Akcie společnosti SoFi: Obchodování s rychle rostoucím podnikem se slevou

Akcie společnosti SoFi Technologies (SOFI) od počátku roku klesly o více než 50 %. Přestože cena akcií drasticky klesla, podnikání společnosti SoFi je silnější než kdykoli předtím. Proto lze s jistotou říci, že tuto vysoce rostoucí akcii můžete koupit a bez obav držet, protože rozmanitý soubor zdrojů příjmů společnosti SoFi a její robustní program řízení rizik se nikam neposouvá. V důsledku toho jsme vůči této akcii býčí.

Společnost SoFi je komplexním poskytovatelem všech finančních služeb a od svého vstupu na burzu prostřednictvím fúze SPAC v roce 2021 získala obrovskou popularitu. Po debutu se cena akcií téměř zdvojnásobila díky velkolepým finančním výsledkům společnosti a rychle rostoucí spotřebitelské základně. Výprodej akcií SoFi však investorům nabídl zajímavou příležitost.

SoFi provádí akvizice superrychle

Společnost SoFi využila akvizice k rozšíření své činnosti. Letos v únoru se SoFi stala skutečnou bankou, když získala společnost Golden Pacific Bancorp. Tato akvizice umožnila společnosti financovat své půjčky pomocí vkladů na účtech zákazníků. Proto je méně pravděpodobné, že SoFi bude čelit překážkám při nakládání s hotovostí.

Zdroj: CNBC

Za zmínku stojí také akvizice společnosti Galileo, která se specializuje na rozhraní pro programování aplikací (API). Tato akvizice se ukázala jako velmi slibná, protože finanční společnosti, jako je Robinhood, se budou muset obracet na API, když budou chtít vydávat platební karty nebo provozovat digitální bankovní služby. To znamená, že SoFi bude mít v budoucnu na dosah velké společnosti.

Kromě toho si zaslouží pochvalu ještě jedna akvizice. V březnu SoFi získala společnost Technisys, která bankám a fintech společnostem pomáhá rychle zavádět nové produkty, kontrolovat data a spravovat úvěry. Společnost doufá, že tento nákup sníží její provozní náklady o 75 až 85 milionů dolarů v letech 2023 až 2025, což SoFi umožní rozšířit ziskové marže a nabídnout zákazníkům personalizovanější služby.

Podle generálního ředitele společnosti SoFi Anthonyho Nota působí společnost v oblasti fintech podobně jako Amazon Web Services na trhu cloudových služeb. To znamená, že SoFi se snaží odlišit od svých konkurentů a stát se lídrem na trhu.

SoFi je v současné době výhodná nabídka

Akcie SoFi jsou nejlevnější, jaké kdy byly. V říjnu 2021 se SoFi obchodovala za více než sedminásobek forwardových tržeb, dnes je poměr ceny k tržbám 4,2. To zní poněkud šokující, vezmeme-li v úvahu ohromující více než 70% růst tržeb SoFi v roce 2021 a očekávání dvouciferného růstu v roce 2022.

Zdroj: Shutterstock

Dominick Gabriele, analytik společnosti Oppenheimer, uvedl, že SoFi je dnes velmi řízená a její poskytnuté půjčky jsou zde na dlouhou dobu. Na nedávném hovoru k výsledkům hospodaření vedení SoFi dodalo, že průměrné skóre FICO společnosti v celé základně dlužníků je 746, což je ve srovnání s konkurencí poměrně působivé. To znamená, že půjčky SoFi budou méně rizikové a společnost nebude mít velké problémy, pokud zemi zasáhne recese.

Názor Wall Street na SoFi

Podle Wall Street má SoFi konsenzuální hodnocení „mírný nákup“ na základě šesti „kupovat“ a pěti „držet“, které jí byly přiděleny v posledních třech měsících. Průměrná cílová cena SoFi ve výši 9 USD znamená 46,3% potenciál růstu. Cílové ceny analytiků se pohybují v rozmezí od nejnižší ceny 6 USD na akcii po nejvyšší cenu 20 USD na akcii.

Podtrženo, sečteno – Je vhodné koupit akcie společnosti Sofi?

Domníváme se, že SoFi je vhodné koupit, protože díky různorodým zdrojům příjmů se těší silnému růstu tržeb navzdory vysokým úrokovým sazbám a obavám z recese. Kromě toho SoFi nadále prezentuje svou schopnost expandovat navzdory četným protivítrům, jako je moratorium na studentské půjčky, což dokazuje, že je připravena přijmout výzvy.

Zdroj: Shutterstock

Společnost navíc provedla několik akvizic, které ukazují její schopnost nejen expandovat, ale také zastrašit konkurenci. Díky tomu se její členská základna rozrostla z 36 milionů ve druhém čtvrtletí roku 2020 na neuvěřitelných 110 milionů v prvním čtvrtletí roku 2022. Přesto se SoFi i nadále obchoduje za přijatelné ocenění, a to navzdory svým solidním výsledkům z poslední doby.