Pokud jde o akcie společnosti Shopify, sázíme na generálního ředitele Lutkeho

Býci a medvědi se přetahují o společnost Shopify (NYSE:SHOP), která se zabývá elektronickým obchodováním. Medvědi stále trestají společnost za její výpadek zisku, zatímco býci oslavují nedávné nákupy zasvěcených osob a snahu společnosti vstoupit do oblasti kryptografických plateb.

Panuje také nejistota, zda se Shopify vyplatí akvizice startupu Deliverr, který se zabývá logistikou přepravy, v hodnotě 2,1 miliardy dolarů.

Vzhledem k tomu, že akcie SHOP od začátku roku klesly o 76 %, medvědi jednoznačně vítězí. Dlouhodobí investoři by se však na vyhlídky společnosti měli dívat příznivě.

Shopify rozšiřuje své možnosti krypto plateb

Společnost Shopify umožňuje obchodníkům využívajícím její platformu přijímat platby v kryptoměnách již od roku 2013 prostřednictvím partnerství se společnostmi Coinbase (NASDAQ:COIN) a BitPay. Minulý měsíc společnost Shopify oznámila, že obchodníci budou mít k přijímání plateb přístup také ke službě Crypto.com.

Zdroj: Shopify

Nejnovější partnerství umožňuje zákazníkům platit 20 druhy kryptoměn, včetně Bitcoin (BTC-USD), Ethereum (ETH-USD), Shiba Inu (SHIB-USD), Dogecoin (DOGE-USD), ApeCoin (APE3-USD) a Crypto.com Coin (CRO-USD).

Společnost Shopify v rámci dohody uvedla, že Crypto.com se na jeden měsíc vzdá 0,5% poplatku za vypořádání transakcí. To by mělo přispět k většímu přijetí mezi obchodníky.

„Náš rostoucí blockchainový ekosystém demonstruje náš závazek podporovat obchodníky alternativními platebními metodami na jejich stránkách,“ řekl John Lee, vedoucí blockchainového ekosystému společnosti Shopify.

Čím více platebních možností obchodníci podporují, tím je síť Shopify silnější. A čím dříve tak učiní, tím větší bude její náskok.

Generální ředitel společnosti Shopify Tobi Lutke se v poslední době dostal na titulní stránky novin. Na začátku května zveřejnil sérii tweetů, v nichž si vzal na mušku analytiky a zpochybnil finanční předpovědi.

„Existuje místo, kde se uchovávají záznamy o sledování finančních analytiků? Zdá se, že jim lidé věnují pozornost, ale jsou hnáni k zodpovědnosti?“. Lutke napsal na Twitteru.

Zdroj: Shutterstock

„‚Společnost X,Y překonala očekávání analytiků‘ je jen jiné zarámování formy [sic] ‚analytici nedokázali přesně předpovědět společnost X,Y‘,“ pokračoval.

V té době se akcie SHOP obchodovaly o více než 80 % níže než v polovině listopadu. To zahrnovalo i 15% jednodenní pokles poté, co společnost Shopify několik dní předtím nezaznamenala zisk.

Lutke se však u toho nezastavil. O několik dní později se rozhodl vložit své peníze tam, kde jsou jeho ústa, a zveřejnil objednávku na nákup akcií SHOP v hodnotě 10 milionů dolarů.

Lutke zjevně věří, že se akcie budou od této chvíle obchodovat výše, což bude vyžadovat, aby společnost vykázala lepší zisky.

Akvizice společnosti Deliverr představuje určitá rizika

V největší transakci v historii společnosti Shopify zaplatila 2,1 miliardy dolarů za startup Deliverr, který se zabývá logistikou přepravy. Akvizice by měla společnosti Shopify pomoci zjednodušit proces převodu prodejů na dodávky a poskytnout obchodníkům lepší přehled a kontrolu nad procesem doručování.

Zdroj: Getty Images

Takto velká transakce s sebou nese pro akcionáře několik rizik. Zaprvé, trhy mohou považovat cenu zaplacenou za akvizici za příliš vysokou. Vzhledem k tomu, že ocenění technologických společností klesá, bude klesat i ocenění společnosti Deliverr.

Za druhé, integrace společnosti Deliverr bude vyžadovat vysoce kvalifikované zaměstnance, což by mohlo zvýšit provozní náklady společnosti Shopify. A případné zpoždění integrace zklame investory.

Závěrečná zpráva o akciích SHOP

Jedinečná platforma elektronického obchodování společnosti Shopify by měla i nadále přitahovat obchodníky bez ohledu na podmínky na trhu. Recese může zpomalit objemy transakcí a dočasně poškodit tržby. Zpomalení ekonomiky však nakonec skončí.

Společnost Shopify má silnou pozici pro vykazování stabilního růstu. Vzhledem k tomu, že tržby v nadcházejícím desetiletí opět zrychlí, jsou akcie společnosti SHOP zajímavou příležitostí.

Artykuł Pokud jde o akcie společnosti Shopify, sázíme na generálního ředitele Lutkeho pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.