Citi jmenuje Microsoft jako jednu z nejlepších investic, výprodej je minulostí

Citi se domnívá, že nejhorší letošní výprodej softwarových akcií je již minulostí, a proto aktualizovala své top výběry.

Společnost zařadila Microsoft na první místo svého seznamu s tím, že je jednou z akcií, které jsou nejvíce vystaveny „stále odolným rozpočtům na IT“ a mají „defenzivní charakteristiky hybridních aplikací“.

Analytik Tyler Radke také uvedl, že firma je vysoce přesvědčena o „trvalém dvouciferném růstu“ společnosti Microsoft, který je veden dynamikou v oblasti komerčního cloudu, a o dlouhodobé cenové síle.

„Software zažil brutální začátek roku 2022 s indexem IGV, který od počátku roku poklesl o 30 %, a hyperrůstovými násobky, které se stáhly zhruba o 70 % hluboko pod předpandemickou úroveň,“ uvedl Radke. „S valuačními násobky poblíž mnohaletých minim se domníváme, že de-rating sektoru je z větší části hotov, zejména s ohledem na prognózu Citi pro desetileté úrokové sazby Dec-31 na úrovni 2,75 % (oproti současným 3,1 %).“

Zdroj: Reuters

Uvedl také, že ocenění jsou opět na mnohaletých minimech, což by mohlo vést ke snížení odhadů ve druhé polovině roku.

„Násobky ocenění softwaru ve srovnání s indexem S&P 500 a v nadprůměru klesly na mnohaletá minima a přišly v době, kdy se výrazně zvýšily desetileté úrokové sazby. Domníváme se, že to nejhorší je za námi, ale může dojít ke zvýšené volatilitě prostřednictvím rizik pro odhady, a to v souvislosti se slabším makroprostředím a náročnými komparacemi ve 2. pololetí,“ řekl Radke.

Citi hodnotí akcie Microsoftu jako „koupit“ s cílovou cenou 364 USD, což je o více než 40 % nad úrovní, kde akcie ve čtvrtek uzavřely.