Ano, vaši hybridní spolupracovníci jsou spokojenější a produktivnější

Zdroj: Unsplash
Možná se klábosení u kávy přeceňuje. Ale stejně tak může být nadhodnocené i celodenní flákání se u stolu doma.
Proto je klíčem k produktivnějšímu pracovišti mít to nejlepší z obou světů. Tak to zjistila společnost Citrix, která se zabývá softwarem pro pracovní prostředí, v nedávném průzkumu, kterého se zúčastnilo více než 2 800 znalostních pracovníků a vedoucích pracovníků firem. Přibližně 71 % hybridních pracovníků uvedlo, že mají silné spojení se svými kolegy, které je nutí pracovat usilovněji, ve srovnání s 63 % pracovníků v kanceláři a 60 % vzdálených zaměstnanců.
Hybridní pracovníci také častěji uváděli, že mají silnější vztah ke svému vedení. Celkově uváděli, že se cítí produktivnější, angažovanější a optimističtější, pokud jde o jejich výkon, než ti, kteří pracují na dálku nebo v kanceláři.
Tato zjištění jsou dalším vítězstvím modelu hybridní práce v době, kdy vedoucí pracovníci prosazují návrat do kanceláří.
„Pravidla práce byla od základu přepsána,“ říká Traci Palmer, viceprezidentka pro lidi a organizační schopnosti ve společnosti Citrix, v tiskové zprávě. „Jak vyplývá z našeho průzkumu, zaměstnanci dnes dávají přednost hybridní práci a dosahují lepších výsledků, pokud mají možnost flexibilně si vybrat místo podle toho, co potřebují udělat a kde se jim pracuje nejlépe.“
Hned ráno budete vědět DŘÍVE NEŽ OSTATNÍ do čeho investovat.
Mnoho vedoucích pracovníků se domnívá, že tajnou přísadou zdravé firemní kultury je osobní práce a chatování.
Důvody pro hybridní práci
Generální ředitel společnosti JPMorgan Jamie Dimon chválil osobní spolupráci pro její schopnost podporovat „spontánní generování nápadů“, na rozdíl od virtuálních alternativ, jako je Zoom. A generální ředitel Goldman Sachs David Solomon věří, že návrat do kanceláře pomáhá „udržet“ kulturní základy společnosti.
Nejnověji se do tohoto boje zapojil generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk, který tvrdí, že manažeři by měli trávit více času tváří v tvář, což přirovnává k viditelnosti a vyšší produktivitě zaměstnanců pod dohledem.
„Proto jsem tolik žil v továrně – aby ti na lince viděli, že pracuji vedle nich,“ řekl. „Kdybych to nedělal, Tesla by už dávno zkrachovala.“
Průzkum společnosti Citrix však naznačuje, že generální ředitelé možná přeceňují význam skutečného času stráveného tváří v tvář (namísto FaceTime) při vytváření vazeb se spolupracovníky, podpoře vstřícné firemní kultury a další produktivity.
„Hybridní práce je budoucností práce,“ říká Palmer.
Zdá se, že stejně jako Zlatovláska dávají američtí zaměstnanci přednost střední cestě. Průzkum společnosti Gallup z října 2021 ukázal, že většina amerických zaměstnanců dává přednost hybridní práci. Více než polovina (54 %) zaměstnanců pracujících částečně na dálku uvedla, že se jim hybridní možnosti líbí nejvíce. A vzhledem k tomu, že vedoucí pracovníci stahují zdrženlivé zaměstnance zpět do kanceláře, může být hybridní práce dobrým kompromisem.
Podle výzkumu společnosti Humu, která se zabývá správou softwaru pro lidské zdroje, je hybridní práce optimálním způsobem, jak dosáhnout produktivity a spokojenosti zaměstnanců.
Jak řekl Laszlo Bock, bývalý šéf lidských zdrojů společnosti Google a současný generální ředitel společnosti Humu, pro časopis Fortune o generálních ředitelích, kteří se zdráhají přijmout změny: „Chtějí se vrátit k tomu, co je jim známé, a věří, že jejich zkušenosti převažují nad tím, co ukazuje věda společnosti Humu: Hybridní model je pro produktivitu a štěstí lepší než být pět dní v týdnu v kanceláři.“

Zanechte svůj telefon a email a budete kontaktováni licencovanými odborníky



document.getElementById( „ak_js_1“ ).setAttribute( „value“, ( new Date() ).getTime() );
Veškeré materiály a informace umístěné na internetových stránkách Burzovního Světa jsou čerpány z veřejně dostupných zdrojů, jako napriklad tyto a slouží výhradně pro informační účely. Při jejich tvorbě bylo postupováno s vynaložením maximální péče. Informace uveřejněné na internetových stránkách Burzovní Svět nemají charakter právních, daňových či jiného doporučení, analýz nebo návrhů a nabídek ke koupi či prodeji investičních nástrojů, jejichž realizací může dojít k poklesu či ztrátě investovaného majetku. Investiční doporučení, která jsou takto označena, jsou pouze informativní a nezávazná. Burzovní Svět neodpovídá za jakoukoli případnou škodu, která v souvislosti s nimi vznikne. Pro obchodování s investičními nástroji proto využívejte výhradně společnosti s udělenou licencí ČNB, popřípadě s platným povolením k činnosti na území České Republiky.
Burzovní Svět zároveň prohlašuje, že neodpovídá za přímou i nepřímou škodu vzniklou v důsledku obchodování na kapitálových trzích všeobecně a příspěvky v diskusích vyjadřující názory čtenářů, nemusí být v souladu s postojem provozovatele a není možno je tím pádem považovat za jeho názory. Udělením souhlasu / přijetím podmínek zároveň souhlasíte s možností zasílání, či jiného kontaktování v rámci marketingových služeb obchodních partnerů Burzovního Světa. Více informací o cookies
Burzovnisvet.cz © 2022
Burzovnisvet.cz © 2022

source

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *