Shiba Inu jde dolů, Crypto.Com odstřihává SHIB z funkce vydělávání „Earn“

Snad nejpopulárnější meme token na trhu, Shiba Inu (SHIB-USD), je dnes opět v centru pozornosti investorů. V době psaní tohoto článku se SHIB za posledních 24 hodin propadl o 4 %. Stalo se tak v souvislosti se zprávou, že společnost Crypto.com zruší podporu této měny inspirované psy ve svém programu odměn Crypto Earn.

Program Crypto Earn společnosti Crypto.com poskytuje investorům, kteří chtějí držet různé tokeny, výnos výměnou za uzamčení jejich tokenů. Tato platforma nabízí výnos z působivého sortimentu kryptoměn, které nejsou na jiných burzách běžně dostupné. Možnost investorů získat výnos nepochybně přivedla na Crypto.com značný objem.

Nicméně se zhoršujícími se podmínkami na trhu se zdá, že Crypto.com řídí své riziko tím, že ze své platformy vyřazuje některé tokeny s vyšší betaverzí. Shiba Inu a meme token Dogecoin (DOGE-USD) byly vyřazeny z obchodování, zatímco Near Protocol (NEAR-USD), Zilliqa (ZIL-USD) a Fantom (FTM-USD) byly přidány.

Zdroj: Getty Images

Není překvapením, že se k tomuto rozhodnutí na sociálních sítích vyjádřili různí členové komunity Shiba Inu. ShibArmy se tento krok nelíbí. To je fér.

S ohledem na to se pojďme ponořit do toho, co by si investoři měli o této zprávě myslet.

Shiba Inu klesá po vyřazení z výnosového programu

Po nedávném pádu krypto půjčovny Celsius (CEL-USD) začaly ostatní platformy generující výnosy přehodnocovat své modely likvidity. V tomto případě se zdá, že rozhodnutí o odstranění jinak spekulativních tokenů bylo učiněno z hlediska řízení rizik. Pokud by likvidita vyschla, mohlo by ohrožení celkového podnikání Crypto.com v důsledku hromadných výběrů prostřednictvím drobných investorů znamenat problémy. Dostat se před případné problémy je totiž něco, z čeho by investoři měli jásat.

Vzestup výnosového zemědělství a vyplácení vysokých výnosů z aktiv, která negenerují peněžní toky, se rozhodně jeví jako obtížný byznys, zejména když ceny tokenů klesají. V prostředí rostoucích cen vydělávají všichni. Jak jsme však viděli, tyto druhy programů odměn mohou skončit bolestivě.

I když je komunita Shiba Inu tímto krokem rozrušena, je to pravděpodobně pro dobro věci. Mít dobře fungující burzy, kde mohou investoři tokeny nakupovat nebo prodávat, je důležité. V tomto případě se zdá, že tento krok byl nezbytný, alespoň do doby, než začne další býčí trh.