Akcie společnosti Mullen jsou hodnotným losem v loterii dnešního akcionáře

Na vrcholu bubliny s akciemi elektromobilů se akcie společnosti Mullen (NASDAQ:MULN) obchodovaly za téměř 16 dolarů.Tyto dny slávy jsou již dávno pryč. Nyní, kdy se obchoduje jako los, se akcie MULN vyplatí vsadit. Kurzy jsou lepší než na los poté, co společnost Mullen zveřejnila výsledky testů baterií.

Zbitý akciový trh se příliš bojí sázet na společnosti v objevné fázi vývoje produktu. Výsledky společnosti Mullen z inovačního centra pro baterie v Indianě by měly tyto obavy rozptýlit.

Dne 31. května 2022 společnost oznámila, že její testování pevnolátkových polymerových bateriových článků překročilo dříve uváděné hodnoty 300 Ah.

Zdroj: Mullen

Působivé výsledky testů baterií

Trh s elektromobily potřebuje nový vývoj v oblasti technologie polovodičových polymerních bateriových článků. Údaje společnosti Mullen naznačují, že může dojít k rozšíření baterie na úroveň balení pro vozidla. Pokud by měl bateriový blok ekvivalent 150 kilowatthodin, mohl by zajistit dojezd přes 600 mil. Mullen FIVE EV Crossover jsou dobře vypadající vozidla.

Výsledky jeho baterií jsou dalším krokem společnosti MULN Stock k tomu, aby zákazníkům nabídla jízdu na dlouhé vzdálenosti v modelu EV crossover. Investoři jsou stále více přesvědčeni, že společnost bude mít polovodičové baterie, které mají vyšší hustotu energie. Kromě toho budou mít rychlejší dobu nabíjení. Navíc díky menším rozměrům sníží svou hmotnost a nabídnou vyšší účinnost ve srovnání s tradičními lithium-iontovými články.

Výsledky společnosti Mullen v oblasti baterií se dobře načasovaly s jejím turné „Strikingly Different“ v USA, v rámci kterého společnost navštívila 19 měst. Kampaň zvýší povědomí o značce na stále přeplněnějším trhu s elektromobily.

Související investice

Investoři do elektromobilů by se mohli vrátit k nákupu společnosti Tesla (NASDAQ:TSLA). Akcie se od listopadu 2021 několikrát obchodovaly na úrovni 1 100 USD nebo nad ní, aby následně klesly. Tesla je nejstarším hráčem v oblasti elektromobilů. Má nejsilnější značku a nejznámější jméno. Přesto se akcie společnosti Mullen obchodují za zlomek ceny akcií Tesly.

Zdroj: Mullen

Investoři, kteří hledají expozici na trhu s nákladními elektromobily, mohou zvážit společnost Rivian Automotive (NASDAQ:RIVN). Mezi prvními investory společnosti Rivian jsou společnosti Amazon.com (NASDAQ:AMZN) a Ford Motor (NYSE:F). Společnost Rivian by mohla získat velký dodavatelský kontrakt se společností Amazon. Pokud bude vybrána, bude se těšit stálé poptávce po svých elektrických vozidlech po mnoho let.

Na trhu luxusních elektromobilů sledujte společnost Lucid Group (NASDAQ:LCID). Společnost si 15. června 2022 zřídila masivní revolvingový úvěr ve výši 1 miliardy dolarů. Vzhledem k tomu, že úvěrové trhy se zpřísňují, bude mít Lucid dostatek likvidity. Potřebuje hotovost, aby pokryla své vysoké tempo spalování hotovosti. Výdaje zůstanou vysoké, dokud Lucid nenabídne masově vyráběný elektromobil pro běžný trh.

Podtrženo, sečteno

Pozitivní vývoj společnosti Mullen v oblasti baterií bude potřebovat více kapitálu. K přechodu od vývoje k výrobě bude Mullen potřebovat další miliardy eur.

Obavy vzbuzuje ředění akcií společnosti Mullen. Získala servisní akcie v hodnotě 2,5 milionu dolarů. USD a vyplatila zaměstnancům odměnu v podobě akcií v hodnotě 1,6 mil. Vyšší míra spalování hotovosti bude akcionáře dále ředit.

Mullen Automotive je nákupem pro spekulanty, kteří hledají los do loterie. Společnost nedávno zveřejnila dobré výsledky vývoje baterií. Bude muset investorům poskytnout časový plán vývoje produktů a předpokládaných prodejů. Jakékoli nejasné podrobnosti nejsou vítány.

Trh není ochoten spekulovat na společnosti, které neuvádějí produkty na trh. Úvěrové trhy se zhoršují, což omezuje finanční prostředky, které může společnost Mullen získat.