Srovnání výkonnosti investičních produktů: Vede Mercurius Pro

Pravidelné investování se stává stále oblíbenější volbou pro ty, kteří chtějí dosáhnout zhodnocení svých finančních prostředků. Na rozdíl od běžného spoření nabízí příležitost dosažení vyšších výnosů, širší možnosti diverzifikace i inflační ochranu. Nabídka na trhu je široká, od největších českých bank, až po módní fintechové společnosti.  Který produkt tedy vybrat? Srovnali jsme výnosy investičních spořicích produktů za rok 2023 a vybrali ten nejvýkonnější.

Jasným vítězem se stal produkt Pravidelné investice od Mercurius Pro, o. c. p. , který v roce 2023 dosáhl výnosu 22,77 %.

Prostřednictvím tohoto produktu Investujete do indexu S&P 500. Jedná se o investici do 500 nejhodnotnějších firem v USA, která se obecně považuje za jednu z nejbezpečnějších investičních strategií vůbec. Průměrný roční výnos od založení indexu v roce 1926 je 10,17 % a výnos mezi lety 2011 a 2023 celých 373 %.

Na druhém místě se umístilo Portu, které nabízí investorům produkt s názvem Portfolio 10 a výnosem 20,50 %. Třetí pozici pak obsadila Česká spořitelna s Dynamickým Fondem a výnosem 19,29 %. Čtvrté místo patří Conseq s produktem Active Invest 12,93 %.  Poslední, pátou pozici, obsadilo Erste s Top Stocks a výnosem 7,80 %.

Ze srovnání vyplývá, že velké tradiční společnosti nemusí v tomto případě znamenat nejlepší volbu. Naopak mladé společnosti přichází s moderními a bezpečnými produkty. Věříme, že pod tlakem vysoké konkurence přehodnotí svůj přístup i velcí hráči a vydají se cestou inovace a modernizace svých investičních produktů.

Zdroj: Unsplash

Produkt „Pravidelné investice“ od Mercurius Pro

Obchodník s cennými papíry Mercurius Pro svým klientům nabízí nadstandartní úroveň investiční infrastruktury, zákaznického servisu a poradenství. Svého makléře má k dispozici klient již od minimální výše vkladu.

10,17% je průměrný roční výnos od založení indexu v roce 1926 do 31. prosince 2023

373 % výnos S&P 500 ETF v letech 2011 – 2023, se započtenými dividendami 13,8 % ročně

Investice do 500 nejhodnotnějších firem v USA je považována za jednu z nejbezpečnějších strategií na planetě Zemi

Statistika mluví jasně, horizont 20-ti let snižuje pravděpodobnost ztráty.

V desetiletém horizontu dosahuje statisticky index 94% pravděpodobnost zisku

Minimální výše měsíčního vkladu 1000 Kč nebo 40 EUR

Při rozhodování o tom, kam investovat své finance, je důležité zvážit rozličné faktory, včetně rizik a historických výnosů daných investičních produktů. Každý investor má jiné cíle a míru tolerance rizika. Je důležité vybrat produkt, který nejlépe odpovídá vašim individuálním potřebám a investičním cílům. V neposlední řadě je také třeba zvážit kvalitu poskytovatele a úroveň zákaznických služeb.