Měli byste v květnu prodat svou pozici v Bitcoinu? Ne!

Dlouhodobí investoři do bitcoinu by měli i nadále sledovat svou cílovou cenu.

Jak napovídá zkratka HODL, držení bitcoinu (BTC-USD) znamená, že byste neměli v panice prodávat jen proto, že cena klesá. Poklesy jsou v divokém světě kryptoměn běžné. Nejlepší zásadou je prostě sledovat budoucnost a nedělat si starosti se sezónními vzorci u Bitcoinu.

Jinými slovy, dlouhodobí HODLerové BTC se nemusí upisovat staromódním myšlenkám typu „Prodám vše blízko historických vrcholů“. Koneckonců, Bitcoin je určen pro investory zaměřené do budoucnosti, nikoliv pro zpětně se tvářící starostlivé bradavice. Proto vás vyzývám, abyste v květnu zůstali, než příležitost k nákupu zmizí.

Zdroj: Getty Images

Zpráva o vývoji pracovních míst v USA nastartovala Bitcoin

BTC v poslední době pak rozhodně potřeboval nastartovat, když se před několika týdny propadl na 56 713 dolarů. Oživení ceny Bitcoinu však začalo poté, co americký Úřad pro statistiku práce zveřejnil zprávu o zaměstnanosti za měsíc duben.

Americká ekonomika v dubnu vytvořila pouze 175 000 pracovních míst mimo zemědělství, což je hluboko pod prognózou ekonomů, kteří předpokládali 240 000 pracovních míst. Míra nezaměstnanosti za duben ve výši 3,9 % byla vyšší než předpověď ekonomů, kteří předpokládali 3,8 %.

Riziková aktiva, včetně technologického akciového indexu Nasdaq a bitcoinu, po zveřejnění dubnové zprávy o zaměstnanosti vyskočila. To proto, že ochlazení trhu práce znamená, že inflace může v příštích měsících zpomalit, což by mohlo přimět Federální rezervní systém k tomu, aby konečně snížil úrokové sazby.

To vše způsobuje, že myšlenka sezónnosti „prodávat v květnu“ se zdá být irelevantní. Na květnovém zasedání Federálního rezervního systému ke snížení úrokových sazeb nedošlo, ale to neznamená, že ke snížení sazeb nemůže dojít později v tomto roce. BTC je velmi citlivý na změny politiky centrálních bank, ale to nemusí být pro Bitcoin HODLery v roce 2024 nutně špatně.

Další spotové ETF na BTC je na světě – ale ne v Americe

Začátkem tohoto roku americká Komise pro cenné papíry a burzy konečně schválila některé spotové burzovně obchodované fondy Bitcoin. Jednalo se o přelomovou událost pro Bitcoin a obecně pro kryptoměny a blockchain.

Nyní se tento fenomén rozšiřuje i mimo USA. Nedávno totiž byly na hongkongské burze spuštěny tři spotové burzovně obchodované fondy Bitcoin. Společnostmi, které tyto ETF poskytují, jsou China AMC, Harvest a Bosera.

Na rozdíl od debutu spotových ETF na bitcoin v USA by podobná událost v Hongkongu nemusela být v Americe zprávou na titulní straně. Přesto jde o událost, která má pro globální trh s kryptoměnami význam.

V konečném důsledku je to známka toho, že mainstreaming BTC se dostává do globálního měřítka. Sledujte proto další vývoj, jak světové regulační orgány a politici postupně uvolňují svá omezení týkající se aktiv nějak souvisejících s Bitcoinem.

Zdroj: Shutterstock

Chytří investoři HODLují přece také

Namísto použití medvědí strategie „prodat v květnu“ doporučuji investorům do Bitcoinu, aby upírali zrak na cenu. BTC by mohl ve druhé polovině roku 2024 prudce vzrůst, pokud Federální rezervní systém jednou nebo vícekrát sníží úrokové sazby.

Kromě toho jsou nyní v USA a Hongkongu k dispozici spotové bitcoinové ETF. Je zřejmé, že se nyní jedná o mezinárodní fenomén, a je zde prostor pro další země, aby schválily aktiva související s Bitcoinem.

V důsledku toho by uživatelé HODL po celém světě měli v květnu a v průběhu celého roku pokračovat v nákupu a držení Bitcoinu.

Kdo je to HODLer Bitcoinu?

Termín „Bitcoin hodler“ označuje osobu, která dlouhodobě drží své bitcoiny bez ohledu na tržní fluktuace a ceny. Slovo „hodl“ pochází z překlepu ve fórum příspěvku na Bitcoin Talk z roku 2013, kde uživatel napsal „I AM HODLING“ místo „I AM HOLDING“. Od té doby se tento výraz stal populárním v krypto komunitě a obecně se používá k popisu strategie držení kryptoměn bez prodeje, i přes potenciální volatilitu a poklesy cen.

Bitcoin hodleři často věří v dlouhodobý potenciál bitcoinu jako ukládání hodnoty nebo jako alternativní měny, což je motivuje udržet své investice i přes krátkodobé nejistoty. Tato filozofie je založena na přesvědčení, že hodnota bitcoinu bude v průběhu času růst, a tedy že „hodling“ je lepší než pokusy o krátkodobé spekulativní zisky.

Nakoupit krypto Bitcoin USD za $61,030.15 (-0.23%)