Podle Bank of America mají technologické akcie ještě prostor k růstu

V čele letošních prudce rostoucích tržních čísel jsou velké technologické společnosti, jejichž indexy zatím odrážejí vedoucí růst ve všech sektorech. Jak ukazují čísla od začátku roku, Dow vykazuje 6% nárůst, S&P 500 18% nárůst, zatímco NASDAQ s vysokou koncentrací technologických společností vede s impozantním 36% nárůstem. Zatímco investoři zkoumají důsledky těchto čísel, Savita Subramanianová, vedoucí oddělení strategie pro americké akcie Bank of America, ujišťuje, že zúžené zaměření nemusí být důvodem k obavám. Subramanianová se domnívá, že akcie velkých technologických firem by se měly stát atraktivnějšími díky změně tržního cyklu.

Subramanianová vyjádřila názor, že řada těchto obřích technologických společností má slibný budoucí růstový potenciál a pravděpodobně zažije finanční výpadky v důsledku kolísání nákladů na kapitál. U společností, které dosáhly svého vrcholu růstu, vede uznání této hranice k navrácení hotovosti a zkrácení doby jejich trvání.

Pokud se s touto perspektivou posuneme vpřed, analytici Bank of America identifikovali několik podřadných technologických společností se střední a velkou kapitalizací, které jsou zralé na růst. Mezi ně patří společnosti Gen Digital a StoneCo, Ltd.

Zdroj: Getty Images

Společnost Gen Digital Inc. (GEN) s pobočkami v Tempe v Arizoně a v Praze v České republice je přední osobností v oblasti digitální bezpečnosti. Prostřednictvím své řady značek zaměřených na spotřebitele, včetně Norton, Avast a Reputation Defender, se Gen Digital snaží posilovat důvěru v online prostředí a zpřístupňuje digitální bezpečnost a zabezpečení více než 500 milionům uživatelů ve 150 zemích.

Značka Avast společnosti oznámila, že během čtvrtletí od července do září zastavila rekordní počet online útoků, a to jednu miliardu měsíčně. Takový exponenciální nárůst aktivity dobře podtrhuje růstový potenciál trhu s kybernetickou bezpečností, který byl v loňském roce oceněn na 173,5 miliardy dolarů a do roku 2027 by měl dosáhnout vysoké hodnoty 266,2 miliardy.

Ve své poslední fiskální zprávě za 2. čtvrtletí roku 2024 společnost Gen Digital vykázala pokračující solidní výkonnost s mírným překročením prognózy o 500 tisíc dolarů, což dokazuje ideální prostředí investičních příležitostí. To podporuje doporučení analytika Bank of America Jonathana Eisensona s ratingem “Buy” pro akcie GEN, který předpovídá téměř 20% potenciální růst hodnoty akcií.

Nakoupit akcie Gen Digital Inc. za $21.18 (0.50%)

Stejně tak je StoneCo Ltd. (STNE), zakořeněná v brazilském sektoru online plateb, přední fintech společností, která se soustředí na pochopení potřeb své klientely z řad malých a středních podniků prostřednictvím svých digitálních nástrojů a služeb šitých na míru. Zveřejněná zpráva společnosti za 3. čtvrtletí roku 23 ukazuje na nejvyšší zisk ve výši přibližně 640 milionů USD po přepočtu měnových kurzů, což představuje 25% nárůst oproti předchozímu roku.

Kromě solidních finančních výsledků prokázal nový výkonný manažerský tým společnosti StoneCo značný potenciál pro dlouhodobý růst. To vyneslo tomuto fintech hráči zvýšení hodnocení na “Buy” od analytika Bank of America Maria Pierryho, který vidí potenciál pro 22% zhodnocení hodnoty akcií během nadcházejícího roku.

Nakoupit akcie StoneCo Ltd. za $14.28 (4.05%)

V souhrnu lze říci, že uprostřed shodných hodnocení “Buy” a “Hold”, která byla společnostem StoneCo a Gen Digital v uplynulých třech měsících přidělena různými analytiky z Wall Street, zůstávají technologické akcie atraktivní volbou pro investory, kteří chtějí v příštím roce dosáhnout výrazného růstu. Se slibnými vyhlídkami na obzoru jsou Gen Digital i StoneCo významnými hráči na seznamu horkých investic v blízké budoucnosti, podpořených stabilním růstem trhu v oblasti technologií.