Společnost OneStream a její akcionáři usilují o 466 milionů dolarů v rámci IPO

Společnost OneStream Inc., která je renomovaným poskytovatelem cloudové platformy s širokou škálou aplikací, oznámila plány na primární veřejnou nabídku akcií (IPO) ve Spojených státech, prostřednictvím které hodlá získat 465,5 milionu dolarů. Tato významná událost byla oficiálně potvrzena v pondělním podání Komisi pro cenné papíry USA. Společnost a její akcionáři, mezi něž patří i významná investiční firma KKR & Co., plánují nabídnout celkem 24,5 milionu akcií v cenovém rozpětí mezi 17 a 19 dolary za akcii.

Z celkového počtu nabízených akcií bude OneStream Inc. na trh uvádět 18,1 milionu akcií, zatímco zbývajících 6,4 milionu akcií budou prodávat stávající akcionáři. Pokud by akcie dosáhly horní hranice navrhovaného cenového rozpětí, tržní hodnota společnosti by činila přibližně 4,4 miliardy dolarů. Tento odhad je založen na počtu akcií v oběhu, který byl specifikován v podání společnosti.

Projevem značného zájmu investorů je skutečnost, že společnost T. Rowe Price Investment Management Inc. vyjádřila zájem o koupi až 15 % akcií nabízených v rámci této základní nabídky za cenu IPO, což podtrhuje atraktivitu této nabídky pro velké institucionální investory.

Rozhodnutí společnosti OneStream Inc. vstoupit na burzu přichází v době, kdy se na trhu s IPO v USA začíná objevovat známky oživení po období utlumené aktivity v předchozích letech. Podle údajů agentury Bloomberg bylo výsledkem IPO na amerických burzách v první polovině letošního roku více než 21 miliard dolarů, což představuje téměř 70% nárůst ve srovnání se stejným obdobím roku 2023. Tento růst svědčí o zlepšujících se podmínkách na trhu a rostoucím zájmu investorů o nové veřejné nabídky.

Zdroj: Getty Images

Kromě finančních aspektů je důležité zmínit, že OneStream Inc. nabízí komplexní cloudové řešení, které zahrnuje širokou škálu aplikací pro podniky. Tato platforma umožňuje firmám zlepšit jejich finanční plánování, konsolidaci a reporting, což je v dnešním dynamickém obchodním prostředí klíčové. Schopnost společnosti přilákat významné investory, jako je T. Rowe Price Investment Management Inc., svědčí o její solidní pozici na trhu a potenciálu pro další růst.

Závěrem lze říci, že IPO společnosti OneStream Inc. představuje významný krok nejen pro samotnou firmu, ale i pro trh s IPO v USA, který se postupně zotavuje a nabírá na dynamice. Tento krok může být inspirací i pro další technologické společnosti, které zvažují vstup na burzu v nadcházejících letech.

Společnost OneStream vykázala ve svém posledním fiskálním roce čistou ztrátu v hodnotě 29 milionů USD při příjmech ve výši 375 milionů USD, což představuje zlepšení oproti ztrátě 65 milionů USD při příjmech ve výši 279 milionů USD, kterou zaznamenala v roce 2022, jak vyplývá z podkladů.

Mezi přední institucionální investory podporující společnost OneStream patří kromě KKR také subjekt, kterému předsedá Robert Powers, technický ředitel a ředitel společnosti OneStream, jak vyplývá ze stejného podání. Dále společnost mezi investory počítá společnosti Tidemark, Partners Fund Capital a Alkeon Capital Management. Na jejích internetových stránkách je rovněž uvedeno, že v roce 2021 získala kapitál v hodnotě 6 miliard USD od finančních podporovatelů, jako jsou společnosti D1 Capital Partners a Tiger Global.

Zdroj: Unsplash

IPO organizuje konsorcium finančních institucí vedené společnostmi Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co. a oddělením kapitálových trhů společnosti KKR. Na nabídce se podílejí také Bank of America Corp., Citigroup Inc. a Guggenheim Securities.

Společnost OneStream Inc. se připravuje na vstup na trh Nasdaq Global Select Market, kde bude obchodovat pod symbolem “OS”. Tento krok je dalším milníkem v růstu společnosti, která se specializuje na poskytování sofistikovaných softwarových řešení pro finanční oddělení v nesčetných firmách po celém světě. Její software je hojně využíván finančními řediteli a finančními týmy díky své schopnosti pokrýt široké spektrum finančních potřeb a procesů.

Vstupem na trh Nasdaq Global Select Market společnost OneStream Inc. nejenže posílí svou finanční stabilitu, ale také zvýší svou viditelnost a atraktivitu pro potenciální investory. Tento krok reflektuje rostoucí důvěru v její produkty a schopnost inovace v oblasti finančního softwaru. S rostoucím zájmem o její platformu a pozitivním výhledem na další růst se OneStream stává významným hráčem na trhu finančních technologií.