Kyberbezpečnostní akcie, které můžete koupit na 52-týdenním minimu

Investoři, kteří chtějí posílit svá portfolia, by měli zvážit tuto trojici.

Výzvy dnešní doby se ne vždy týkají základních otázek, jako jsou potraviny, léky, vzdělání nebo výstavba. V éře sílícího technologického rozvoje potřebují miliony uživatelů způsoby, jak ochránit svou digitální přítomnost. Tento příběh je základem toho, že si mnoho moderních investorů vybírá k nákupu akcie kybernetické bezpečnosti. Technologický pokrok jednak posílil postavení uživatelů, jednak učinil používání počítačů rizikovějším.

Růst trhu elektronického obchodování znamená zvýšení poptávky po službách společností zabývajících se kybernetickou bezpečností. Za posledních 30 let se online zdroje posunuly od ignorování a minimalizace zapojení těchto organizací. Nyní je akceptují a ochranu proti útokům a hackerským útokům řadí mezi své hlavní priority. V důsledku toho se 2/3 organizací domnívají, že bez umělé inteligence nedokážou reagovat na kritické hrozby. Odhalování a potírání takových výzev nyní vyžaduje více zdrojů, zkušených odborníků a špičkových softwarových systémů.

Proto není překvapivý předpokládaný růst trhu kybernetické bezpečnosti na 271,90 miliardy dolarů do roku 2029. Pojďme prozkoumat tři akcie v oblasti kybernetické bezpečnosti, které lze nyní koupit na jejich 52týdenních minimech.

Fortinet (FTNT)

Síťová bezpečnost je hlavním předmětem podnikání společnosti Fortinet, Inc (NASDAQ:FTNT). Již více než 20 let poskytuje služby v oblasti síťové bezpečnosti podnikům a vládním agenturám.

Sídlí sice v Kalifornii, ale poskytuje služby zákazníkům po celém světě. Stabilně se zaměřuje na služby bezpečného přístupu (SASE) a bezpečnostní operace (SecOps). Společnost Fortinet však svůj přístup neustále zdokonaluje integrací umělé inteligence (AI) a nejnovějších technik kybernetické bezpečnosti. Poslední 3 roky byly pro společnost náročné, zisková marže činila 16 %. Podcenění dalšího růstu však dělá z FTNT jednu z akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti, které stojí za to koupit, protože finanční pozice společnosti zůstává silná. Meziroční nárůst odložených příjmů o 19 % činí 4,88 miliardy USD. Kč, což je maják pozitivní výkonnosti v následujících čtvrtletích.

Cena společnosti FTNT se za posledních 52 týdnů pohybovala v rozmezí 44,12-81,24 USD a v současné době se nachází uprostřed tohoto rozmezí. Přechod společnosti Fortinet z prodeje licencí na produkty na model založený na předplatném si vyžádal určitý čas, ale nebude trvat věčně. Jakmile bude restrukturalizace obchodního modelu společnosti dokončena, může být na hledání nižší ceny pozdě. Po mírném poklesu sazeb FTNT by mohl následovat nebývalý nárůst.

Nakoupit akcie Fortinet, Inc. za $59.79 (0.40%)

Okta (OKTA)

Sektor správy identit a přístupu má své lídry i outsidery a společnost Okta (NASDAQ:OKTA) patří mezi ty první.

Volatilita technologického trhu ovlivnila akcie, což mělo za následek pohyb jejich ceny mezi 65,04 a 114,50 USD za posledních 52 týdnů.

Činnost společnosti vykazuje trvalý pohyb směrem k udržitelnému rozvoji. Důkazem je 20% nárůst příjmů z předplatného. Podle analytiků je OKTA jednou z akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti, kterou je vhodné koupit, a to z důvodu jejího výrazného podhodnocení. Odhad vnitřní hodnoty udává hodnotu 141,61 USD, zatímco současná cena je pod 100 USD.

Vysoká hodnota beta společnosti Okta ve výši 1,03 znamená, že společnost je citlivá na výkyvy trhu. Mohla by však být skvělou příležitostí pro ty, kteří rádi vydělávají na změnách cen. Společnost se snaží zvýšit svou přítomnost prostřednictvím akvizic a partnerství. A rozšiřuje svou produktovou řadu. Odhadovanou míru růstu ve výši 51,35 % pro letošní rok nelze ignorovat.

SentinelOne (S)

Komunita kybernetické bezpečnosti opakovaně slyšela o platformě Singularity jako o pokročilém systému pro odhalování hrozeb v digitálním světě a reakci na ně. SpolečnostSentinelOne, Inc (NYSE:S) tuto platformu vytvořila a implementovala do ní umělou inteligenci, aby poskytovala rychlejší a přesnější řešení pro organizace všech velikostí.

Výsledky společnosti za 1. čtvrtletí fiskálního roku 2024 zahrnují zápornou 16,48% návratnost vlastního kapitálu za toto čtvrtletí. To dokládá náklady na kombinaci digitálního zabezpečení s umělou inteligencí. Dokud se však investoři soustředí na negativa, může se ukázat, že SentinelOne je jednou z nejlepších akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti k nákupu. Tržby společnosti meziročně vzrostly o 39,7 % a překonaly očekávání o 5,25 milionu dolarů.

USD, což naznačuje fázi konsolidace. 50denní a 200denní klouzavý průměr na úrovni 19,98 USD, resp. 21,77 USD. Investoři dospívají ke konsenzu ohledně potenciálu společnosti S, což může být brzy následováno rychlým oživením ceny akcií. To však neznamená, že se růst bude pohybovat v cenovém rozpětí posledních 52 týdnů (13,87 až 30,76 USD), neboť akcie se již vyšplhaly nad úroveň 70 USD.

Nakoupit akcie SentinelOne, Inc. za $21.75 (6.93%)

Zdroj: Getty Images