Binance: Směnárna krypta zvyšuje konkurenci obchodováním BTC bez poplatků

Binance (BNB-USD) je jednou z mála domácích značek na věčně se měnícím trhu s kryptoměnami. Od svého spuštění si burza vedla dobře, když díky agresivní expanzi a důvtipnému marketingu předstihla konkurenci a vzdálila se jí. Podle dnešních zpráv Binance nyní v tomto trendu pokračuje i ve Státech; Binance.US se snaží stát se lídrem amerického trhu obchodování s kryptoměnami tím, že pomalu odstraňuje poplatky ze svého parketu.

Binance je celosvětově nejoblíbenější burzou. Byla spuštěna v roce 2017 a rychle si vybudovala loajální uživatelskou základnu mimo Státy, přičemž v té době nabízela jeden z největších poolů altcoinových obchodů. Stále také rozšiřuje svou nabídku a nabízí stovky mincí a tokenů k obchodování a tisíce různých obchodních párů k využití.

V letech od svého spuštění se Binance začala také šířeji prosazovat na americkém trhu. Binance.US je speciální americká pobočka společnosti, která slouží pouze americkým zákazníkům. Binance.US v podstatě existuje proto, aby sloužila americkým uživatelům, aniž by musela měnit širší produkt Binance, aby se přizpůsobila rostoucím regulačním omezením v USA.

Zdroj: Getty Images

V poslední době se však společnost Binance snaží zvýšit svou stopu na trhu tím, že přesáhne rámec prostých povinností hostování burzy. Pro společnost se objevila řada finančních služeb, včetně několika možností sázek. Kromě toho společnost zavedla vlastní blockchain a přejmenovala se na BNB Chain, aby podpořila vlastní ekosystém sítí DeFi.

Nyní tento týden Binance konkurenci hru na dohánění ještě více ztěžuje.

Tento týden se postará o jedny z největších novinek na burze Binance za poslední dobu. Společnost totiž přichází s krokem, který by mohl způsobit revoluci na trhu kryptoměn, podobně jako když společnost Robinhood (NASDAQ:HOOD) postavila elektronické obchodování na hlavu.

Konkrétně společnost Binance.US právě oznámila obchodování s bitcoiny (BTC-USD) zcela bez poplatků. To je jistě velká věc. Koneckonců, trh s kryptoměnami je často sužován stížnostmi na vysoké poplatky. Ačkoli Binance této kritice dříve příliš nepodléhala, je první velkou burzou, která se poplatků zcela vzdala.

Zatím společnost nabízí pouze obchody s bitcoiny bez poplatků, ale má v plánu postupně odstranit poplatky i u dalších kryptoobchodů. Jedná se o šok pro odvětví, který lze přirovnat ke spuštění obchodování s akciemi s nulovými poplatky společností Robinhood. Jak ale upozorňuje CoinDesk, Binance nebude na obchodování bez poplatků vydělávat; Robinhood stále vydělává na obchodech prostřednictvím svého modelu platby za tok objednávek (PFOF).