JPMorgan tvrdí, že investoři se příliš obávají společnosti Apple a vidí oživení

Apple se sice potýká s nižší spotřebitelskou poptávkou a rostoucími problémy na měnovém trhu, ale banka JPMorgan se o tuto technologickou společnost „nebojí“ tolik jako investoři.

Analytik Samik Chatterjee potvrdil rating „overweight“ pro Apple a v páteční poznámce uvedl, že technologická společnost zůstane odolná a v letošním roce stoupne o 40 %, a to i v podmínkách zpomalení poptávky po iPhonech.

„Na rozdíl od oblíbeného sentimentu investorů a očekávání snížení odhadů kvůli zpomalení spotřebitelských výdajů a měnovým vlivům se domníváme, že krátkodobé odhady jsou naopak odolné vzhledem ke konzervativnímu vodítku, které společnost vydala již při posledním hovoru k výsledkům,“ napsal Chatterjee.

JPMorgan ponechala pro Apple prosincovou cílovou cenu 200 USD. To znamená 46% růst pro Apple na základě toho, kde akcie ve čtvrtek uzavřely.

Zdroj: Gettyimages

V roce 2022 si akcie Apple zatím pohoršily o 23 %.

Analytik se domnívá, že lepší zvládnutí nabídky, stejně jako cenová síla společnosti Apple, která dokáže přenést rostoucí náklady na spotřebitele, „více než vyváží“ problémy spojené s klesající poptávkou a měnovými kurzy, které se objeví ve fiskálním roce 2024.

„V několika aspektech podnikání i finančních ukazatelích, které investoři stále podceňují, vidíme růst, a to v transformaci společnosti na služby, růstu instalované základny, vedoucí pozici v oblasti technologií a opci na nasazení kapitálu – to vše dohromady nás vede k očekávání dvouciferného růstu zisku a mírného přehodnocení akcií,“ uvádí se v poznámce.

Akcie společnosti Apple v pátek před zahájením obchodování mírně klesly.