Bank of America má ráda tyto méně známé akcie a jedné vidí růst o více než 70 %

Od mnohatýdenních ztrát až po medvědí rally – trhy letos prožily jízdu na horské dráze, protože investoři zvažují rizika agresivnější měnové politiky a rostoucího počtu varování před recesí.

Hlavní americké indexy zaznamenaly v úterním obchodování velké oživení, čímž zvrátily poklesy z minulého týdne, ale v letošním roce zůstaly hluboko v červených číslech. Indexy S&P 500 a Nasdaq Composite se letos propadly o více než 20 %, resp. 24 %, což je řadí do oblasti medvědího trhu. Průmyslový index Dow Jones se za stejné období snížil o 16,6 %.

Přestože se investoři mohou soustředit na větší a známější jména na trhu, Bank of America se domnívá, že některé akcie s malou a střední kapitalizací představují pro investory příležitost.

Seznam 26 „nejlepších nápadů pro akcie s malou a střední kapitalizací“ Bank of America pro rok 2022 má průměrný potenciál růstu 60 % v příštích 12 měsících, uvedli 21. června stratégové banky pod vedením Jill Carey Hallové.

Zdroj: Unsplash

Zajištění proti inflaci
Banka poznamenala, že v prostředí rostoucích úrokových sazeb a prudce rostoucí inflace jsou odměňovány akcie s obranyschopnými maržemi a cenovou silou.

Mezi akcie, které mají dobrou pozici, aby se jim v takovém prostředí dařilo, patří platforma pro rozvoz potravin DoorDash, která je podle banky „odolná vůči inflaci cen surovin a potravin“. Takové cenové tlaky mohou být dokonce akreční pro marže společnosti DoorDash, uvedli stratégové. Podle jejich prognózy se marže v roce 2023 zlepší.

Banka stanovila cílovou cenu pro akcie na 90 USD, což představuje 42,9% potenciální nárůst oproti uzavírací ceně akcií ve výši přibližně 63 USD z 21. června.

Bance se rovněž líbí společnost Option Care Health se sídlem v Illinois, která je „nejméně vystavena“ tlakům na náklady práce. Banka rovněž očekává další růst akcií díky budoucím transakcím, protože pokračuje v nasazování zlepšeného volného peněžního toku.

Akcie společnosti uzavřely 21. června na hodnotě přibližně 26 USD, což znamená potenciální růst o 46,2 % k cílové ceně banky ve výši 38 USD.

Kalifornská leasingová společnost Air Lease je dalším z hlavních tipů banky. Bank of America očekává, že společnost bude těžit z oživení komerční letecké dopravy, protože nejhorší období pandemie je již „minulostí“. Společnost bude také těžit z rostoucích úrokových sazeb díky své schopnosti přenášet vyšší náklady na dluh a zároveň usilovat o vyšší prémie od nájemců s nižším investičním stupněm, uvedli stratégové.

Banka stanovila cílovou cenu pro akcie na 55 USD, což představuje implicitní nárůst o 77,4 % oproti uzavírací ceně kolem 31 USD.

Jména odolná vůči recesi
Na seznamu Bank of America je také několik akcií, které jsou podle ní dobře připraveny přečkat recesi.

Jednou z takových akcií je technologická poradenská společnost Gartner. Banka ji označila za „vysoce kvalitní a defenzivní“ jméno s růstem tržeb, marží a zisků. Společnost se podle banky těší „silné poptávce“ po svých službách, zatímco její hlavní tržby z výzkumu jsou relativně „odolné vůči recesi“.

Cílová cena banky ve výši 340 USD znamená potenciální nárůst o 45,9 % oproti uzavírací ceně akcií ve výši přibližně 233 USD z 21. června.

Bank of America se také líbí diskontní prodejce Ollie’s Bargain Outlet jako potenciální příjemce změny spotřebitelského chování. Banka se domnívá, že spotřebitelé budou čelit rostoucímu finančnímu tlaku v souvislosti s ukončením vládních podpůrných programů a zmírněním inflace.

„Očekáváme, že to povede ke snižování obchodních cen u Ollie’s, kde jsou podle našich zjištění ceny v průměru o 36 % nižší než u Walmartu a Amazonu,“ uvedl Hall.

Banka přisoudila akciím cílovou cenu 75 USD, což představuje potenciální nárůst o 25 % oproti zavírací ceně kolem 60 USD.

Dalším favoritem Bank of America je výrobce elektroniky Jabil. Podle banky je společnost napojena na koncové trhy, které zaznamenávají sekulární růst a které jsou „obecně odolné vůči recesi“. Společnost považuje Apple za „významného zákazníka“.

Banka poznamenala, že Jabil dokázal navzdory problémům v dodavatelském řetězci a inflaci zvýšit tržby a marže, přičemž zvýšení nákladů přenesl na zákazníky.

Cílová cena 82 USD, kterou Bank of America pro akcie stanovila, znamená potenciální nárůst o 51,9 % oproti uzavírací ceně akcií ve výši přibližně 54 USD z 21. června.