Akcie platformy SoFi vypadají lákavě před potenciálním reverzním rozdělením

Společnost SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) se ve zprávách objevuje z několika důvodů, ale akcie SOFI si příliš nepolepšily.

Od začátku roku již akcie klesly o 64 % a přibližují se k 52týdennímu minimu 4,82 USD.

Makroekonomické podmínky nikoho nešetří a akcie SOFI jsou další, která každý týden padá na nová minima. Loni v listopadu se akcie kdysi obchodovaly až za 24 dolarů, ale dnes jsou na minimu 5 dolarů.

Pevně věřím v potenciál SoFi změnit fintech prostor a tento rok může být pro společnost těžký, ale je příliš brzy na to, abychom ji odepisovali. Zde jsou dva katalyzátory, které budou působit ve prospěch akcií SOFI.

Zdroj: Shutterstock

Navrhovaný reverzní split akcií

O akciích SOFI se mluví od chvíle, kdy se v prohlášení společnosti o zmocnění zmiňuje reverzní rozdělení akcií.

Důležitým dnem pro společnost bude 12. červenec, kdy budou investoři hlasovat o tom, zda SoFi udělí pravomoc k provedení reverzního štěpení akcií, či nikoliv. Pokud společnost získá souhlas, může dojít k potenciálnímu poměru 1:2 nebo 1:10.

Jedná se o zřejmý krok, který by měl oslovit investory, neboť společnost SOFI se blíží teritoriu penny stock.

Kdykoli dojde k reverznímu štěpení akcií, cena akcií vzroste. To by mohla být vaše šance, jak ze zisků vytěžit co nejvíce. Akcie se tak stanou pro investory atraktivní.

Růst ceny akcií může být pro společnost výhodný hned několika způsoby. Pokud držíte akcie společnosti SOFI, počkejte na reverzní rozdělení akcií a teprve poté si odneste své zisky.

Všechny technologické společnosti utrpěly v důsledku výprodeje technologií a za negativním sentimentem kolem akcií není žádný konkrétní důvod.

Kvůli válce, obavám z inflace a úrokových sazeb utrpělo mnoho akcií. V cse SOFI se na to rád dívám jako na šanci posílit svou pozici. Investoři mají tendenci dívat se na fundamentální údaje společnosti a tam se SoFi překonala.

Společnost vykázala v posledním čtvrtletí tržby ve výši 321,7 milionu dolarů, což je lepší výsledek, než očekávala Wall Street. Rovnou posedmé vykázala kladný upravený zisk EBITDA, a to není nic jiného než působivé. V průběhu čtvrtletí rostl i počet členů a SoFi důsledně pracuje na tom, aby jim poskytovala ty správné produkty a služby.

Po revizi prognózy společnost stále očekává, že v tomto čtvrtletí dosáhne tržeb kolem 280 až 285 milionů dolarů.

Zdroj: Shutterstock

Podtrženo a sečteno, akcie SOFI

Akcie SOFI by nemusely být ještě dlouho tak levné, a pokud jste uvažovali o tom, že zaujmete pozici, nyní je ten správný čas tak učinit.

Trh přehnaně reaguje kvůli makroekonomickým obavám a akcie SOFI se v dlouhodobém horizontu odrazí ode dna. Pokud bude schváleno reverzní rozdělení akcií, mohli bychom se dočkat růstu ceny akcií, ale do té doby si pozici držte.

Artykuł Akcie platformy SoFi vypadají lákavě před potenciálním reverzním rozdělením pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.