Podle Atlantic Equities je McDonald’s dobrou „defenzivní hodnotovou hrou“

Podle společnosti Atlantic Equities je nyní čas na nákup společnosti McDonald’s, defenzivního titulu, který by měl přežít zpomalující se spotřebitelské výdaje.

Analytik Edward Lewis ve středeční zprávě klientům zvýšil rating tohoto fastfoodového giganta na „overweight“ a uvedl, že společnost je „více než jen defenzivní hodnotovou hrou“ a lídrem v oblasti rychlého občerstvení na světovém trhu.

„S tím, jak se globální spotřebitelská poptávka zmírňuje, se do popředí dostávají společnosti, které provozují odolné obchodní modely a mají také bohaté zkušenosti se zvládáním takových náročných období,“ napsal Lewis.

„McDonald’s je takovou značkou s dominantním postavením v globální kategorii rychlého občerstvení, která zůstala odolná i v obdobích, kdy spotřebitelé změkčují svou poptávku, a s desítkami let zkušeností s řízením takových období v rámci společnosti, která má nyní stabilně více než 40 tisíc jednotek.“

Zdroj: Getty Images

Lewis mezi důvody, proč se mu akcie McDonald’s líbí, uvedl snahu o digitalizaci a vyzdvihl příležitosti pro řetězec rychlého občerstvení v jeho mezinárodní divizi.

S ohledem na možnou recesi na obzoru také předpokládá, že McDonald’s bude přebírat podíl a zlepšovat marže, jako tomu bylo během Velké recese, díky svým zdrojům příjmů z licenčních poplatků a pronájmu.

Společně se zvýšením doporučení společnost Atlantic Equities zvýšila cílovou cenu pro McDonald’s na 278 USD za akcii, což znamená potenciální 14% nárůst oproti úternímu závěru.

Akcie McDonald’s letos klesly o více než 9 % a obchodují se asi 10 % pod svým 52týdenním maximem.