo, že Tesla je nezastavitelná. Cathie Woodová sklidila pochvalu za svůj agresivní přístup při budování své pozice v akciích Tesla. Ruská invaze na Ukrajinu, obavy z inflace a problémy s dodavatelským řetězcem však srazily širší trhy. A Tesla na tom není jinak.

Zdroj: Shutterstock

Co navíc situaci nepomohlo, je investice do Twitteru. Pokud se obchod uskuteční, bude to mít velký dopad na svět investování. Investoři do Tesly však budou znepokojeni tím, že se Musk poohlíží po něčem jiném, když by se všechny oči měly upírat na provoz Tesly.

Investoři společnosti Tesla mohou být znepokojeni poté, co v minulosti viděli, k jakým kontroverzím dochází v souvislosti s konkrétními platformami. Tesla se snaží zajistit, aby se to nestalo rozptýlením při jednání s akcionáři. Akvizice by vyvrcholila tím, že by Musk měl pod svým vedením společnosti s miliardovými obraty, Teslu, Twitter a SpaceX. Vlastní i dva menší podniky: The Boring Company a Neuralink.

Tesla ztratila mnoho času a energie kvůli odstávkám Covidu v Šanghaji. Přesto se jí podařilo zvýšit své tržby o 87 % oproti stejnému období loňského roku. To si zaslouží uznání.

Koupit a zapomenout

Využijte tento čas k tomu, abyste si promysleli své rozhodnutí a společnost, do které zvažujete investovat. Jaké jsou její vyhlídky do budoucna? Roste a nachází úspěch? Zvažte celý tento proces a rozhodněte se, zda je to pro vás dobrý nápad.

Tesla, akcie, která má tendenci být rizikovější než většina ostatních, zaznamenala za posledních 10 let skok ceny akcií o více než 10 000 %. Je to z velké části díky Muskově vizi společnosti a jeho práci na vytváření udržitelné dopravy.

Muskovi se podařilo vybudovat z Tesly největší automobilovou společnost na světě. Navíc sázka proti Muskovi je stále méně atraktivní, protože nyní nabývá na síle.

Předpokládaná budoucí hodnota společnosti Tesla je do značné míry závislá na Muskově dalším působení. On je společnost; v konečném důsledku by to pro investory mohlo být obrovské riziko klíčového muže. Některé společnosti však v posledních letech zaznamenaly odchod klíčových zaměstnanců. Ačkoli některé společnosti budou muset projít obdobím přizpůsobování a velkých ztrát, v dlouhodobém horizontu budou schopny přežít a odrazit se ode dna.

Proto se akcie TSLA staly investicí typu „kup a drž“ pro investory tolerující riziko. V posledních několika měsících ceny akcií výrazně poklesly. Pokud jste náhodou investorem a máte zkušenosti s řízením rizika, mohly by vám tyto akcie přinést slušné peníze.