Banka JPMorgan zvýšila hodnocení společnosti Funko, vidí potenciál růstu

V době, kdy se společnosti potýkají s tím, jak zvládnout zpomalující se růst a potenciální recesi, banka JPMorgan tvrdí, že je optimistická ohledně výhledu výrobce vinylových figurek a bobbleheadů Funko.

Firma zvýšila doporučení na „overweight“ z „neutral“ a stanovila cílovou cenu 28 USD, což je asi 33 % oproti středeční zavírací ceně.

JPMorgan poukázala na „silné oživení obsahu“ společnosti Funko, snižující se nepříznivý vliv na marže a odolnost v období recese jako na hnací sílu své investiční teze. Společnost má také atraktivní ocenění a obchoduje se s hlubokým diskontem ve srovnání se svými kolegy v hračkářském průmyslu, uvedla ve čtvrteční poznámce analytička Megan Alexanderová.

„Hračkářský průmysl je relativně bezpečným přístavem během [cyklického] poklesu, přičemž nízké ceny společnosti FNKO ji činí odolnější,“ uvedla s tím, že v roce 2008 vzrostla o 7 %, ale v roce 2009 klesla o 4 %.

Zdroj: Getty Images

„Očekáváme, že v době poklesu bude výkonnost relativně lepší, protože rodiče se v minulosti zdráhali omezit výdaje na hračky během recese, částečně kvůli nízkým průměrným cenám/trvanlivosti výrobků, a vzhledem k událostní povaze kategorie je zde nižší riziko stahování poptávky,“ pokračovala.

Alexanderová dodala, že Funko má díky nízkým cenám pod 12 dolarů obzvláště dobrou pozici a že by se mohlo dařit i položkám pod 25 dolarů.

Kromě toho JPMorgan vidí, že pokles EBITDA marže společnosti dosáhne vrcholu ve druhém čtvrtletí, přičemž expanze se očekává v druhé polovině roku 2022 a v roce 2023.