Upozornění na akcie HOOD: Chystá se kryptoburza FTX koupit Robinhood?

Akcie společnosti Robinhood (NASDAQ:HOOD) se dnes na chvíli zastavily kvůli zprávě, že generální ředitel FTX Sam Bankman-Fried možná uvažuje o odkoupení burzy. Akcie HOOD uzavřely den o 14 % výše.

FTX působí jako jedna z největších kryptografických burz na světě. Společnost je na druhém místě, pokud jde o objem obchodů s kryptoměnami, a za posledních 24 hodin získala objem více než 1,6 miliardy dolarů. Mezitím se na prvním místě umístila burza Binance (BNB-USD) a na třetím Coinbase (NASDAQ:COIN).

FTX v současné době umožňuje obchodování s více než 280 mincemi a za poslední týden zaznamenala více než 5,1 milionu návštěv. Nyní se zdá, že burza upřela svůj zrak na společnost Robinhood. Pojďme se podívat na podrobnosti.

Akcie HOOD: FTX zvažuje koupi Robinhood

Dne 12. května Bankman-Fried prostřednictvím formuláře 13D zveřejnil, že nakoupil 56,27 milionu akcií HOOD, čímž fakticky získal 7,6% podíl. Formulář 13D naznačuje aktivní pozici, což znamená, že se generální ředitel snaží zapojit i do rozhodování společnosti.

Bankman-Friedovo podání je podobné nedávnému podání 13D společnosti Twitter (NYSE:TWTR) Elona Muska. Musk nejprve zveřejnil svůj podíl v Twitteru prostřednictvím podání 13D a později odhalil svůj zájem o akvizici této sociální mediální platformy.

Zdroj: Reuters

FTX je soukromá společnost, takže její finanční výkazy nejsou veřejně dostupné. Kryptoměna však byla tento měsíc mimořádně aktivní, poskytovala půjčky a projevila zájem o několik dalších burz.

Minulý týden FTX poskytla společnosti BlockFi revolvingový úvěr ve výši 250 milionů dolarů. BlockFi byla nucena zlikvidovat „velkého klienta“, kterým je podle mnohých krypto hedgeový fond Three Arrows Capital (3AC). FTX rovněž projevila zájem o akvizici společnosti BlockFi. Podle deníku Wall Street Journal jednání probíhají.

Mezitím společnost Alameda Research – za kterou stojí Bankman-Fried – nedávno oznámila nezávaznou termínovou dohodu se společností Voyager (OTCMKTS:VYGVF). Alameda se dohodla, že Voyageru poskytne až 200 milionů dolarů v hotovosti/USD mincích (USDC-USD) a 15 000 Bitcoinů (BTC-USD).