Insideři vložili do těchto dvou akcií „Strong Buy“ po 1 milionu dolarů – Wall Street si myslí, že by se mohly zdvojnásobit (nebo i více)

Investoři neustále hledají způsoby, jak dosáhnout vysokých výnosů, což je koneckonců smyslem investování. Dosáhnout tohoto cíle je však snazší, než to udělat. Jako u všeho, kdyby to bylo opravdu jednoduché, měli by investoři k vyprávění jen úspěšné příběhy.

Přesto existují způsoby, jak získat na trhu výhodu, a jednou z běžných cest je sledování akcí zasvěcených osob. Insideři jsou vedoucími pracovníky společností, kteří jsou zodpovědní za výkonnost příslušných společností a mají přístup k informacím, které nejsou dostupné běžným investorům. Pokud je tedy vidíte nakupovat akcie vlastní společnosti, zejména ve velkém, obvykle to znamená, že se domnívají, že akcie nabízejí dobrou hodnotu za současnou cenu.

Aby byly zachovány rovné podmínky, musí insideři své nákupy zveřejňovat a nástroj TipRanks‘ Insiders‘ Hot Stocks nabízí způsob, jak sledovat všechny nejnovější transakce s insidery.

V této souvislosti jsme se do platformy podívali, abychom získali informace o dvojici akcií, za které někteří insideři utratili nejméně 1 milion dolarů.

Zdroj: Getty Images

Ve skutečnosti tito „zasvěcenci“ nejsou jediní, kdo si myslí, že nastal ten správný čas pro nákup těchto akcií. Podle konsensu analytiků jsou obě akcie hodnoceny jako „Strong Buys“ a mohou se pochlubit trojciferným růstovým potenciálem pro nadcházející rok. Pojďme zjistit, proč se tyto akcie mohou v příštím roce zdvojnásobit nebo i více.

Reneo Pharmaceuticals (RPHM)

Začneme společností Reneo Pharmaceuticals, biotechnologickou firmou v klinické fázi, která má zajímavý pohled na genetické choroby. Společnost se zaměřuje na vývoj nových terapeutických látek k léčbě geneticky podmíněných mitochondriálních onemocnění. Tato onemocnění jsou spojena s poruchami metabolismu a produkce energie na buněčné úrovni. Mitochondrie, konkrétní buněčné organely, na které se Reneo zaměřuje, jsou „elektrárnami“ živočišných buněk. Produkují základní metabolickou energii pro organismus a nesou jedinečný genetický kód, oddělený od buněčného jádra.

Mitochondriální onemocnění jsou vzácná a v žargonu špičkového biofarmaceutického výzkumu se vyznačují „vysokou mírou neuspokojených medicínských potřeb“, což znamená, že tyto stavy jsou obtížně léčitelné a mají jen málo účinných léčebných postupů nebo nemají žádné. Společnost Reneo vyvíjí nový kandidátský lék, mavodelpar (také nazývaný REN001), na cestě, kterou nazývá „jeden přístup, více nemocí“. Společnost navrhla mavodelpar jako víceúčelový nástroj při léčbě mitochondriálních a příbuzných onemocnění, čímž získává efektivitu díky vytvoření jednoho léku s více než jedním použitím.

Zdroj: Getty Images

To je vidět na programu klinických zkoušek společnosti Reneo. Mavodelpar je předmětem několika studií, přičemž existují dva hlavní směry – jeden jako léčba primárních mitochondriálních myopatií (PMM) a druhý testuje léčivo při léčbě poruch oxidace mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC-FAOD).

První z těchto směrů je nejdále. Během prvního čtvrtletí letošního roku společnost Reneo oznámila dokončení náboru pacientů do studie STRIDE, klíčové studie mavodelparu u dospělých s PMM. Společnost plánovala 200 pacientů a zařadila jich 213; hlavní výsledky se očekávají ve 4. čtvrtletí 23. roku.

Kromě toho společnost Reneo zařadila také více než 100 pacientů do navazující studie STRIDE AHEAD. V této studii, otevřeném prodloužení studie s mavodelparem u dospělých s PMM, nyní více než 50 pacientů dosáhlo hranice 6 měsíců. Studie STRIDE AHEAD znamená rozšíření programu společnosti Reneo, neboť byl pozměněn tak, aby zahrnoval dospělé pacienty s PMM, jejichž onemocnění bylo způsobeno defekty jaderné DNA (nDNA) v buňkách. Zařazování těchto pacientů bylo zahájeno v aktuálním čtvrtletí, tedy ve 2Q23.

A konečně, v průběhu 1. čtvrtletí získala společnost Reneo od FDA označení Fast Track pro mavodelpar určený k léčbě LC-FAOD.

Vzhledem ke všem těmto blížícím se katalyzátorům je zřejmé, že mavodelpar společnosti Reneo překypuje příležitostmi pro investory. A je také jasné, že přinejmenším jeden zasvěcenec je ochoten na tuto akcii vsadit své peníze. Podle údajů insiderů nakoupil Niall O’Donnell, spoluzakladatel společnosti Reneo, na začátku tohoto měsíce 125 000 akcií RPHM v celkové hodnotě milion dolarů.

Není však jediným býkem. Analytikovi společnosti Baird Brianovi Skorneymu se poslední čtvrtletní zpráva společnosti líbila a o Reneo píše: „Tisk za 1. čtvrtletí byl přímočarý, vedení pokračovalo v plnění směrem k ukazateli horní linie STRIDE, který zůstává na cestě k 4Q23. Nadále očekáváme, že jasný přínos v primárním cílovém ukazateli walk testu s podporou sekundárních ukazatelů by objasnil zbývající vývojovou cestu nutnou k dosažení schválení a vedl by k výraznému zvýšení ceny akcií.“

Do budoucna Skorney dává akciím Reneo rating Outperform (tj. Buy) a jeho cílová cena 28 USD naznačuje míru jeho důvěry a poukazuje na jednoletý potenciál růstu o 282 %.

Celkově existují 3 nedávné recenze analytiků na tuto akcii a všechny jsou pozitivní – pro jednomyslné konsenzuální hodnocení Strong Buy.

Caesars Entertainment (CZR)

Přejděme od biotechnologií k odvětví volného času a prozkoumejme společnost Caesars Entertainment. Tato společnost, která vznikla v roce 2020 akvizicí společnosti Eldorado Resorts společností Caesars, nese úctyhodné dědictví úctyhodného jména v oblasti kasin a letovisek. S 51 kasiny a resorty rozmístěnými v 16 státech nabízí společnost Caesars rozsáhlé portfolio, které zahrnuje 2 800 stolních her, více než 52 000 elektronických her (například výherní automaty a videoloterie) a více než 47 000 hotelových pokojů. Společnost Caesars navíc významně investovala do oblasti digitálních her, což zákazníkům umožňuje zapojit se do herních zážitků prostřednictvím platforem, jako je Caesars Sportsbook, Caesars Racebook a různé mobilní aplikace iGaming.

V terénu patří mezi značky společnosti taková známá jména jako Caesars Palace, Eldorado a Harrah’s. Společnost Caesars učinila velké pokroky v oblasti udržení zákazníků a vyvinula největší program odměn pro zákazníky v kasinovém průmyslu. Celkově je Caesars s tržní kapitalizací těsně pod 9 miliardami dolarů a ročními příjmy přibližně 10 miliard dolarů jednou z největších společností v oblasti kasin, letovisek a her v USA.

Zdroj: Getty Images

Její velikost a zotavení z pandemické politiky uzavírání heren je patrné z celoročních čísel tržeb. V loňském roce společnost Caesars vynesla na horní hranici 10,82 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o více než 14 %. V prvním čtvrtletí letošního roku společnost i přes některé smíšené výsledky nadále vykazovala silnou horní linii.

Celkové tržby za 1Q23 dosáhly 2,83 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 21 % a překonání odhadů o 40 milionů dolarů. Na dolním řádku však ztráta na akcii ve výši 63 centů byla o 59 centů nižší než prognóza. Co se týče rozvahy, na konci 1. čtvrtletí měla firma 965 milionů dolarů v hotovosti.

Při pohledu na aktivitu insiderů objevíme pozoruhodný nákup, který počátkem tohoto měsíce provedl Michael Pegram, člen představenstva. Získal 25 000 akcií CZR, přičemž do nákupu investoval 1,125 milionu dolarů.

Býčí náhled na akcie má také analytik společnosti TD Cowen Lance Vitanza. Toho zaujalo pokračující zlepšování čtvrtletních finančních výsledků společnosti a o provozovateli kasin napsal: „Základní síla v odvětví, přiměřená úroveň likvidity a pokračující závazek k plnění rozvahy podle našeho názoru zvyšují hodnotu akcií.

Pro Vitanzu to znamená hodnocení Outperform (tj. Buy), zatímco jeho cílová cena 88 USD znamená, že akcie CZR v příštích 12 měsících posílí o 101 %.

Celkově společnost Caesars nasbírala 9 nedávných hodnocení od burzovních analytiků z Wall Street a ta se dělí v poměru 7 ku 2 ve prospěch hodnocení „Kupovat“ (Buys) oproti „Držet“ (Holds), což znamená konsenzuální hodnocení „Silně kupovat“ (Strong Buy).