Jak americký Kongres ovlivňuje sektor kryptoměn?!

Zákon o stablecoinech, který Kongres pravděpodobně schválí, bude na kryptoměny vyvíjet velký tlak směrem dolů.

Kongres zvažuje legislativu, která by zavedla přísná omezení pro stablecoiny. Konkrétně by návrh zákona údajně zakazoval nezajištěné algoritmické stablecoiny. Jinými slovy, opatření by nutilo emitenty stablecoinů vlastnit 1 USD v americké měně za každý 1 USD stablecoinů, které vydají. Jelikož by toto ustanovení bylo pro emitenty velmi nákladné, mnoho, ne-li většina stávajících poskytovatelů stablecoinů by v případě přijetí zákona pravděpodobně musela ukončit svou činnost.

A podle návrhu zákona by Federální rezervní systém měl pravomoc stablecoiny regulovat. V důsledku toho by Fed v případě přijetí zákona pravděpodobně ztížil život vydavatelům stablecoinů. Mnohé z nich by mohl donutit k ukončení činnosti. Vzhledem k tomu, že investoři často používají úrokové výnosy ze stablecoinů k nákupu kryptoměn, zánik vysokého počtu emitentů stablecoinů pravděpodobně vyvolá tlak na pokles cen kryptoměn. Zde jsou tři krypto-akcie, které je třeba prodat, abyste nebyli poškozeni hrozícím zásahem Kongresu proti kryptoměnám.

Coinbase (COIN)

V minulém čtvrtletí dosáhly přímé příjmy společnosti Coinbase (NASDAQ:COIN) ze stablecoinů 197,3 milionu USD z celkových tržeb ve výši 1,59 miliardy USD. Společnost však měla také příjmy z úroků a finančních poplatků ve výši 66,7 milionu USD. USD a příjmy z poplatků za úschovu ve výši 32,3 mil. Domníváme se, že existuje vysoká pravděpodobnost, že velká část nebo všechny tyto poslední dva zdroje příjmů se rovněž týkaly stablecoinů. Vzhledem k těmto bodům je pravděpodobné, že pokud Kongres schválí zákon o stablecoinech, firma bude mít velký přímý dopad na příjmy.

Investiční banka TD Cowen navíc napsala, že do návrhu zákona o stablecoinech bude pravděpodobně zahrnuta kontrola bankovního tajemství kryptoměn. Vyjádření TD Cowen si vykládám tak, že zákon by taková omezení zavedl na všechny kryptoměny, nejen na stablecoiny.

Ve světle těchto bodů předpovídám, že pokud se návrh zákona stane zákonem, objemy obchodů na burze Coinbase prudce klesnou. To proto, že subjekty zabývající se praním špinavých peněz a další zločinci přestanou kryptoměny používat, aby se vyhnuli kontrolám kryptoměn, které budou v návrhu zákona pravděpodobně zahrnuty.

Vzhledem ke všem těmto bodům považuji Coinbase za jednu z nejlepších krypto-akcií k prodeji.

Nakoupit akcie Coinbase Global, Inc. za $211.20 (-1.46%)

Zdroj: Getty Images

MicroStrategy (MSTR)

Podle jednoho ze zdrojů vlastnila společnost MicroStrategy (NASDAQ:MSTR) k 1. květnu 214 000 bitcoinů (BTC-USD). Její celkové náklady spojené s těmito Bitcoiny údajně přesahují 7,5 miliardy USD. Jak jsem již poznamenal výše, legislativa týkající se stablecoinů, jejíž přijetí Kongresem očekávám, pravděpodobně donutí mnoho stablecoinů ukončit činnost. To připraví mnoho kupců bitcoinů o důležitý zdroj příjmů.

A co víc, návrh zákona také pravděpodobně donutí kupce bitcoinů dodržovat zákony proti praní špinavých peněz a bankovní tajemství. V důsledku toho očekávám, že mnoho uživatelů Bitcoinu raději kryptografické peníze prodá, než aby vládě prozradili svou identitu. Tento prodej by zase vyvolal obrovský tlak na akcie MSTR směrem dolů, a to kvůli obrovským podílům MicroStrategy v bitcoinech.

Špatnou předzvěstí pro akcie MSTR je také skutečnost, že za poslední tři měsíce insideři společnosti nenakoupili žádné akcie tohoto jména, zatímco prodali 362 000 akcií.

Nakoupit akcie MicroStrategy Incorporated za $1,233.12 (-1.93%)

Zdroj: Getty Images

Marathon Digital (MARA)

Společnost Marathon (NASDAQ:MARA) se zaměřuje na těžbu Bitcoinu a k 3. květnu vlastnila 17 631 BTC. V důsledku toho budou horní a dolní linie firmy, podkopány potenciálním zákonem o regulaci stablecoinu.

Navíc v důsledku snížení Bitcoinu na polovinu se počet Bitcoinů, které Marathon získává těžbou, snížil o 50 %. V důsledku toho se horní i dolní linie společnosti do budoucna pravděpodobně propadnou.

Mnozí prognostici očekávali, že půlení výrazně zvýší ceny Bitcoinu. Takový jev by pomohl snížit ztráty společnosti Marathon ze snížení na polovinu, protože by jí umožnil vyložit Bitcoiny, které těží, za vyšší ceny.

Od 19. dubna, kdy došlo k půlení, se však ceny bitcoinů příliš nezměnily. Domnívám se, že obavy z hrozícího zákona o stablecoinech jsou velkým důvodem, proč nedošlo k očekávané rally.

Nakoupit akcie Marathon Digital Holdings, Inc. za $20.09 (-0.59%)