Platformy z kategorie SaaS, které před sebou mají zářnou budoucnost

Tyto akcie ze sektoru SaaS se dnes chlubí slibnými iniciativami v oblasti umělé inteligence.

Akcie softwaru jako služby (SaaS) získávají na popularitě, protože revoluce v cloud computingu mění způsob fungování firem. V čele této transformační vlny stojí společnosti SaaS, které nabízejí přístup k základním aplikacím a službám na bázi předplatného. Tento model poskytuje podnikům řadu výhod, včetně škálovatelnosti, nákladové efektivity a automatických aktualizací. S tím, jak stále více společností přechází na cloud, poptávka po robustních řešeních SaaS prudce roste.

V posledních letech se model SaaS stal dominantní silou v oblasti technologií a podnikání. Explozivní růst trhu SaaS je poháněn digitální transformací a rozhodováním založeným na datech. Integrace umělé inteligence, AI, do SaaS navíc způsobuje revoluci v celých odvětvích. Nedávný výzkum předpokládá, že globální trh SaaS se do roku 2032 zčtyřnásobí a přesáhne ohromující hodnotu 1,2 bilionu dolarů.

Na základě těchto informací vám přinášíme tři rychle rostoucí akcie SaaS, které byste měli sledovat do konce roku 2024.

HubSpot (HUBS)

První na našem seznamu rychle rostoucích akcií SaaS je společnost HubSpot (NYSE:HUBS), která poskytuje cloudovou platformu pro řízení vztahů se zákazníky (CRM). Tato platforma zahrnuje integrované aplikace, jako jsou marketing, prodej, služby a systémy pro správu obsahu.

Zisk společnosti HubSpot za první čtvrtletí roku 2024 vykázal solidní finanční výsledky. Společnost vykázala 23% meziroční nárůst tržeb, které dosáhly 617,4 milionu USD. Tento růst byl způsoben 22% nárůstem celkového počtu zákazníků, čímž jejich celkový počet celosvětově přesáhl 215 000. Zředěný zisk na akcii vzrostl meziročně o 38 % na 1,68 USD.

Přesto akcie společnosti HubSpot 10. července prudce klesly po zprávě, že společnost Alphabet (NASDAQ:GOOG, NASDAQ:GOOGL) zastavila jednání o potenciální akvizici. Navzdory zklamání investorů a poklesu ceny akcií je společnost HubSpot i nadále připravena výrazně růst. Její nástroje založené na umělé inteligenci trvale zlepšují ukazatele výkonnosti zákazníků, což dokazuje efektivitu platformy při podpoře růstu podnikání. Podle čísel zveřejněných společností HubSpot zákazníci během jednoho roku používání HubSpotu obvykle získají o 129 % více potenciálních zákazníků a uzavřou o 36 % více obchodů.

Navzdory 17% poklesu ceny akcií společnosti HUBS od počátku roku (YTD) se akcie obchodují na bohaté úrovni ocenění 66,7násobku budoucích zisků a 10,8násobku tržeb. Wall Street je však optimistická a předpokládá 12měsíční mediánovou předpověď ceny akcií HubSpot na úrovni 679,00 USD, což naznačuje více než 40% potenciál růstu.

Nakoupit akcie HubSpot, Inc. za $479.82 (-0.33%)

Zdroj: Getty Images

Salesforce (CRM)

V naší diskusi o akciích SaaS pokračujeme společností Salesforce (NYSE:CRM ) , členem indexu Dow Jones Industrial Average. Salesforce se vyznačuje silným postavením na trhu a spolehlivostí a slouží významným společnostem, jako jsou IBM (NYSE:IBM), Toyota (NYSE:TM) a Walmart (NYSE:WMT).

Poslední zpráva o hospodářských výsledcích společnosti Salesforce vzbudila rozpaky. Tržby meziročně vzrostly o 11 % a dosáhly 9,1 miliardy USD, zatímco zředěný zisk na akcii vzrostl o 45 % na 2,24 USD. Společnost zachovala výhled tržeb na fiskální rok 2025 ve výši 37,7-38 miliard USD, což představuje meziroční růst o 8-9 %. Salesforce však nesplnil svůj cíl pro tržby a investory to nepotěšilo.

Navzdory otazníkům ohledně zbytku roku Salesforce pokračuje ve svém úsilí o růst. V květnu se již po jedenácté za sebou umístila na prvním místě v žebříčku poskytovatelů CRM podle společnosti International Data Corporation. Wall Street si také všimla integrace umělé inteligence v rámci její platformy Einstein. Kromě toho je pravděpodobné, že budoucí růst podpoří databáze Data Cloud Vector a její první centrum AI v Londýně.

Akcie CRM však v roce 2024 klesly o 5 %, zejména kvůli neuspokojivé prognóze tržeb. Akcie se nyní obchodují na 25,8násobku forwardového zisku a 7násobku tržeb. Analytici stanovili 12měsíční medián cílové ceny pro CRM na 300,00 USD, což signalizuje téměř 20% potenciál růstu ze současných úrovní.

Nakoupit akcie Salesforce, Inc. za $247.63 (0.11%)

Zdroj: Shutterstock

Workday (WDAY)

Na závěr našeho článku uvádíme, že společnost Workday (NASDAQ:WDAY) vyniká mezi rychle rostoucími akciemi SaaS svými cloudovými řešeními pro řízení firem. S využitím strojového učení a rozšířené analytiky nabízí Workday podnikům přehled v reálném čase a provozní efektivitu.

Vprvním čtvrtletí fiskálního roku 2025 společnost Workday zveřejnila čísla, která ukázala smíšené finanční výsledky. Celkové tržby meziročně vzrostly o 18,1 % na 1,99 miliardy USD, přičemž zředěný zisk na akcii vzrostl o 31 % na 1,74 USD. Společnost rovněž vykázala 18% nárůst dvanáctiměsíčního objemu nevyřízených zakázek. Akcie společnosti Workday však čelily problémům, protože společnost poskytla nižší celoroční odhad tržeb z předplatného kvůli zvýšené kontrole prodeje a pomalejšímu růstu počtu zákazníků.

Společnost Workday nicméně pokračuje v inovacích, získala společnost HiredScore pro svá řešení pro talenty s umělou inteligencí a uzavřela partnerství se společností Google Cloud s cílem rozšířit dostupnost produktů na Google Cloud Marketplace. Na konferenci Workday DevCon 2024 společnost představila pokroky v oblasti AI prostřednictvím řešení Workday AI Gateway a AI Marketplace, jejichž cílem je zlepšit vývoj aplikací a rozšířit zavádění AI.

V roce 2024 zatím akcie společnosti WDAY poklesly o zhruba 16 %, přičemž akcie mění majitele za 35,1násobek forwardového zisku a 8,3násobek tržeb. Analytici stanovili pro akcie Workday 12měsíční cílovou cenu s mediánem 275,00 USD. Takový nárůst naznačuje potenciální růst o 19 %, což zdůrazňuje vyhlídky společnosti Workday na růst v konkurenčním prostředí SaaS.

Nakoupit akcie Workday, Inc. za $227.49 (-1.34%)