Tyto akcie ze světa kybernetické bezpečnosti, které by vám neměly uniknout

Tyto akcie z oblasti kybernetické bezpečnosti mohou přinést solidní dlouhodobé výnosy.

Zásoby kybernetické bezpečnosti jsou stále populárnější, protože digitální svět umožnil lidem rychleji přijímat informace, efektivněji ukládat dokumenty a komunikovat s lidmi po celém světě. To jsou významné výhody digitálního věku, ale na této inovativní cestě se objevila i nová nebezpečí.

Kybernetické útoky jsou rostoucí hrozbou, které již byla věnována široká pozornost. Do firem se nabourávají data, což má za následek únik informací o milionech zákazníků. Při hackerských útocích mohou uniknout také klíčové dokumenty a majetek společnosti.

Únik dat není jediným rizikem. Některé kybernetické útoky vyčerpají lidem jejich spořicí účty, vymažou webové stránky a donutí majitele firem začínat od nuly. Žádný z těchto scénářů není žádoucí, proto řešení kybernetické bezpečnosti nabírají na síle.

Podle časopisu Fortune Business Insights se předpokládá, že odvětví kybernetické bezpečnosti dosáhne od nynějška do roku 2030 13,8% složeného ročního růstu. Toto tempo růstu je dobrou zprávou pro akcie kybernetické bezpečnosti. Investoři, kteří se chtějí v tomto odvětví angažovat, mohou zvážit tyto slibné tipy.

Crowdstrike (CRWD)

Společnost Crowdstrike (NASDAQ:CRWD) pomáhá podnikům odhalovat hrozby a zastavovat narušení bezpečnosti. Finanční výsledky společnosti za rok 2023 odhalily, že společnost obsluhuje 23 019 zákazníků, kteří si předplatili její služby.

Toto číslo je z 31. ledna 2023; nejnovější zpráva o výsledcích hospodaření naznačuje další vývoj. V prvním čtvrtletí fiskálního roku 2024 společnost vykázala 42% meziroční nárůst ročních opakovaných příjmů. Společnost v této tiskové zprávě nezveřejnila počet zákazníků předplatného, ale vyšší ARR naznačuje více zákazníků a cenovou sílu.

Zdroj: Getty Images

Tržby se rovněž meziročně zvýšily o 42 % ze 487,8 milionu USD na 692,6 milionu USD. Jednou ze slabých stránek společnosti Crowdstrike byla čistá ztráta, ale společnost změnila kurz a vykázala čistý zisk ve výši 0,5 milionu USD. Není to mnoho, ale je to krok správným směrem. Pokud si Crowdstrike udrží ziskovost, mohou její ziskové marže rychle růst. Proto se domnívám, že je nyní jednou z nejlepších akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Společnost Crowdstrike věří, že v roce 2024 může dosáhnout ročních tržeb ve výši 3 miliard dolarů. Pokud toho společnost dosáhne, bude to představovat 34,8% meziroční nárůst.

Qualys (QLYS)

Qualys (NASDAQ:QLYS) je malá společnost zabývající se kybernetickou bezpečností s tržní kapitalizací ve výši 5 miliard USD a poměrem P/E 46. Firma se specializuje na cloudové zabezpečení a má více než 10 000 zákazníků ve 130 zemích. Služeb společnosti Qualys využívá mnoho společností z žebříčku Fortune Global 100 a Fortune 100.

Společnost zabývající se kybernetickou bezpečností vykázala ve druhém čtvrtletí meziroční nárůst tržeb o 14 %. Čistý zisk se ve stejném čtvrtletí meziročně zvýšil o 33 % a dosáhl 35,4 milionu USD.

Zdroj: Gettyimages

Společnost Qualys nadále předpokládá dvouciferný růst příjmů a ve třetím čtvrtletí očekává meziroční nárůst příjmů o 12-13 %. Pro celý rok se předpokládá stabilní růst příjmů na úrovni 13 %. Společnost rovněž výrazně zvýšila celoroční prognózu zisku na akcii podle GAAP z 2,58-2,73 USD na 3,07-3,22 USD. Vyšší zisky mohou podpořit nižší poměr P/E a podpořit budoucí investice.

Qualys spolupracuje se špičkovými společnostmi v oboru. Bez problémů se integruje s platformami AWS, Azure a Google Cloud Platform.

Zscaler (ZS)

Společnost Zscaler (NASDAQ:ZS) je vysoce rostoucí akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti, která od počátku roku posílila o 27 % a za posledních pět let o 228 %. Systém Zero Trust Exchange bezpečně propojuje jednotlivé uživatele, zařízení a aplikace.

Společnost Zscaler má více než 6 000 zákazníků, včetně více než 30 % společností z žebříčku Fortune Global 2000. Tato zákaznická základna pomohla společnosti Zscaler dosáhnout ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2023 meziročního nárůstu tržeb o 46 %.

Zdroj: Getty Images

Společnost sice stále vykazuje čistou ztrátu podle GAAP, ta se však výrazně snížila. Ve stejném období loňského roku vykázala společnost Zscaler čistou ztrátu podle GAAP ve výši 101,4 milionu USD. V tomto čtvrtletí firma vykázala čistou ztrátu podle GAAP pouze 46,0 milionu USD.

Společnost Zscaler má na své straně vysokou škálovatelnost. Tato škálovatelnost pomohla společnosti dosáhnout silného meziročního růstu tržeb a zároveň minimalizovat čistou ztrátu. Společnost se může stát slibnou investicí, pokud se stane ziskovou podobně jako Crowdstrike a uvidí, že se její ziskové marže časem rozšíří. Jedná se tedy o jeden z mých nejlepších tipů mezi akciemi v oblasti kybernetické bezpečnosti.