Tyto skvělé akcie budou dominovat druhé polovině roku 2024

Tyto tři akcie, které již koketují s vrcholy, by mohly pokračovat v růstu, zatímco Nasdaq a S&P 500 stoupají vzhůru.

Nákup akcií je velmi snadný, ale vybrat ty správné akcie je těžké. S nástupem druhé poloviny roku je čas přehodnotit své akciové investiční portfolio. První pololetí bylo pro několik akcií neuvěřitelné, protože indexy Nasdaq a S&P 500 stabilně dosahovaly nových maxim, a nyní je čas poohlédnout se po ideálních akciích pro druhé pololetí. Poté, co se trh vypořádal s nejistotou na trhu, válkou a vysokou inflací, dosáhl v prvním pololetí neuvěřitelných výsledků.

Několik akcií dosáhlo v prvním pololetí 52týdenních maxim a věřím, že vzestupná rally bude letos pokračovat. Snížení sazeb Fedu by také mohlo trh dále povzbudit a vynést akcie výše. Pokud chcete tento růst maximálně využít, zde jsou tři silné akcie, které mohou dominovat druhé polovině roku. Pojďme se na ně podívat.

Nvidia (NVDA)

Obří technologická akcie Nvidia (NASDAQ:NVDA) je miláčkem odvětví, který opakovaně prokázal svou sílu. Investoři, kteří nakoupili Nvidii v roce 2021, se dnes těší z masivních zisků, a pokud jste tuto šanci propásli, je pro vás nedávné rozdělení akcií dobrou příležitostí k akumulaci. Rallye společnosti Nvidia ještě není u konce a nadcházející čtvrtletní výsledky by mohly dát akciím další silný impuls.

Na společnost Nvidia působí více katalyzátorů. Byly doby, kdy generovala většinu svých příjmů z herního segmentu, ale to se dnes změnilo. Je lídrem v oblasti umělé inteligence (AI) se silným podílem na trhu. Žádný konkurent se nedokázal slávě Nvidie přiblížit a ta maximálně využívá nerovnováhy mezi poptávkou a nabídkou čipů AI.

Společnost uvedla na trh platformu Blackwell, která by mohla v aktuálním čtvrtletí podpořit růst. Její architektura GPU přichází se šesti technologiemi, které zajišťují zrychlené výpočty. Ještě letos by měla nahradit čip H100 a mohla by miláčkovi odvětví přinést solidní zisky a vyšší růst tržeb.

Analytik UBS se domnívá, že by akcie mohly dosáhnout 150 USD za akcii, přičemž se odvolává na silnou poptávku po čipech Nvidia. Nvidia je jednou z akcií, která dominovala celé první polovině roku a v tom samém bude pokračovat i v druhé polovině roku.

Nvidia se dnes obchoduje za 131 dolarů, a až příští měsíc oznámí výsledky za druhé čtvrtletí, mohla by se tak dočkat silného rozmachu.

Nakoupit akcie NVIDIA Corporation za $130.44 (2.39%)

Zdroj: Shutterstock

Super Micro Computers (SMCI)

Jelikož jsme všichni posedlí společností Nvidia, má smysl se poohlédnout po společnosti, která těží z každého růstu Nvidie. SpolečnostSuper Micro Computer (NASDAQ:SMCI) má expozici vůči UI a specializuje se na vybavení pro datová centra. Masivní poptávka po jejích produktech silně podpořila akcie, které od začátku roku vzrostly o 213 % a směňují se za 895 USD.

Datová centra se stala důležitým aspektem umělé inteligence a společnost SMCI zde bude těžit. Kdykoli Nvidia vykáže působivá čtvrtletní čísla, SMCI prudce vzroste. To však neznamená, že její fundamenty nejsou působivé. Ve 3. čtvrtletí společnost vykázala čisté tržby ve výši 3,85 miliardy dolarů a čistý zisk 402 milionů dolarů. Pro čtvrté čtvrtletí plánuje tržby v rozmezí 5,1 až 5,5 miliardy dolarů.

Úzké vazby se společností Nvidia pomáhají firmě v pohybu. Kdykoli Nvidia uvede na trh nový čip, SMCI jej integruje do svých produktů. Společnost tak může efektivně a rychle vytvářet nové systémy a uspokojovat rostoucí poptávku. Pracuje na rozšíření výroby a investovala do nového závodu v Malajsii, který pomůže zvýšit kapacitu příjmů na 20 miliard dolarů.

Pokud se vedení rozhodne následovat kroky společnosti Nvidia, budou akcie ideálním kandidátem na rozdělení akcií. Vzhledem k prudce rostoucí ceně akcií by to mohlo investory odradit od investic, což by mohlo vést k rozdělení akcií.

Nakoupit akcie Super Micro Computer, Inc. za $913.40 (2.72%)

Spotify (SPOT)

Zdroj: ČTK Diego Thomazini / Shutterstock.com

Nezastavitelná akcie, streamovací gigant Spotify (NYSE:SPOT), vzrostla od začátku roku o 65 % a dnes se obchoduje za 311 USD. Akcie by mohly ve druhé polovině roku zažít neuvěřitelnou rally s více než 239 miliony prémiových globálních předplatitelů. Spotify, dominantní hráč v oboru, nabízí uživatelům bezplatný tarif a prémiovou verzi.

Z fundamentálního hlediska Spotify jen posiluje, když meziročně zaznamenala 20% skok v tržbách a impozantní 184% meziroční skok v zisku na akcii na 97 centů na akcii. Společnost soustavně pracuje na globální expanzi a buduje silnou knihovnu obsahu, která přiláká uživatele. Má dostatečné cash flow, aby mohla pokračovat v plánech expanze a investovat do platformy s cílem zlepšit uživatelský zážitek.

Společnost se odlišuje tím, že investuje do některých populárních podcastů, které přitahují posluchače k platformě. Drží druhé místo v globálním segmentu audioknih a má více než 375 000 titulů.

Investuje také do umělé inteligence, aby platformu vylepšila, a tyto investice se jí v příštích letech vyplatí. Její nová funkce nazvaná AI DJ bude pro posluchače vytvářet jedinečné playlisty na základě jejich preferencí. Kromě AI pracuje na funkcích, které pomáhají zlepšit zapojení uživatelů, a 1. čtvrtletí ukončila s 615 miliony aktivních uživatelů měsíčně.

Na TipRanks má 18 analytiků nákupní doporučení s cílovou cenou 355 USD.

Nakoupit akcie Spotify Technology S.A. za $304.15 (1.05%)

Zdroj: Canva