Býčí nálada investorů do bitcoinu roste navzdory smíšeným signálům

Bitcoin ETF rostou uprostřed regulační horské dráhy, protože institucionální apetit zůstává silný.

Býčí nálada kolem bitcoinu se stále upevňuje, a to navzdory různým signálům, které přicházejí z kryptoměnového trhu. Růst investic do bitcoinových ETF naznačuje, že institucionální apetit zůstává silný, i když regulační prostředí pro kryptoměny zůstává nejisté. V posledním týdnu bylo zaznamenáno, že do produktů digitálních aktiv přiteklo značných 321 milionů dolarů, z čehož většina směřovala právě do bitcoinových ETF. Tento trend naznačuje, že bitcoin se stále těší zájmu velkých investorů, kteří v něm vidí příležitost i přes potenciální rizika.

Generální partner společnosti Dragonfly, Rod Hadick, vyjádřil optimismus ohledně rostoucího institucionálního zájmu o kryptoměny, což považuje za klíčový faktor pro budoucí vývoj trhu. V rozhovoru pro Coinage uvedl, že současné makroekonomické podmínky jsou pro bitcoin a širší kryptoměnový trh příznivé. „Širší makroekonomický kontext je vysloveně příznivý,“ řekl Hadick. Pozitivní makroekonomické ukazatele, jako je snížení počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti, růst mezd a zlepšení ziskových marží, poskytují pevný základ pro býčí náladu.

Zdroj: Canva

Hadick zdůraznil, že kombinace silných makroekonomických podmínek a rostoucího zájmu o kryptoměny vytváří pozitivní prostředí pro další růst Bitcoinu. „Makro vypadá skvěle a pak už jen obecněji vše v oblasti kryptografie směřuje správným směrem,“ komentoval. To naznačuje, že pozitivní nálada kolem Bitcoinu je podporována nejen fundamentálními faktory, ale také širším optimistickým výhledem na trhy.

Důležitou roli v současné rally hrají také nedávná schválení opcí na Bitcoin ETF společností BlackRock ze strany americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC). Podle Hadicka by tento krok mohl otevřít cestu pro další institucionální investory, kteří hledají bezpečné a regulované způsoby, jak se zapojit do trhu kryptoměn. Schválení Bitcoin ETF je vnímáno jako důležitý milník, který může zvýšit likviditu a přilákat nové investice, čímž podpoří další růst ceny Bitcoinu.

Na druhé straně, zatímco Bitcoin zažívá pozitivní období, produkty založené na Ethereu se potýkají s problémy. Podle údajů společnosti CoinShares zaznamenaly ethereové ETF pátý týden v řadě odlivy, což vedlo k celkovému úbytku 29 milionů dolarů. Hadick ale varuje, že tato situace nemusí nutně odrážet fundamentální slabost Etherea. Odliv prostředků může být důsledkem sezónních faktorů a klidnějšího letního obchodního období, kdy se investoři zaměřují na jiné trhy.

Hadick zároveň poukázal na to, že negativní komentáře o možném úpadku Etherea často pocházejí od zastánců jiných kryptoměn, kteří se snaží upozornit na alternativní investiční příležitosti. Přesto Ethereum zůstává jedním z klíčových hráčů na trhu s významným podílem na celkové uzamčené hodnotě (TVL), což je metrika měřící hodnotu aktiv zajištěných v decentralizovaných financích (DeFi).

Zdroj: Getty Images

Dalším důležitým faktorem podporujícím optimismus na kryptoměnovém trhu je očekávání, že Federální rezervní systém by mohl brzy snížit úrokové sazby. Takový krok by mohl stimulovat další růst rizikových aktiv, včetně kryptoměn. Hadick uvedl, že tento výhled je jedním z důvodů, proč věří, že druhá polovina roku bude pro Bitcoin i další kryptoměny velmi příznivá. „Věřím, že druhá polovina roku bude extrémně býčí. Vše se ubírá správným směrem. Lidé by si měli zachovat pozitivní náladu,“ dodal.

Zatímco trh s kryptoměnami se nadále pohybuje v regulačním nejistotě, zájem velkých institucí zůstává stabilní a podporuje současnou býčí náladu. Bitcoin, podpořený silou svých ETF, si udržuje dominantní postavení a zdá se, že zůstává atraktivní volbou pro investory hledající alternativy k tradičním aktivům. Současně se sleduje vývoj kolem Etherea, jehož výkonnost bude klíčová pro širší kryptoměnový ekosystém.

I když je budoucnost trhu nejistá, signály přicházející z institucionálních kruhů a makroekonomického prostředí naznačují, že Bitcoin by mohl pokračovat ve svém růstu. Nadcházející měsíce budou rozhodující pro potvrzení, zda současný optimismus kolem Bitcoinu přetrvá a bude schopen překonat případné regulační výzvy a makroekonomické turbulence.