Levné akci z Nasdaq 100 s potenciálem růstu a proč kupovat Ulta Beauty

Tyto akcie Nasdaqu jsou v porovnání s širším trhem levné a očekává se od nich růst zisků

Růstové akcie letos utrpěly ztrátu, protože Federální rezervní systém zvyšuje sazby v boji proti inflaci, což se dotklo zejména technologického Nasdaqu 100.

V roce 2022 se index propadl o více než 20 % a za posledních 12 měsíců o 15,8 %. Přesto se někteří investoři chtějí vystavit růstovým jménům a letos přijali takzvanou strategii GARP.

Růst za rozumnou cenu, jinak známý jako GARP, je strategie, která spojuje atributy jak růstového, tak hodnotového investování a obecně zahrnuje společnosti s rozumným oceněním ve vztahu k širšímu trhu spolu s konzistentním růstem tržeb a zisků.

Pro vyhledání jmen splňujících kritéria GARP použila společnost CNBC Pro službu FactSet k vyhledání akcií s odhadovaným růstem zisku na akcii o 8 % v tomto a příštím roce a s poměrem forwardové ceny k zisku nižším než 24 % indexu Nasdaq 100. Akcie, které se dostaly do výběru, jsou také velmi oblíbené u analytiků – více než 50 % z nich je hodnotí jako nákupní. Konsenzuální cílová cena pro každou z akcií znamená růst o více než 10 %.

Zdroj: Getty Images

Zde jsou jména, která se dostala do výběru:

Z akcií, které splnily kritéria, se letos nejvíce očekává růst zisku na akcii u společnosti Booking Holdings, a to o 108,7 %. Akcie této cestovní společnosti letos klesly o zhruba 16 % a jsou 26 % pod svým maximem, ale do budoucna by mohly vzrůst o 21,2 %. Přibližně 58 % analytiků má na akcie nákupní doporučení. Očekává se, že zisk společnosti v příštím roce vzroste přibližně o 25 %.

Do žebříčku se dostaly také tři polovodičové společnosti včetně Marvell Technology, která byla analytiky nejoblíbenější akcií – téměř 81 % ji ohodnotilo jako „buy“. Akcie polovodičů se v roce 2022 propadly kvůli omezením v dodavatelském řetězci a obavám z růstu.

Akcie společnosti Marvell se propadly o více než 44 % ze svých maxim, ale na základě konsenzuální cílové ceny by mohly vzrůst o dalších 53,8 %. Očekává se, že společnost letos zvýší zisk na akcii o 48,7 % a v roce 2023 o 24,2 %.

Snížení se dočkaly také společnosti Advanced Micro Devices a Broadcom, které v letošním roce poklesly o přibližně 35 %, respektive 21 %. Analytici očekávají, že AMD v roce 2022 zvýší zisk o téměř 56 % a v příštím roce o 11,4 %.

O něco více než 68 % analytiků vidí společnost Pinduoduo jako nákupní, přičemž na základě konsenzuální cílové ceny se očekává 44% nárůst. Čínský gigant v oblasti elektronického obchodování, jehož akcie tento týden vyskočily díky zprávě, že údajně expanduje do USA, by měl letos zvýšit zisk na akcii o přibližně 19 % a v roce 2023 o 36,7 %.

Zdroj: Bloomberg

Jedinou pozitivní akcií, která se do seznamu od začátku roku dostala, byla akcie finančních technologií Fiserv.

Analytici říkají: kupujte Ulta Beauty, protože spotřebitelská poptávka vykazuje známky odolnosti

Analytici sázejí na Ulta Beauty a očekávají, že akcie mají další prostor k růstu, protože společnost vykazuje pokračující známky síly navzdory oslabujícímu makropodniku.

Kosmetická společnost ve čtvrtek oznámila výsledky za uplynulé čtvrtletí, které překonaly očekávání analytiků na horním i dolním řádku. Ulta rovněž zvýšila svůj celoroční výhled.

V souvislosti s těmito zprávami Dylan Carden ze společnosti William Blair obnovil pokrytí akcií s ratingem outperform a ve zprávě klientům uvedl, že společnost si zachovává odolný obchodní model a solidní potenciál dlouhodobého růstu.

„Domníváme se, že Ulta má dobrou pozici k tomu, aby i nadále získávala významný podíl na trhu, a že kategorie kosmetiky je připravena na pokračující oživení, jakmile odezní pandemie a budou zavedeny větší novinky,“ uvedl Carden.

Analytici tvrdí, že i když se spotřebitelé obávají recese a rostoucí inflace si vybírá svou daň, zákazníci zůstávají společnosti Ulta a jejímu množství produktů věrní.

Zdroj: Getty Images

„Všechny klíčové kosmetické kategorie prokázaly sílu s růstem DD již druhé čtvrtletí v řadě,“ napsala ve čtvrtek ve zprávě klientům analytička Deutsche Bank Krisztina Katai. „Povzbudivé je, že podnikání ULTA zůstává odolné bez známek poklesu spotřebitelského obchodu, a to navzdory zvýšení cen prodejců, které přispělo k růstu kompenzace o ~300 bazických bodů.“

Zatímco spotřebitelé Ulta Beauty se mohou přiklánět k vyšším příjmům, Christopher Horvers z JPMorgan Chase v pátečním sdělení klientům uvedl, že značka vykazuje pokračující sílu ve všech příjmových skupinách.

Horvers také očekává, že další zvyšování cen ze strany dodavatelů společnosti v tomto roce zvedne kompenzace, které vzrostly o 14,4 %, což předčilo očekávání Wall Street. Tržby z elektronického obchodování rovněž vykazovaly známky pokračující síly.

Banka JPMorgan ponechala cílovou cenu pro akcie ve výši 510 USD, což znamená, že akcie by mohly od čtvrtečního závěru vzrůst přibližně o 22 %. V letošním roce akcie vzrostly o 1,7 %.