Připravte se na růst akcií Roku ještě před stádem retailových obchodníků

Obchodní vyhlídky společnosti Roku (NASDAQ:ROKU) se příliš nezměnily. Svět stále přechází přímo do její sféry působení. Trend streamování jen sílí, takže akcie ROKU by měly mít ještě několik let vítr v zádech. Na základě tohoto jednoduchého předpokladu by poklesy akcií měly být příležitostí pro nové investory.

Příběh je však trochu složitější kvůli vnějším vráskám. Když jsem se naposledy zabýval hodnotou akcií, varoval jsem také před proměnnou Federálního rezervního systému (Fed). Tehdy jsme ještě neznali rozsah tvrdosti nové měnové politiky. Nyní to víme, takže je jasné, odkud přichází prodejní tlak.

Zdroj: Shutterstock

Hrozby, které představuje předseda Fedu Jerome Powell, jsou obrovské. Chce zničit poptávku, protože nedokáže vyřešit problémy s nabídkou. Pokud nemůžeme vyrábět více žetonů, chce se Fed postarat o to, abychom nemohli ani žádné kupovat. Tento problém stále přetrvává, ale po 80% korekci bych řekl, že to nejhorší je již za námi. Akcie ROKU jsou nyní štíhlejší a možná i zlejší. Včera vyrostla o 8 % a já nejsem příznivcem honby za nimi. Nejlepší by bylo koupit ji při oslabení, například při poklesu. Pokud se však býci udrží nad 83 dolary, mohou mít šanci na 105 dolarů.

Problémy, které trápí akcie ROKU, jsou vnější. S její činností není nic v nepořádku. Soudě podle finančních ukazatelů společnost funguje bezchybně. Podle Yahoo! Finance vedení společnosti téměř zečtyřnásobilo objem podnikání. Podle mého názoru si tím zaslouží propustku a veškerou výhodu pochybností, kterou potřebují. Nyní jsou ziskoví a generují 234 milionů dolarů v hotovosti z provozní činnosti.

Zdroj: Roku

Z technického hlediska už graf zažil lepší období. Jedná se o momentovou akcii, takže jsem ji už viděl prudce se pohybovat. Ale tento jednostranný směr bez odeznění je extrémní. Všechny takové situace nakonec skončí, takže investoři musí být na tento okamžik připraveni. Trik spočívá v tom, že jim nezazvoní zvonec, zejména ne u rychlých pohybů, jako je tento. Investoři se tedy musí stát kreativními nebo odvážnými.

V takových případech se obvykle uchýlím k opčním trhům. Místo nákupu akcií mohu prodat opce o 30 % nižší a být tak dlouhý na ROKU. Tímto způsobem mohou akcie klesnout o více než tuto hodnotu a já mohu stále profitovat. Nezačnu ztrácet peníze, dokud akcie neprojde dalšími dvěma poklesy. I když nemám žádné záruky zisku, mít takto velkou rezervu mi poskytuje určitý klid.

Získejte náskok před stádem

Akcie ROKU byly v lednu výhodnou koupí, takže se mi rozhodně stále líbí jejich vyhlídky do budoucna. Podnik zatím nevykazuje mnoho příznaků, které odborníky znepokojují. Shoda panuje v tom, že celosvětový nedostatek čipů vážně naruší chod podniku. Tvrdím, že v ceně akcií to již více než zohlednili.

Názory odborníků mají tendenci zaostávat. Proto je velká šance, že v příštích dvou výsledkových zprávách se obavy nenaplní. Pokud se tak stane, analytici se vrátí k vyzdvihování potenciálního růstu. Chytří investoři by měli tento scénář předběhnout a zaujmout startovací pozice. Bylo by moudré nevstupovat do všeho jen pro případ, že by měli pravdu.