AMD vzrůst o více než 20 % navzdory problémům polovodičového průmyslu

Společnost Advanced Micro Devices se podle Morgan Stanley jeví jako chytrá sázka pro investory, a to i přes velké obavy o sektor polovodičů.

Analytik Joseph Moore obnovil sledování polovodičových akcií s ratingem overweight a ve zprávě klientům uvedl, že AMD se zdá být lídrem v odvětví, které čelí protivětru.

„Náš pohled na trh polovodičů je opatrný, zejména pro rok 2023, ale po nedávném výprodeji nabízí AMD potenciál pro solidní čísla při rozumném ocenění, s pravděpodobně nejlepší šancí v našem pokrytí dosáhnout konsensuálních čísel v tomto a příštím roce,“ napsal Moore.

Akcie AMD se v letošním roce propadly o více než 40 % v rámci tvrdého pullbacku napříč celou oblastí polovodičů.

Zdroj: Shutterstock

Odvětví je vázáno na celkový hospodářský růst, což může znamenat, že investoři budou muset být trpěliví, aby došlo k oživení. Přesto se společnost Morgan Stanley domnívá, že akcie AMD jsou na současné úrovni podhodnocené.

„Ačkoli je situace s poptávkou na všech koncových trzích vzhledem k platoidní ekonomice smíšená, myslíme si, že akcie přešlapují na místě – vidíme, že nárůst podílu a zlepšení mixu jim umožní v příštím roce dosáhnout většího než většina z nich dvouciferného růstu, a vzhledem k tomu, že akcie poklesly o více než 48 % oproti svým maximům ve 4Q21, vidíme rizika jako do značné míry zaceněná,“ napsal Moore.

Morgan Stanley stanovila cílovou cenu pro AMD na 103 USD za akcii, což je téměř 23 % nad úrovní, na které akcie v úterý uzavřely.

Artykuł AMD vzrůst o více než 20 % navzdory problémům polovodičového průmyslu pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.