Palantir je vhodnou koupí, poptávka po platformách umělé inteligence roste

Podle Bank of America se v posledních měsících Palantir přestal lesknout, ale vyhlídky na růst této společnosti v oblasti obranných technologií jsou stále silné.

Analytička Mariana Perez Mora zahájila pokrytí společnosti Palantir s nákupním ratingem s tím, že investoři podceňují růst poptávky po umělé inteligenci.

„Společnost Palantir vidíme jako příjemce rychle rostoucí poptávky po AI-platformách na komerčních i vládních koncových trzích. Dominantní postavení společnosti Palantir na trhu softwaru poháněného umělou inteligencí, diferencovaná end-to-end & vysoce bezpečná řešení a výhody prvního hráče by měly ve střednědobém horizontu podpořit více než 30% roční růst tržeb a zlepšující se zisky,“ napsala Perez Mora.

Akcie společnosti Palantir se v roce 2022 propadly o více než 50 %. Bank of America však tvrdila, že se akcie obchodují příliš jako technologické akcie namísto akcií v oblasti obrany, a uvedla, že „data jsou nové náboje“.

Zdroj: Getty Images

„Myslíme si, že akcie PLTR neprofitovaly z nedávného přehodnocení obranného sektoru, a to i přes značnou expozici vůči americké národní bezpečnosti. Geopolitické napětí sice představuje riziko pro celosvětový průnik softwaru, ale je příležitostí pro řešení společnosti Palantir v oblasti národní bezpečnosti v USA a spojeneckých zemích, protože armády a zpravodajské služby budou potřebovat rozšířené datové a logistické schopnosti co nejdříve,“ napsala Perez Mora.

Zvýšení ratingu je tak trochu protichůdným názorem Bank of America, protože Palantir není na Wall Street příliš oblíbenou akcií. Většina analytiků má podle společnosti FactSet na akcie rating „prodat“ nebo „držet“.

Bank of America zahájila obchodování s cílovou cenou 13 USD za akcii, což je o více než 57 % nad úrovní, na které akcie v pátek uzavřely. Akcie Palantir v předobchodní fázi vzrostly o 4 %.

Artykuł Palantir je vhodnou koupí, poptávka po platformách umělé inteligence roste pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.