Podle společnosti Morgan Stanley jsou tyto nejlepší akcie ve své třídě vhodné do každého počasí

Společnost Morgan Stanley tento týden uvedla řadu akcií, které je podle ní nutné vlastnit a které před létem fungují na jedničku.

Podle analytiků mají tyto společnosti potenciál růstu a jejich akcie mají v nadcházejících měsících dostatek prostoru k růstu.

CNBC Pro prošla výzkum společnosti Morgan Stanley a našla nejlepší nápady této firmy na letošní léto.

Patří mezi ně Bath & Body Works (BBWI), Take-Two Interactive (TTWO) a RBC Bearings Incorporated (RBC).

Take-Two Interactive (TTWO)
Analytik Morgan Stanley Matthew Cost je po nedávném setkání s vedením společnosti ještě více nakloněn akciím výrobce videoher.

Firma uvedla, že před sebou vidí řadu pozitivních katalyzátorů pro akcie, včetně rostoucích marží, silného výrobního programu a přínosů z využití generativní umělé inteligence.

Zdroj: Getty Images

„Zdá se, že potrubí bude hnacím motorem rekordního roku 25 a dalšího růstu v roce 26,“ uvedl.

Cost uvedl, že na něj udělala dojem schopnost managementu soustředit se na současnost, ale zároveň hledět do budoucnosti.

„Co se týče ziskovosti, vedení zopakovalo své zaměření na investice pro dlouhodobý růst jak stávajících hlavních franšíz, tak i nových IP,“ napsal.

Kromě toho je podle Costa téměř jisté, že Take-Two bude mít velký prospěch z umělé inteligence, což umožní „významné“ zvýšení produktivity.

„Věříme, že TTWO má dobrou pozici k tomu, aby i nadále zaznamenávala silný růst vzhledem k nejlepšímu obsahu ve své třídě a velké, angažované a relativně málo monetizované hráčské základně,“ pokračoval.

Akcie se letos zvýšily o 32 %.

RBC Bearings Incorporated (RBC)
„Růstový příběh zůstává zachován,“ uvedla analytička Kristine Liwagová na adresu výrobce leteckých a průmyslových ložisek.

Akcie společnosti se letos pohybují přibližně na stejné úrovni, ale Liwagová vidí v následujících měsících výrazný růst. Firma také nedávno zvýšila cílovou cenu akcií z 283 dolarů na pouliční maximum 286 dolarů za akcii.

Zdroj: Getty Images

„Společnost RBC Bearings nadále považujeme za vysoce kvalitní průmyslovou složku s atraktivním potenciálem růstu a rozšiřování marží,“ napsala.

Společnost RBC také koncem května oznámila zisk, který byl lepší, než se očekávalo, a to jak na horní, tak na dolní hranici.

„Klíčovými poznatky z tohoto čtvrtletí byl lepší než očekávaný růst tržeb, marží a silná bilanční suma,“ uvedla Liwagová.

Firma je také optimistická ohledně akvizice společnosti Dodge Industrial, která se zabývá mechanickými převodovkami. Podle Liwaga má společnost RBC díky synergiím dobrou pozici pro strmý růst.

„Společnost RBC je nejlepším operátorem ve své třídě se silnými překážkami vstupu na trh vzhledem ke svému specializovanému portfoliu výrobků, které jsou často šité na míru zákazníkům, což podporuje silné vztahy se zákazníky,“ uvedla.

Bath & Body Works (BBWI)
Investoři by měli zachovat klid a nakupovat akcie maloobchodního prodejce mýdla a parfémů, napsal nedávno analytik Alex Straton.

Firma nedávno snížila cílovou cenu ze 76 dolarů na 61 dolarů za akcii, což však podle něj neznamená, že akcie nejsou atraktivní příležitostí k nákupu.

Zdroj: Getty Images

„BBW má věrohodné faktory růstu L-T horní linie v: stávajících kategoriích, digitálním kanálu a na mezinárodní úrovni,“ uvedla firma.

Společnost Bath & Body Works také koncem května dosáhla solidního zlepšení horní i dolní linie, což by mělo investorům dodat důvěru, uvedl Straton.

„Z tisku za 1. čtvrtletí jsme odešli s dalším přesvědčením o cestě BBWI zpět k více než 20% EBIT marži (což je pravděpodobně klíčová debata o akciích) a nadále vidíme prostor pro pokračující překonávání a zvyšování zisků v průběhu roku,“ napsala.

Nicméně „investoři pravděpodobně musí být trpěliví,“ dodala. Společnost bude muset dokázat, že se dokáže vrátit k ziskovosti a expanzi marží z doby před Kovidem.

„S 20 % marží na dohled a také s pravděpodobným pokračujícím zvyšováním a zvyšováním cen před sebou si myslíme, že by akcie mohly získat opětovné ocenění, které si podle nás zaslouží,“ uzavřela.

Akcie v letošním roce klesly o 10,5 %.