Obchodníci s akciemi společnosti Block ignorují dohodu s Rite-Aid, ale neměli by

Společnost Afterpay, dceřiná společnost finančně technologického (fintech) gigantu Block (NYSE:SQ), se zapojila do potenciálně převratné spolupráce se společností Rite Aid (NYSE:RAD). Obchodní komunita však zřejmě nedoceňuje, jak důležitá tato událost je. Nyní je tedy skvělý čas zaujmout dlouhou pozici v akciích SQ.

Pro různé lidi je Block známý pro různé věci. Někteří lidé si Block představují jako společnost dříve známou pod názvem Square a jako společnost, která na trh fintech přinesla aplikaci Cash. Jiní mohou Block považovat za firmu s významnými zájmy v oblasti kryptoměn a blockchainu.

To všechno jsou platné názory. Nezapomínejme však, že Block vlastní také společnost Afterpay, která se zabývá „buy now, pay later“ (BNPL). Vzhledem k tomu, že Afterpay úzce spolupracuje s maloobchodním lékárenským gigantem, měly by z toho v dlouhodobém horizontu těžit všechny zúčastněné strany.

Zdroj: Getty Images

Co se děje s akciemi SQ?

Možná je to tím, že ceny kryptoměn se před nedávnem propadly. Nebo je to možná kvůli propadu akcií souvisejících s technologiemi v první polovině roku 2022. Ať už je důvod jakýkoli, akcie SQ klesly z téměř 300 USD před téměř rokem na nedávných zhruba 60 USD.

To je docela velký diskont. Měly by se akcie Block obchodovat za tak relativně nízkou cenu, i když společnost vykazuje fiskální růst? To, že Wall Street momentálně není nakloněna akciím kryptoměn a technologických společností, neznamená, že by se investoři měli Blockovi vyhýbat.

Vezměme v úvahu, že Block v prvním čtvrtletí roku 2022 vytvořil hrubý zisk ve výši 1,29 miliardy dolarů, což je meziroční nárůst o 34 %. Pokud se podíváme na konkrétní segmenty společnosti, hrubý zisk Cash App ve výši 624 milionů dolarů vzrostl o 26 %, zatímco hrubý zisk společnosti Square ve výši 661 milionů dolarů představoval 41% nárůst.

Pravděpodobně nejvýznamnější událostí v prvním čtvrtletí letošního roku však byla akvizice společnosti Afterpay. Tento odkup byl dokončen 31. ledna. Tímto krokem se Block dostal do potenciálně lukrativní oblasti BNPL.

Zdroj: Shutterstock

Nová generace spotřebitelů

Jeden konkrétní vývoj by měl skeptiky přesvědčit, že Afterpay by mohl být pro Block významným zdrojem příjmů. Online zákazníci společnosti Rite Aid budou mít nyní údajně k dispozici „nový způsob, jak platit za zboží denní potřeby ve čtyřech splátkách bez dodatečných nákladů, pokud zaplatíte včas“.

Společnost Rite Aid nejenže umožňuje svým zákazníkům používat službu Afterpay při nákupech uskutečněných online na svých internetových stránkách, ale drogistický gigant také plánuje „v nadcházejících měsících zavést flexibilní možnost platby v prodejnách po celé zemi“. Je to skutečně jako stvořené, protože dnešní zákazníci nakupující online očekávají flexibilní možnosti platby v místě prodeje.

Tisková zpráva skutečně výslovně zmiňuje potenciální spojení s mladšími zákazníky: „Díky téměř 70 % […] vysoce angažované sítě Afterpay, kterou tvoří digitálně orientovaní zákazníci z generace Z a mileniálové, může společnost Rite Aid očekávat, že nová generace spotřebitelů nakupujících online bude využívat BNPL.“

Co můžete udělat nyní

Nedoceňuje trh růstový potenciál prostoru BNPL nebo roli společnosti Afterpay v něm? Pokud ano, pak je tu dnes obrovská příležitost k nákupu akcií SQ.

Podnikaví investoři se tak mohou vrhnout do hry a popadnout několik akcií, dokud jsou ještě ve slevě. Vzkaz kritikům je naprosto jasný: Nyní je čas překonat emocionální blok a risknout Block.