Investiční společnosti upozorňují na dvě softwarové akcie

Tato softwarová akcie je „příliš přesvědčivá na to, abychom ji ignorovali“, tvrdí Guggenheim v upgradu

Podle společnosti Guggenheim je nyní čas na nákup akcií společnosti Okta a poznamenal, že akcie jsou „příliš levné“ na to, aby je investoři ignorovali.

Analytik John DiFucci v pondělí ve zprávě pro klienty zvýšil hodnocení společnosti Okta z neutrálního na nákupní a uvedl, že problémy této softwarové společnosti budou pravděpodobně pokračovat, ale že akcie se obchodují na atraktivních úrovních.

„I když si uvědomujeme, že společnost čelí problémům, jejichž účinné řešení může trvat několik čtvrtletí, považujeme současnou úroveň ocenění za příliš přesvědčivou na to, abychom ji ignorovali,“ uvedl. „Obchodování s násobkem [hodnoty podniku k příštím 12 měsícům] opakujících se výnosů ve výši 3,6x podle našeho názoru v současné době probíhá pod vnitřní hodnotou typické softwarové společnosti za předpokladu, že nedojde k růstu nebo poklesu.“

Podle DiFucciho jsou zpoždění produktů a případné další negativní titulky související s bezpečnostními incidenty společnosti již v ceně akcie zahrnuty. Společnost začátkem tohoto roku utrpěla narušení bezpečnosti ze strany hackerské skupiny Lapsus$.

Zdroj: Getty Images

„Pokud se společnosti podaří v příštích několika čtvrtletích napravit situaci, což očekáváme, protože vedení aktivně řeší hlavní problémy, věříme, že trpěliví investoři budou odměněni,“ uvedl.

I přes zvýšení cílové ceny Guggenheim ponechal cílovou cenu 65 USD. To naznačuje, že by akcie mohly od pátku vzrůst o více než 44 %. Akcie společnosti Okta v letošním roce ztratily zhruba 80 %.

V předobchodní fázi si akcie připsaly více než 3 %.

Společnost Wolfe Research říká, že je třeba koupit tuto softwarovou akcii, která je připravena na růst o 25 %

Navzdory letošnímu propadu o 38 % společnost Wolfe Research očekává, že akcie společnosti Splunk v nadcházejících měsících porostou.

Analytik Joshua Tilton zahájil sledování softwarové společnosti s ratingem outperform a cílovou cenou 90 USD a ve zprávě klientům uvedl, že akcie se obchodují na atraktivních úrovních, i když společnost čelí oslabujícímu výdajovému prostředí a rostoucí konkurenci.

Zdroj: Getty Images

„Myslíme si, že zákaznická základna společnosti, která je podobná kultu, je lepivější, než si lidé uvědomují, že obavy z konkurence jsou poněkud přehnané, že Splunk je stále lídrem na trhu v oblasti SIEM, což je základní aspekt strategie kybernetické bezpečnosti, kde podle našeho názoru zůstanou výdaje odolné, a že příležitost pozorovatelnosti má nohy,“ napsal.

Akcie společnosti Splunk, která se používá jako nástroj pro vyhledávání bezpečnostních hrozeb, se propadly o více než 59 % ze svých 52týdenních maxim, protože se potýká s problematickým makroprostředím, novým generálním ředitelem a bez finančního ředitele. Minulý měsíc aktivistický investor Starboard Value odhalil rostoucí podíl v softwarové společnosti.

„Sečteno a podtrženo, domníváme se, že ocenění 4,5x, což je diskont vůči všem scénářům, které jsme právě uvedli, není v žádném případě agresivní, a vzhledem k tomu, že se akcie již obchodují pod úrovní růstových peeringových konkurentů, myslíme si, že riziko je zde na straně růstu,“ řekl.

Nová cílová cena společnosti Wolfe Research znamená pro akcie 25% nárůst oproti pátečnímu závěru.