Může společnost Robinhood dospět v mocnou firmu v oblasti správy majetku?

Robinhood zůstává místem pro investory, kteří na to jdou tak trochu jinak.

Mnoho čtenářů se v poslední době nadchlo pro společnost Robinhood Markets (NASDAQ:HOOD). Při ceně 21,50 USD za akcii jsou akcie Robinhood pro rok 2024 o 68 % dražší. Za poslední rok vzrostla o téměř 130 %. Zároveň je o 43 % níže než její debutová cena pro rok 2021, která činila přibližně 31 USD. 3. června činila její tržní kapitalizace téměř 18,8 miliardy USD, což je 9,5násobek jejích příjmů pro rok 2023 ve výši 2 miliard USD.

Vzestup akcií společnosti Robinhood je zřejmý. Je to vybraný prostředek pro obchodníky s memy a další mladé spekulanty. Nabízí bezplatné obchodování a vyplácí úroky ze zaparkovaných peněžních zůstatků, za svou službu Robinhood Gold 50 USD/rok. Ale je to nákup?

Zdroj: Shutterstock

Případ pro nákup akcií Robinhood

Robinhood kupuje sám sebe. V květnu ředitelé schválili plán zpětného odkupu akcií v hodnotě 1 miliardy dolarů, který je rozložen do tří let.

Společnost Robinhood od té doby snížila úrokovou sazbu účtovanou za maržové půjčky a založila novou mediální pobočku Sherwood News.

Přibližně 20 % příjmů za první čtvrtletí pocházelo z kryptoměn. Společnost zavedla kryptografické API pro obchodníky se sídlem v USA, které jim umožňuje nastavit automatické obchodní strategie. Obchodníci mohou API používat, aniž by museli otevírat hlavní aplikaci společnosti.

Generální ředitel společnosti Robinhood Vlad Tenev říká, že chce zbohatnout spolu se svými klienty a nabídnout služby správy majetku mladším obchodníkům, na kterých si společnost Robinhood vybudovala svou pověst.

Klíčem je Robinhood Gold. Nabízí 3% dorovnání při převádění penzijních účtů. Její kreditní karta nyní vyplácí 3 % cashback. Společnost Robinhood spravovala v únoru aktiva ve výši 119 miliard dolarů. Tolik měla na vrcholu posledního meme akciového šílenství, v polovině roku 2021.

Případ pro prodej

Než stisknete spoušť, píše náš Chris MacDonald, vězte, že je to spojeno se značným rizikem.

Jednotka obchodující s kryptoměnami minulý měsíc zachytila oznámení společnosti Wells. To znamená, že Komise pro cenné papíry a burzy pravděpodobně zažaluje společnost Robinhood Crypto kvůli obchodování s některými mincemi.

Robinhood se tomu snažila vyhnout tím, že některé mince vypustila, když agentura loni zažalovala Coinbase (NASDAQ:COIN). Společnost tvrdí, že je zklamaná a že se loni pokusila zaregistrovat jako zvláštní makléřský dealer.

Akcie od posledního memu akciového rallye vzrostly o 20 % a Robinhood právě urovnává žalobu kvůli poslednímu z nich. Žalobci tvrdili, že manipulovala s cenami akcií a vybírala, které klienti mohou koupit.

V posledním šílenství již Robinhood omezuje nákupy akcií společnosti GameStop (NYSE:GME). Přijímá jednodenní příkazy pouze na úrovni 20 % nad nebo pod zavírací cenou předchozího dne. Někteří obchodníci tvrdí, že byli zcela zablokováni.

Pak jsou tu akce insiderů. Generální ředitel Tenev nedávno prodal přes 45 500 akcií za 21,11 USD. Prodával celý měsíc, celkem asi 850 000 akcií. Spoluzakladatel Baiju Batt opustil společnost v březnu, „aby se věnoval jiným zájmům“.

Technický našeptávač Cathie Wood z ARK Funds také minulý měsíc prodal 28 milionů dolarů společnosti Robinhood. To není vyjádření důvěry.

Podtrženo, sečteno

Akcie společnosti Robinhood po celou dobu současného meme akciového šílenství porostou.

Ale bláznovství končí. Nedokážu si představit, že by to ospravedlnilo vyšší cenu na normálním trhu.

Neřekl bych, že směřuje k masivnímu propadu, jak nedávno předpověděl náš Larry Ramer. Tak odvážný nejsem. Ramer se obává regulátorů a korekce akciového trhu, která by Robinhood zasáhla více než ostatní brokery. To jsou oprávněné obavy.

Jen si myslím, že i přes svůj obrat směrem k IRA zůstává Robinhood místem pro investory, kteří se vrhají do obchodování, nikoliv pro investory. Bude stoupat a klesat s teplotou trhu. Právě teď je tato teplota vysoká. Až klesne, klesne i Robinhood.

Nakoupit akcie Robinhood Markets, Inc. za $22.28 (1.09%)

Zdroj: Shutterstock