Společnost Acrivon Therapeutics připravuje IPO v hodnotě 100 milionů dolarů

Společnost Acrivon Therapeutics (ACRV) hodlá získat 100 milionů dolarů z prodeje svých kmenových akcií v rámci IPO, jak vyplývá z upraveného registračního prohlášení.

Přehled společnosti Acrivon

Společnost Acrivon Therapeutics se sídlem ve Watertownu ve státě Massachusetts byla založena za účelem vývoje platformy (AP3), která překonává různá omezení metod výběru pacientů založených na genech a slibuje zlepšení výsledků léčby pacientů.

Zdroj: Acrivontherapeutics

V čele vedení stojí prezident, předseda představenstva a generální ředitel Peter Blume-Jensen, M.D., Ph.D., který ve firmě působí od roku 2018 a dříve byl vědeckým ředitelem ve společnosti XTuit Pharmaceuticals a na stejné pozici ve společnosti Metamark Genetics.

Hlavní kandidát firmy, ACR-368, je selektivní inhibitor na bázi malých molekul, který je vyvíjen pro řadu druhů rakoviny a v současné době se nachází ve fázi 2 zkoušek.

Trh a konkurence společnosti Acrivon

Podle výzkumné zprávy společnosti BCC Research z roku 2018 činil celosvětový trh s léčebnými přípravky proti rakovině vaječníků v roce 2017 odhadem 2,1 miliardy dolarů a do roku 2022 by měl dosáhnout 2,9 miliardy dolarů.

To představuje předpokládanou roční míru růstu (CAGR) ve výši 7,1 % v letech 2017 až 2022.

Klíčovými prvky, které tento očekávaný růst podporují, je rostoucí výskyt rakoviny v důsledku stárnutí světové populace a snižování výkonnosti imunitního systému.

Zdroj: Unsplash

Očekává se také schválení nových skupin léků, přičemž do roku 2028 by mělo být schváleno pět nových léků.

Růst používání biologicky podobných výrobků a generik však bude pravděpodobně v průběhu času brzdit růst celkové hodnoty trhu v dolarech.

Odhad společnosti GlobalData pro trh s rakovinou vaječníků je mnohem vyšší a předpokládá, že do roku 2028 dosáhne 6,7 miliardy dolarů.

Finanční situace společnosti Acrivon Therapeutics

Nedávné finanční výsledky společnosti jsou typické pro biofarmaka v klinické fázi, protože nevykazují žádné příjmy a mají značné náklady na výzkum a vývoj a správní a režijní náklady spojené s vývojem.

K 31. prosinci 2021 měla společnost 99,6 milionu USD v hotovosti a 7,9 milionu USD v celkových závazcích.

Podrobnosti o IPO společnosti Acrivon

Společnost ACRV hodlá prodat 5,9 milionu kmenových akcií za navrhovanou střední cenu 17,00 USD za akcii za hrubý výtěžek přibližně 100,3 milionu USD bez započtení prodeje obvyklých opcí upisovatele.

Za předpokladu úspěšného vstupu na burzu za střední hodnotu navrhovaného cenového rozpětí by hodnota podniku při vstupu na burzu (bez opcí upisovatele) činila přibližně 145,5 milionu USD.

Zdroj: Unsplash

Poměr akcií v oběhu k akciím v oběhu (bez opcí upisovatelů) bude přibližně 31,4 %. Hodnota pod 10 % je obecně považována za „nízko pohyblivou“ akcii, která může podléhat značné volatilitě cen.

Společnost ACRV usiluje o investice na americkém veřejném kapitálovém trhu, aby mohla postoupit se svým primárním kandidátem do fáze 2 testů.

Tržní příležitosti pro různé druhy rakoviny, na které je přípravek ACR-368 zaměřen, jsou velké a očekává se, že v následujících letech výrazně porostou, protože světová populace stárne a výskyt rakoviny u ní stoupá v důsledku snížené funkce imunitního systému.

Vedení společnosti nezveřejnilo žádnou spolupráci s významnou farmaceutickou firmou, zatímco syndikát investorů společnosti zahrnuje významné investory z oblasti rizikového kapitálu v oblasti přírodních věd.

Hlavním upisovatelem je společnost Morgan Stanley.