Růstový potenciál společností Dick’s Sporting Goods a Datadog

Oppenheimer zvyšuje hodnocení společnosti Dick’s Sporting Goods, akcie jsou podle něj podhodnocené a připravené na růst

Oppenheimer tvrdí, že investoři podceňují akcie společnosti Dick’s Sporting Goods, maloobchodního prodejce, který je připraven profitovat ze změn spotřebitelské poptávky v postpandemickém světě.

Analytik Brian Nagel zvýšil rating akcií maloobchodního řetězce na „outperform“ a ve čtvrteční zprávě klientům zdůraznil, že akcie se obchodují za pouhý 12 až 14násobek očekávaného zisku maloobchodního řetězce v případě recese.

„Podle našeho názoru je pravděpodobné, že společnost Dick’s Sporting Goods, která má nyní lepší pozici a strategičtější prodej, bude i nadále dobře těžit z pozitivních postpandemických změn ve spotřebitelské poptávce a zintenzivnění konkurenčního boje v rámci maloobchodu se sportovním zbožím,“ uvedl Nagel.

Firma stanovila cílovou cenu pro akcie na 138 USD, což odráží možnost, že akcie posílí o 26 % oproti středečnímu závěru.

Nagel rovněž potvrdil rating outperform pro Nike, Lululemon, Under Armour a Academy Sports and Outdoors, přičemž snížil některé cílové ceny, aby zohlednil možnou recesi, ale poznamenal, že očekává pokračující odolnost v dlouhodobém horizontu.

„Celkově považujeme základní trendy za solidní a očekáváme, že přední operátoři vyjdou ze současného makroproblému v ještě lepší pozici, aby mohli ziskově získávat podíl na trhu,“ uvedl.

Maloobchodní prodejci v současné době čelí řadě problémů se zásobami a obavám ze zpomalení spotřebitelských výdajů. Navzdory této situaci akcie Dick’s Sporting Goods překonaly výkonnost širšího indexu S&P 500 a maloobchodního sektoru. Od začátku roku akcie klesly o pouhých 5,1 %, zatímco akcie ETF SPDR S&P Retail se propadly o více než 35 %.

Společnost Canaccord Genuity zvýšila hodnocení společnosti Datadog a označila ji za nejlepší softwarovou akcii v oslabeném sektoru

Výprodej společnosti Datadog vytváří atraktivní příležitost k nákupu pro investory, kteří chtějí využít výhody ochromeného softwarového sektoru, uvedla společnost Canaccord Genuity.

Zdroj: Bloomberg

„S poklesem akcií o téměř 30 % od začátku července (oproti poklesu QQQ o ~7 %) považujeme nyní DDOG za jednu z nejlepších akcií pro hru na otlučeném softwarovém trhu,“ napsal analytik Kingsley Crane, když zvýšil hodnotu akcií na „koupit“ z „držet“.

Akcie této cloudové softwarové společnosti se letos propadly o téměř 56 %, přičemž nová cílová cena naznačuje, že akcie mohou od středečního závěru vyskočit o 39 %.

Mezi důvody, proč se mu akcie líbí, Crane uvedl příležitosti plynoucí z novějších a sekundárních produktů společnosti, jako je nabídka správy nákladů v cloudu a zabezpečení v cloudu.

„DDOG může snadno prokázat návratnost investic zákazníků díky získání podrobného přehledu o trendech využívání cloudu a jejich řízení podle potřeby,“ napsal. „Pokud se to udělá správně, dále to upevní strategickou pozici společnosti DDOG u zákazníka a zároveň to nabízí atraktivní potenciál pro upsell.“

Potřeba nástrojů společnosti Datadog s tím, jak se podniky rozšiřují, by měla také izolovat akcie od obav ze zpomalení trhu se softwarem, protože spotřebitelé se snaží snížit náklady, uvedl Crane.

„Hluboký produktový příkop společnosti DDOG, pokračující inovace základních platforem, silná dynamika spotřeby zákazníků a 50% finanční profil odůvodňují prémiové ocenění a náš nákupní rating,“ napsal.

Akcie v předobchodní fázi přidaly více než 3 %.