Akcie nabíjecích systému pro EV EVgo rostou. Proč jsou investoři nadšeni

S tím, jak éra elektromobilů (EV) nabírá na obrátkách, vzrůstá optimismus v akciích nabíjecích společností pro EV, v jejichž čele stojí společnost EVgo, gigant v oblasti nabíjecích systémů pro EV se sídlem v Los Angeles. Zlepšení prodejů elektromobilů, které slibuje budoucnost více poháněnou elektřinou, podporuje oživení v souvisejících odvětvích, zejména v oblasti nabíjecích stanic pro elektromobily.

V čele je společnost EVgo se sídlem v Los Angeles, která nedávno oznámila, že má více než milion zákaznických účtů ve 35 státech, kde působí. Akcie vzrostly o více než 18 % po páteční zprávě, že společnost Benchmark zvýšila cílovou cenu. Od konce dubna se akcie více než zdvojnásobily a v letošním roce se zatím pohybují v kladných číslech.

EVgo se za celý rok pohybovalo v záporných hodnotách, ale tento týden ztrátu smazalo. V pátek koncem dopoledne se akcie pohybovaly na úrovni 3,98 USD, což znamená nárůst o 42 % za celý týden a o 11 % v roce 2024.

Analytici společnosti Benchmark, Mickey a Michael Leggovi, při analýze tohoto prudkého nárůstu v pátek zveřejněném prohlášení uvedli: “Tato dynamika je způsobena zvýšeným využíváním nabíjecí sítě a nedávným pozitivním posunem v náladě na trhu.” Analytici rovněž zvýšili cílovou cenu společnosti EVgo z 3 na 5 USD, čímž upevnili důvěru investorů ve společnost EVgo.

Zdroj: Bloomberg

Přestože Superchargery giganta v oboru, společnosti Tesla, drží lví podíl na trhu rychlého nabíjení, společnost EVgo prokládá svůj růstový příběh přidáváním dalších rychlonabíjecích terminálů, rozšiřováním spotřebitelské základny a snižováním ztrát. Poslední zpráva o výsledcích společnosti, zveřejněná v květnu, naznačila, že její tržby se oproti loňskému roku vystupňovaly více než dvojnásobně.

Mezitím konkurenční nabíjecí společnost ChargePoint zaznamenala v letošním roce pokles o přibližně 10 %. Společnost Blink, další uchazeč v konkurenčním boji, vykazuje stagnující růst v souladu s indexem S&P 500, který vzrostl o 18 %.

Trh s elektromobily obecně hýří optimismem, jehož katalyzátorem jsou silnější než očekávané dodávky světoznámých výrobců elektromobilů Tesla a Rivian ve druhém čtvrtletí. Podle odhadů společnosti Kelley Blue Book zaznamenal prodej elektromobilů v USA ve druhém čtvrtletí výrazný nárůst o 11,3 % oproti předchozímu roku, což zaokrouhleně znamená zhruba 330 463 vozidel.

Efekt “bandwagon”, kdy je na silnicích více elektromobilů, vede k větší poptávce po nabíječkách a otevírá tak společnosti EVgo a jejím konkurentům řadu příležitostí. Pozitivní vývoj na trhu a větší poptávka po elektromobilech potvrzují světlé vyhlídky pro společnosti, jako je EVgo. Potvrzuje možnost růstu nejen jejich akcií, ale i celého odvětví.

Rostoucí optimismus, který obklopuje trh s elektromobily, podtrhuje rostoucí víru v sílu elektrické budoucnosti. Hmatatelně odráží transformační potenciál trhu s elektrickými vozidly a souvisejících odvětví, jako jsou akcie nabíjecích společností pro elektrická vozidla. Zdá se, že je připravena půda pro oživení těchto málo výkonných akcií, protože svět se připravuje na elektrickou revoluci.

Navíc, podle analytiků, hraje klíčovou roli v růstu EVgo také podpůrná politika vlád na celém světě, které se snaží snížit emise skleníkových plynů a podporují přechod na elektrická vozidla prostřednictvím subvencí a daňových úlev. Tato opatření nejenže zvyšují poptávku po elektromobilech, ale také stimulují investice do infrastruktury nabíjecích stanic, což představuje další růstový potenciál pro EVgo.

Společnost EVgo se také snaží inovovat a zlepšovat své služby, aby udržela krok s rychlým tempem technologického pokroku. Zavedení nových, rychlejších nabíjecích stanic a rozšiřování partnerských sítí s výrobci automobilů a energetickými společnostmi zvyšuje atraktivitu jejich nabídek a posiluje jejich tržní postavení.

EVgo, Inc. (EVGO)

Nakoupit akcie EVgo, Inc. za $4.00 (18.69%)

Investorům, kteří hledají příležitosti v rostoucím sektoru elektromobilů, se tak EVgo jeví jako atraktivní volba. Silný růstový potenciál, podpora ze strany vládních politik a schopnost společnosti inovovat a přizpůsobovat se měnícím se tržním podmínkám, dělají z EVgo významného hráče na trhu s nabíjecími systémy pro elektromobily.

Celkově se zdá, že společnost EVgo má před sebou světlou budoucnost. Její silná tržní pozice, schopnost růst a inovovat a pozitivní makroekonomické trendy vytvářejí pevný základ pro dlouhodobý úspěch. Investoři, kteří včas rozpoznají potenciál této společnosti, mohou být odměněni významnými výnosy. Vývoj v oblasti elektromobilů a souvisejících technologií je dynamický a rychle se měnící, což z EVgo činí jednoho z lídrů, kteří jsou připraveni využít této transformace naplno.