Chevron odhalil své plány v oblasti vodíku, analytici zůstávají optimističtí

Společnost Chevron Corporation (NYSE: CVX) upoutala pozornost, když jeden z jejích vrcholných manažerů naznačil plán investic do vodíku pro toto desetiletí. Úsilí o zlepšení vodíkových schopností je v souladu s iniciativami společnosti Chevron zaměřenými na zlepšení nízkouhlíkových technologií.

Zpráva se objevila ve zprávě agentury Bloomberg, která citovala oznámení viceprezidenta divize New Energies společnosti Chevron Austina Knighta, které učinil na čtvrtečním Vodíkovém summitu. Akci pořádal deník Financial Times v Londýně.

Na summitu Knight sdělil, že společnost Chevron plánuje v tomto desetiletí investovat 2,5 miliardy dolarů do posílení svých vodíkových kapacit. Společnost se zaměří na vývoj modrého vodíku pomocí parního reformingu metanu na zemním plynu a zeleného vodíku z obnovitelných zdrojů energie.

Knight uvedl, že společnost chce být „součástí“ nárůstu způsobeného „přechodem na širší energetická řešení s vodíkem a větším využitím čistého vodíku“.

Zdroj: Unsplash

Akcie integrovaného producenta ropy a zemního plynu v hodnotě 289,6 miliardy dolarů ve čtvrtek klesly o 5,4 % a uzavřely na 155,48 USD a dnes akcie klesly o dalších 5,6 %. Za zmínku stojí, že od začátku roku 2022 akcie vzrostly o 25 %.

Společnost Chevron ve zprávách

Dne 15. června 2022 obdržel Chevron a šest dalších velkých amerických rafinérských společností, včetně Exxon Mobil Corporation (NYSE: XOM), od prezidenta Joea Bidena pokyny k posílení svých kapacit a zvýšení dodávek nafty, benzinu a dalších produktů.

Směrnice, které byly vydány prostřednictvím dopisů, byly vydány v souvislosti s rostoucími cenami plynu v zemi a jejich cílem bylo zvýšit kapacitu a snížit finanční zátěž spotřebitelů.

Dne 13. června 2022 společnost Chevron oznámila úspěšné dokončení připravované akvizice společnosti Renewable Energy Group, Inc. USD, která posílila portfolio společnosti Chevron v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Zdroj: Getty Images

Názor Wall Street

Akcie společnosti Chevron mají konsenzuální hodnocení „mírně kupovat“ na základě devíti „kupovat“, osmi „držet“ a jednoho „prodávat“. Průměrná cílová cena společnosti Chevron je stanovena na 179,72 USD, což znamená potenciál růstu o 22,4 % oproti současné úrovni.

Jason Gabelman ze společnosti Cowen před několika dny ponechal CVX rating Buy a zároveň zvýšil cílovou cenu ze 165 USD na 179 USD (potenciál růstu 21,6 %).

Závěr

Společnost Chevron usilovně pracuje na rozšíření svého působení v oblasti nízkouhlíkových technologií. Odkoupení a investiční závazky na zvýšení kapacity vodíkových zdrojů, k nimž došlo tento týden, jsou kroky k dosažení tohoto cíle a pomohou zvýšit její konkurenční výhodu.

Artykuł Chevron odhalil své plány v oblasti vodíku, analytici zůstávají optimističtí pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.