3 akcie s nákupním ratingem, které prolomily 52týdenní maxima

Akcie, které dosahují nových maxim, mají tendenci dosahovat ještě vyšších maxim, zejména pokud se zlepšily jejich vyhlídky na zisky.

Zaměřením se na akcie prolamující nová maxima nebo blížící se k nim se investoři mohou vměstnat do býčích trendů, kde mají navrch kupující.

Díky oživení trhu v roce 2023 se nyní mnoho akcií nachází v blízkosti 52týdenních maxim nebo je překonává, včetně společností The Andersons (ANDE), Abercrombie & Fitch (ANF) a Consolidated Water Co. (CWCO).

Kromě příznivého vývoje cen se všechny tři společnosti těší pozitivní revizi odhadů zisků, což svědčí o optimismu analytiků. Podívejme se na každou z nich blíže.

Zdroj: Getty Images

Abercrombie & Fitch (ANF)

Abercrombie & Fitch působí jako specializovaný maloobchodní prodejce mnoha druhů prémiového, vysoce kvalitního neformálního oblečení pro muže, ženy a děti prostřednictvím rozsáhlé sítě prodejen. Analytici zvýšili svá očekávání ohledně zisků, což vedlo k tomu, že se akcie dostala na první místo v žebříčku Zacks Rank (Strong Buy).

Oděvní titán ve svém posledním tisku vykázal skvělé čtvrtletí, když překonal konsensuální odhad zisku na akcii společnosti Zacks o téměř 750 % a překvapil 11% růstem tržeb. Trh na výsledky reagoval dobře a akcie ANF našly po zveřejnění výsledků dostatek kupců.

Ve skutečnosti akcie ANF po zveřejnění výsledků zaznamenaly býčí aktivitu.

Consolidated Water Co. (CWCO)

Společnost Consolidated Water, která má v současné době na Zacks Rank #1 (Strong Buy), se zabývá vývojem a provozem odsolovacích zařízení na mořskou vodu a systémů distribuce vody v oblastech s nedostatkem vody. Výhled zisku společnosti se zlepšil ve všech směrech.

Podobně jako v případě ANF, i akcie Consolidated Water zaznamenaly býčí aktivitu po zveřejnění zpětných údajů, jak můžeme vidět na obrázku níže. Pokud jde o poslední čtvrtletí, společnost vykázala výrazné 110% překonání zisku na akcii a vykázala tržby téměř o 50 % vyšší, než se očekávalo.

Akcie společnosti CWCO rovněž poskytují pasivní zdroj příjmů a v současné době přinášejí slušný roční výnos ve výši 1,2 %.

The Andersons Inc. (ANDE)

The Andersons je regionální obchodník s obilím s diverzifikovanými aktivitami v oblasti zemědělství, přípravy a distribuce rostlinných živin a dalších. Stejně jako u výše uvedených společností se výhled zisků společnosti posunul pozitivně, čímž se akcie dostaly na příznivý Zacks Rank #1 (Strong Buy).

Akcie ANDE nejsou nijak přetížené, pokud jde o ocenění, což se dále odráží ve skóre stylu “A” pro hodnotu. Akcie se v současné době obchodují za nízkou 0,1násobnou forwardovou cenu k tržbám, což je pod průměrem odvětví Zacks Agriculture – Products.

A pro ty, kteří hledají příjem, mají akcie ANDE tento příjem zajištěn; akcie ANDE v současné době přinášejí výnos 1,4 % ročně s udržitelným výplatním poměrem na úrovni 23 % zisku společnosti. Dividenda také roste, přičemž za posledních pět let se výplata zvýšila o skromná 2 % ročně.

Podtrženo a sečteno

Akcie, které se blíží 52týdenním maximům nebo je překonávají, odrážejí značnou dynamiku, přičemž pozitivní odhady zisků od analytiků běžně poskytují palivo potřebné k dalšímu růstu.

A pro ty, kteří mají zájem o akcie, u nichž je patrný výrazný nákupní tlak, jsou všechny tři výše uvedené – The Andersons (ANDE), Abercrombie & Fitch (ANF) a Consolidated Water Co. (CWCO) – přesně splňují tato kritéria.

Kromě příznivé cenové akce se u všech tří pozitivně změnily krátkodobé výhledy zisků.