Americký dolar se mírně zotavuje před očekávanými údaji NFP

Dolar ve čtvrtek vůči svým soupeřům oslabil v souvislosti s poklesem výnosů amerických státních dluhopisů, ale na začátku pátku se mu podařilo získat zpět svou trakci. Před důležitou červencovou zprávou o zaměstnanosti v USA si dolarový index připisuje mírné denní zisky poblíž úrovně 106,00. Na evropském programu nebudou zveřejněny žádné údaje s velkým dopadem a nálada na trhu zůstává relativně optimistická, přičemž futures na americké akciové indexy se obchodují v kladném teritoriu. Mezitím se výnos benchmarkového desetiletého amerického státního dluhopisu pohybuje do strany pod 2,7 %, což umožňuje zelené bankovce zůstat v brzkých ranních hodinách v Evropě odolná.

Ve čtvrtek Bank of England (BOE) oznámila, že po svém srpnovém zasedání zvýšila svou základní úrokovou sazbu o 50 bazických bodů na 1,75 %. Ve svých revidovaných projekcích však BOE uvedla, že očekává, že se britská ekonomika v posledním čtvrtletí roku překlopí do recese. Chmurný ekonomický výhled způsobil britské libře velké ztráty a měnový pár GBP/USD klesl na denní minimum 1,2065, než se v druhé polovině dne v prostředí obnoveného oslabení dolaru zotavil. V době tisku se pár pohyboval do strany poblíž úrovně 1,2150.

EUR/USD si ve čtvrtek připsal více než 50 pipů, ale nedokázal si udržet býčí momentum. Přesto se pár nadále obchoduje nad úrovní 1,0200. Údaje z Německa dříve během dne ukázaly, že průmyslová výroba v červnu vzrostla o 0,4 %, ale toto čtení nemělo na ocenění společné měny téměř žádný vliv.

USD/JPY se posouvá výše a na začátku pátku se obchoduje nad úrovní 133,00 poté, co ve čtvrtek uzavřel hluboko v záporném teritoriu. Údaje z Japonska v ranní asijské seanci odhalily, že předstihový ekonomický index v červnu klesl na 100,6 bodu z květnových 101,2 bodu.

USD/CAD nedokázal využít širokého oslabení dolaru, protože klesající ceny ropy zatížily loonii citlivou na komodity. Barel West Texas Intermediate, který tento týden ztratil téměř 10 %, naposledy v průběhu dne vzrostl o 1,8 % na 89,30 USD, což páru ztížilo možnost protáhnout se výše. Později během dne by měl kanadský statistický úřad oznámit, že míra nezaměstnanosti v červenci vzrostla na 5 % z červnových 4,9 %.