Jak dnes můžete opravdu chytře investovat do čisté energetiky?

Investujte do budoucnosti s akciemi ze světa zelené energie, které jsou připraveny na silný růst na tomto rychle se rozvíjejícím trhu.

V souladu s úsilím o uhlíkovou neutralitu bude obliba akcií zelených energií i nadále stoupat.

V posledních měsících však investory vyděsily obavy z možného zvratu politiky po vítězství republikánů v prezidentských volbách v tomto roce. Mnozí v investorském světě se domnívají, že pokud se bývalý prezident Donald Trump znovu chopí vlády, mohl by se pokusit zrušit zákon o snižování inflace.

IRA se však prosadil napříč politickými stranami a mnoha odvětvími a získal silnou podporu obou stran. Z toho vyplývá, že vyhlídky investic do obnovitelných zdrojů energie zůstávají vzrušující, a proto je vhodná doba investovat do těch nejlepších.

Mějte na paměti, že celosvětový trh s obnovitelnými zdroji energie byl v loňském roce oceněn na neuvěřitelných 1,21 bilionu dolarů a do roku 2030 by mohl každoročně růst o 17,2 %.

Proto zde uvádíme tři robustní akcie zelených energetických společností, které jsou připraveny na výrazný růst a nabízejí investorům skvělou příležitost k vytvoření jejich portfolia.

NextEra Energy (NEE)

Společnost NextEra Energy (NYSE:NEE) je největším poskytovatelem elektrické energie na světě a jednou z nejvýznamnějších společností v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Její stabilní elektrická společnost obsluhuje více než 12 milionů lidí a jen v prvním čtvrtletí jí přibylo 100 000 nových zákazníků. Jako monopolní podnik na Floridě prosperuje díky nepružné poptávce.

Navíc dynamika silných aktivit v oblasti dodávek elektřiny posiluje její podnikání v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Společnost NextEra Energy navíc přidala do svého portfolia 2 765 megawattů solární energie a skladování energie a do roku 2025 plánuje investice do infrastruktury ve výši 85 až 95 miliard USD.

Tato agresivní expanze ji staví do pozice lídra, zejména s ohledem na rostoucí poptávku po efektivním napájení pokročilých technologií, jako jsou datová centra a umělá inteligence.

Pro letošní rok navíc firma předpovídá upravený zisk na akcii v rozmezí 3,23 až 3,43 USD spolu s příslibem zvýšení dividend o 10 % do roku 2026. Akcie NEE proto nabízejí solidní dlouhodobý růst jako jedna z nejlepších zelených energetických oblastí.

Nakoupit akcie NextEra Energy, Inc. za $74.71 (3.61%)

Zdroj: Getty Images

Cameco (CCJ)

Konverzace kolem diverzifikace v oblasti energetiky se rozhořívá, což činí jadernou energetickou hru, jako je Cameco (NYSE:CCJ), relevantní. Společnost Cameco je špičkovým hráčem v oblasti jaderné energie, který se rozsáhle zabývá průzkumem, těžbou a distribucí uranového koncentrátu.

Jaderná energetika není bez kontroverzí, ale zůstává nesmírně důležitá pro dosažení vysokých cílů v oblasti zelené energie.

Co se týče finanční stránky, společnost Cameco i nadále zaujme – v roce 2023 dosáhla meziročního růstu tržeb o 39 %.

Vzhledem k těmto hvězdným výsledkům analytici předpovídají, že tržby v letošním roce dosáhnou neuvěřitelných 2,25 miliardy dolarů, což je zhruba o 34 % více než v letošním roce. Stejně slibný je navíc i výhled zisku – analytici předpokládají výrazný růst zisku na akcii o více než 30 % na 82 centů. Tato čísla podtrhují potenciálně zářnou budoucnost společnosti Cameco a staví ji do pozice giganta ve vyvíjejícím se energetickém prostředí.

Nakoupit akcie Cameco Corporation za $46.35 (-2.13%)

First Solar (FSLR)

SpolečnostFirst Solar (NASDAQ:FSLR) se specializuje na výrobu solárních panelů a zároveň poskytuje komplexní řešení pro fotovoltaické elektrárny.

Od konkurence ji odlišuje inovativní technologie tenkovrstvého teluridu kadmia, která zvyšuje energetickou účinnost a zároveň výrazně snižuje výrobní náklady ve srovnání s tradičními panely na bázi křemíku. Tato technologie je také pozoruhodně výkonná při vysokých teplotách a nízkém osvětlení, což přispívá k tomu, že akcie společnosti FSLR jsou ještě výhodnější.

Poté, co společnost v 1. čtvrtletí předvedla ohromný výkon, jsou její fundamenty zdravé. Tržby meziročně vzrostly o 45 % a čisté marže o více než 28 %, což je o 8 % více než v předchozím čtvrtletí.

Firma je navíc připravena využít rostoucí poptávky po elektřině ze strany datových center umělé inteligence. Vzhledem k tomu, že se velké technologické společnosti obracejí k čistým zdrojům energie pro napájení svých zařízení, může FSLR výrazně získat. Navíc díky slibnému výhledu do konce roku 2024 bude společnost FSLR i nadále těžit ze silné poptávky po solární energii.

Nakoupit akcie First Solar, Inc. za $223.12 (0.05%)

Zdroj: Unsplash